חשוב נא להיכנס!!!!!

annabell Lee

New member
לא לגמרי מסכימה.

אני חושבת שאם יש מונופול, אין מי שיעשה בקרת איכות. למשל נתקלתי במספר פעמים במידע מוטעה שהועבר, אבל כאשר יש מונופול בקבוצה אחת, קשה מאוד לתקן מידע מוטעה שנטמע ואין מי שיציג מראה ויבדוק נתונים. כמו שלא רצוי שיהיה רק בזק, אלא עוד חב' טלפוניה שיצרו יכולות לשיפור המצב הקיים. כדאי אולי לפצל או לפתח עוד מקורות מידע שיהוו פידבק למה שקיים היום.

liats80

New member
אבל אנאבל

במקרה הזה אין כרגע מונופול.
אני חושבת גם שהרופאים וגורמים נוספים יתייחסו אלינו ברצינות רבה יותר אם נראה חזית אחידה.
הפיקוח גם יכול לעשות מבפנים ולא חייב לבוא מבחוץ. פידבק תמיד יכול להנתן מבפנים ומבחוץ, כנ"ל לגבי בדיקת נתונים - זה תלוי ב"הנהגה" אבל בעקרון אין בכלל סתירה בין איחוד כוחות לריבוי מקורות מידע.
כל בחורה נוספת מביאה איתה את הנסיון שלה והמידע שיש לה ואנחנו יכולות רק ללמוד האחת מהשניה.
זו דעתי בכל אופן.

annabell Lee

New member
לא דיברתי באופן נקודתי.

בארהב לבד שחיפשתי עמותה ראיתי מאות אם לא יותר. יש כמה קבוצות שתוקפות את הנושא מכיוונים שונים, עם אנשים בעלי יכולות שונות, זה מגדיל את היכולת להתפתח. כמו שציינתי, שהיתה רק בזק, זה מנע התפתחות, ברגע שהצטרפו חב' טלפוניות אחריות, פתאום כל הנושא הטכנולוגי קיבל תנופה...אם מסתכלים בקטן על "כל בחורה שתורמת"..זו חשיבה במיקרו. צריך להסתכל קדימה וללמוד מההיסטוריה...תמיד תמיד תמיד שנולדו קבוצות חדשות בכל תחום שהוא, היתה התפתחות. ברגע שיש קבוצה יחידה יתפתחו סטגנציה ודיקדנציה-לא יודעת איך אומרים את זה בעיברית. זה קורה בכל תחום.
אם מסתכלים בגדול על פתיחת עוד ערוצים, עוד קבוצות, תהיה רק גדילה. ברגע שחושבים בקטן..לא מתקדמים. כמו שציינתי, זה קורה בכל תחום עיסקי, מדעי, אנושי. אף אחד לא המציא את הגלגל.

liats80

New member
כן

אבל פה את רוצה להתפתח בתחום שעוד לא ממש קיים בארץ.
אי אפשר להשוות את הארץ לארה"ב. לא מבחינת גודל האוכלוסיה ומספר החולות ולא מבחינת המשאבים.
בארצנו הקטנטונת קהילת החולות קטנה יחסית ויש מעט מאוד רופאים מומחים.
כדיי להעלות את המודעות צריך לדחוף כולם בכיוון אחד ולעבוד יחד. אפשר לשלב דעות וגישות והכל.
אבל צריך לזכור שכמות המשאבים תתחלק אם תהיה תחרות וממילא בגלל המודעות הנמוכה אין הרבה משאבים.
גם מספר הבנות שמוכנות לפעול יתחלק (והוא גם ככה לא רב) - ויווצר מצב של מספר גופים חלשים מידי מכדיי להשפיע.
אני כן מדברת על המקרה הספציפי של אנדו בארץ שכן על זה הדיון.
ואולי אני חושבת קטן ובמיקרו כהגדרתך אבל לדעתי *כרגע* זו הדרך היחידה להתקדם.
עכשיו יש עמותה אחת. עמותה שרק קמה ומנסה לדחוף ולפעול למען העלאת המודעות ולמען בנות האנדו בארץ. העמותה הזו אני מניחה נלחמת כרגע לאסוף כספים כדיי שתוכל לפעול ולקדם את הנושא ולצרף חברות לעמותה. אם יהיו עוד גופים המשאבים האנושיים והכלכליים יתחלקו וכל אחד מהגופים האלו ילחם על קיומו וקידום נושא האנדו יפול בין הכסאות כי לאף אחד מהגופים לא יהיו המשאבים לפעול באמת.
על עוד ערוצים ועוד קבוצות את יכולה לדבר כשיש משהו בשטח. משהו קיים ופעיל. וגם אז זה לאו דווקא יהיה לטובת חולות האנדו.
בתור חוקרת אני יכולה לומר לך שכשאנחנו מגלים שקבוצת מחקר אחרת עובדת על אותו נושא כמונו אנחנו תמיד מנסים לאחד כוחות, לשתף פעולה ולפרסם יחד. מה הטעם בשתי קבוצות מחקר שחוקרות את אותו נושא בדיוק ואחרי שנתיים שלוש של מחקר קבוצה אחת מפרסמת את התוצאות שלה והשניה שקיבלה תוצאות דומות לא מפרסמת (ומתבאסת כמובן אבל זו לא הבעיה) והשקעה של שלוש שנים במחקר - מבחינת כסף וזמן יורדת לטמיון. לא עדיף שיעבדו יחד, יחשבו יחד, יחלקו את העבודה ואז באותו כסף וזמן (6 שנים מצטברות) יפיקו כפול???
אז זה לא תמיד נכון שבשביל צמיחה צריך תחרות. סערת מוחות אפשר לעשות גם בתוך ארגון וכשהארגון גדול ויש לך הרבה אנשים תקבלי גם מגוון דעות ורעיונות - רק צריך להקשיב ואז לפעול במספר דרכים ולא להיות מקובעים.
ואם את רוצה קרוא לזה לחשוב קטן אז בבקשה.

annabell Lee

New member
ליאת אני לא מצליחה להבין למה

את הופכת כל רעיון לויכוח ומציגה את זה באופן שלילי. המשפט האחרון שלך "אם את רוצה קרוא לזה לחשוב קטן אז בבקשה".ממש מוציא את החשק לכל סיעור מוחות שהוא. והנה לך סיבה שיכולה למנוע את התפתחות כל תחום שהוא, בהפיכה של רעיון למשהו שלילי..ואשתמש במילותיך "מקובע"...זה בדיוק מה שיתקע כל יכולת לפתח את תחום המודעות בארץ.

אולי אם תהיה קבוצה שתחשוב בצורה יותר רחבה ולא תכנס לפינות של ויכוחים, וסגירת רעיונות, כי מה שאת כתבת זה בדיוק ההיפך מסיעור מוחות, יהיה אפשר יהיה להגיע למשהו. כרגע את כתבת פוסט שלם שחוסם כל אפשרות להתקדם. הצלחת להציג למה כל רעיון הוא בלתי אפשרי. במקום לפתוח ערוצים, חסמת אותם.

ביליתי שלוש שנים מחיי במחקר, וראיתי בדיוק את ההיפך ממה שכתבת. דירבון ודחיפת עוד ועוד חוקרים לחקור נושאים מסויימים, גם אם זה אותו הרעיון, עודף אנשים על אותו המחקר מונע מפתיחת עוד רעיונות, כי לא תמיד כולם יכולים להביע לידי ביטוי רעינות מסויימים באופן יותר אקטיבי.

liats80

New member
חבל שלשם לקחת את זה

זו ממש לא היתה הכוונה.
אני לא יודעת על אילו רעיונות את מדברת שכתבת שאני "הופכת כל רעיון לויכוח".
היה פה רעיון אחד בלבד של בחורה שרצתה לצרף אליה בנות לפרוייקט לא ידוע בכוונה שאחרי שיוקם צוות הם יפעלו יחד עם העמותה. אני כתבתי שלדעתי עדיף לעבוד מתוך העמותה.
זה הכל.
למה שכתבתי קודם קראת "לחשוב קטן" והגבתי לך שאם את בוחרת לקרוא לזה לחשוב קטן אז סבבה.
זה בדיוק ההפך מלהתווכח. כתבתי לך את דעתי ואת לא מסכימה איתה וזה בסדר גמור.
אבל כמו שאת יכולה לכתוב את דעתך ולהגיב לבנות כך גם אני. גם אם דעתי לא לרוחך.
הכוונה ממש לא היתה להכנס איתך לויכוח.
לא רואה ולא מבינה איך ממה שכתבתי הגעת למסקנות אליהן הגעת.
זה שלא הסכמתי איתך לא אומר שאני "סוגרת רעיונות" או "נכנסת לויכוח". זו אינטרפרטציה שלך.
בנוגע למחקר - אני לא יודעת במה עסקת. אני כתבתי מנסיוני שלי. אם נתקלת במשהו אחר - בסדר גמור.
אני יודעת שמעודדים מחקר באותו נושא בשיטות שונות (כדיי להוכיח את אותו דבר מכמה כיוונים) וחוקרים את אותו נושא בזוויות שונות אבל לא שמעתי על עידוד מחקרים זהים במקביל.
כתבתי לך שכשהייתי חלק מקבוצת מחקר והיה מקרה שגילינו שקבוצה אחרת עובדת באותו כיוון - בחרנו לשתף פעולה ולחקור דברים שונים באותו נושא ולשלב את הרעיונות של שתי הקבוצות.
זה לא משהו שאפשר להתווכח איתו. זה מה שהיה ואת זה חלקתי איתך. את ראית משהו שונה, בסדר, יכול מאוד להיות. זה לא שהיינו באותה קבוצת מחקר וחווינו חוויות שונות ואנחנו לא מסכימות על מה היה - היינו במקום אחר כנראה עם גישה שונה לגמרי.
את יכולה לכתוב שאת לא מסכימה, את יכולה להגיב, את יכולה שלא.
אבל ה"טון" השלילי שקראת לא נכתב.
אני מכבדת את הדעה שלך גם אם אני לא מסכימה איתה ואני חושבת שעניתי לך בצורה מכובדת.
היה נחמד אם היית מכבדת את הדעה שלי.
אין ולא היתה לי כוונה להתווכח איתך.

annabell Lee

New member
מעולה.

בהחלט כיבדתי את הודעתך ולכן עניתי לך. שוב אני מציינת שהערה כמו שרשמת אינה מכבדת את הדעה שלי, וזו אינה הערה פרודוקטיבית אלא פרובוקטיבית..ואם ארשום כרגע את מה שאת כתבת לסיכום דבריך, זה מסית לחלוטין את ההודעה שלי שכבר ציינתי שאינה נקודתית אלא כוללנית ומכילה את הרעיון האונברסלי של התפתחות וראייה עתידית.

עסקתי בשלושה תחומי מחקר. בתחילה בחקר תאי המוח, ואחכ באופן יותר ממוקד בשינוי תאי קוגניציה במוח. בשני המקומות עודדו פתיחת מחקרים גם בתחומים זהים מאותן סיבות שציינתי. בארהב השתתפתי, באופן פחות אקטיבי, במחקר מסוים על אוטיזם. תמיד תמיד היו עוד קבוצות מחקר, ולא רק, גם הציעו לאונברסיטאות אחרות לפתוח באותו הרעיון כדי לראות לאן תגיע כל קבוצת חוקרים. מעולם לא שמעתי ששתי קבוצות שחוקרות את אותו הנושא, ישארו מתוסכלות כי הגיעו לאותה התוצאה.

liats80

New member
אוקיי

זו לא היתה הכוונה. אני בהחלט מכבדת את דעתך למרות שדעתי שונה.
אני לא התייחסתי לרעיון האוניברסלי פשוט כי לדעתי קשה להשוות בין ארגון למטרת רווח וארגון למטרת רווחה. שוב - זה עניין של דעה.
תחרות בהחלט טובה וחשובה לאקונומיה למשל ואני בטוחה שגם לדברים אחרים.
לדעתי, בשונה מדעתך, במקרה הספציפי הזה היא פחות טובה (ואני כרגע לא חלק מהעמותה או ארגון אחר - אבל אם אחליט שאני רוצה לפעול אנסה קודם כל לעשות זאת דרך העמותה).
לגבי המחקר - התחומים שלנו (עד היום) מאוד שונים. אני עסקתי בתחום האבולוציה ובתחום שלי אם מישהו פרסם משהו לפנייך את לא יכולה לפרסם את אותו הדבר. כדיי לפרסם התוצאות צריכות להראות התקדמות משמעותית ממה שידוע ופורסם.
בתחום שלי ובתחום של בעלי שעוסקת במחקר בנושא משתמשים במושג של Being scooped ואף חוקר בתחומים שלנו לא רוצה שזה יקרה לו. גם כשמבקשים מענק צריך רעיון חדש שעוד לא פורסם.
אולי בתחום שלך זה אחרת. עם החזרה לארץ אתחיל לעבוד בחקר המח (בגלל זה כתבתי "עד היום") ואולי אגלה גישה שונה.

annabell Lee

New member
אין ספק שיש שוני בתחומים

יש לי חברה שבעלה חוקר חלבון מאוד מסוים בתוך התא .והכל נורא סודי ואבוי אם מישהו אחר ידע או יגנוב את הרעיון כי זה משהו נורא חדשני. אבל בחקר המוח, שיש בעיה גדולה של ניסויים מדעיים אשר אפשר לבצע רק על אנשים שכבר עברו פגיעה מוחית ואין נבדקים נורמטיבים, והמרווח המחקרי הוא עצום, יש כן נטייה להרחיב את המחקרים והחוקרים בייחוד שהאמונה היא שמעולם לא יצליחו באמת למצות את התחום.

liats80

New member

kikona126

New member
יש לי הרבה מה להגיד בנושא

עם זאת אני חושבת שזה לא המקום.
רק קחו בחשבון שלכל דבר בעולם יש יתרונות ויש חסרונות.
ועל כל דבר שנעשה נקבל ביקורת חיובית וביקורת שלילית.
אף פעם אי אפשר לרצות את כולם, גם אם מאוד רוצים.

אני חושבת שדיון בנושא יעלה, וכבר מעלה הרבה שדים, שסתם יכולים לעכר את האווירה פה בפורום, וחבל...
יש כרגע אנשים, נשים, פועלות אז ראבק פרגנו.
לא כל פעילות בנושא האנדו צריכה להיות דרך העמותה ומיוצגת על ידי גוף. העמותה צריכה לפעול לצרכי המאקרו בעוד שאנחנו לצרכי המיקרו.
אין מה לעשות היא לא יכולה להכיל את שניהם.

annabell Lee

New member
רציתי להוסיף שזה שאין

עכשיו התפתחות בתחום, הרי זה בדיוק הזמן לפתח ולא לחכות שמשהו יקרה לבד, כי אם לא יפעלו בנושא, התחום ישאר רדום. כל אחת שרוצה לפתח ערוצים שיפתחו את התחום רק תועיל. אם יש רק עמותה אחת, רק קבוצת פייס אחת...זה פשוט לא מספיק.

פז08

New member
אנבל, גם לדעתי זה מוקדם מדי לייסד מספר קבוצות

ללא ספק, בעתיד, כשנושא האנדומטריוזיס יהיה קצת יותר מפותח בארץ, בהחלט יהיה מקום לקבוצות רבות שיפעלו בתחום.....
בשלב הזה כשהנושא הוא אפשר לומר ממש בחיתוליו, זה עדיין לא הזמן (לדעתי האישית) לפיזור של כוחות.
אפילו בקרב הרופאים יש המון דעות חלוקות. יש את המספר המצומצם של הרופאים בארץ שעוסקים בנושא ומנסים לקדם אותו, ומנגד יש קבוצות של רופאים שממניעים פוליטיים מנסים לחסום את התקדמות הנושא ומציגים את ההתעוררות שיש לאחרונה בנושא בארץ, כפעילות תמוהה ומיותרת......
אני חושבת שבמצב של היום, בהחלט יש מקום שכמה שיותר בנות יקחו חלק בקידום העמותה שכרגע בחיתוליה.
בכל תחום, צריך בסיס חזק ויציב. לצערי לנו, המטופלות, אין עדיין את הבסיס הזה. כשיהיה בסיס איתן, אזי בהחלט יהיה מקום רב לקבוצות רבות שינסו לקדם את הנושא מכיוונים שונים.
אבל לדעתי אנחנו עדיין רחוקות ממצב כזה. נכון להיום יש בסיס שאינו יציב דיו ואני חושבת שאם יש בנות עם אנרגיות חיוביות, מוטיבציה ורצון לתרום, ניתן ורצוי לקדם את הנושא בכוחות משותפים.
אבל זו רק דעתי, וזה לגיטימי לחשוב שונה......
אני יודעת שאם יהיה לי יותר זמן, אשמח לתרום לקידום הנושא במסגרת העמותה.
לדעתי רק כוח גדול, מאורגן, יכול בשלב הזה להזיז משהו, במדינה שגם ככה המשאבים בה כל כך מוגבלים בתחום הבריאות ותשומת הלב לקבוצות קטנות היא קטנה עד יש לומר אפסית.....
נכון שלא תמיד הכמות היא שקובעת אלא האיכות. אבל במקרה שלנו, במדינה שלנו, לצערי, קבוצה קטנה לא תוכל להזיז דברים בצורה משמעותית, בהעדר משאבים כמו כסף ודעת קהל.
לגבי ביצוע מחקרים - לדעתי אין נכון או לא נכון. ישנם מחקרים שיכולים להתבצע בו זמנית על ידי קבוצות שונות ולתת פרודוקציה מצוינת, במיוחד אם הם מבוצעים במתודולוגיה נכונה ונותנים ממצאים דומים / זהים.
מאידך, יש פרמטרים של תקציב, גודל מדגם וכו' ולפעמים נכון יותר לאגד כוחות. אבל שוב, זה מאוד מאוד תלוי.
מה שלא יהיה - מאחלת בהצלחה לכל העוסקים בתחום.
מבחינתי המטרה היא אחת - לקדם את הנושא בארץ באופן שיגרום להכרה של כמה שיותר אנשים במחלה וההשלכות שלה, כמו גם לייסד תשתית של משאבים שתסייע לנשים הסובלות מהמחלה ומשפחותיהן...

annabell Lee

New member
דמייני לעצמך שבכל איזור בארץ

דרום, צפון, מרכז..בקעת הירדן, אילת, רמת הגולן..תקום קבוצה. הרי אי אפשר לצפות שבנות רחוקות יוכלו להגיע למרכז הארץ על בסיס קבוע...בעוד 5 שנים אפשר יהיה להתאחד ולהקים קבוצת כח ענקית, שתהיה בנויה ממאות רעיונות ומידע שכבר נאסף. כזו קבוצה כבר תוכל לעשות שינוי..אבל אם לא יתפרשו גם לא יגדלו. כך זה מתחיל וכך מגיעים רחוק. קבוצה אחת שפועלת במקום אחד עם התנגדות להתפרש, תתקשה מאוד להגיע למטרות רחבות.

liats80

New member
זה יהיה מעולה!

לדעתי פשוט זה לא סותר אחד את השני.
יכולה להיות קבוצה בכל אזור וכולן יעבדו יחד. העמותה יכולה להיות הגוף שירכז את הדברים ותעביר מידע בין קבוצה אחת לשניה.
הקבוצות האלו יכולות לקום מבין חברות העמותה (כל חברה שרוצה להתנדב תפעל באזור שלה לבד או בקבוצה).
ופה אני מסכימה עם הדברים של קיקונה - העמותה יכולה לעבוד במאקרו וקבוצות אזוריות או אפילו בנות באופן פרטי במיקרו.
את צודקת שלא הגיוני לצפות מבנות שיגיעו מקצוות הארץ למרכז אבל עם הטכנולוגיה של היום זה לא נחוץ.
לא חייבת להיות אחדות מלאה בין הקבוצות האלו. כל קבוצה יכולה לפעול בדרכה באזור שלה אבל לפעול יחד מול גורמים ממשלתיים וקופת חולים למשל.

פז08

New member
אנבל, הרעיון שלך מעולה... זה החזון.....

אני פשוט באמת חושבת שכרגע יש מעט מדי אנשים שפועלים.
כעת זה יכול להיות מקסימום אחת בכל מקום שציינת, פחות או יותר...
אל תשכחי שלא כל אחת שיש לה אנדו, וגם לא כל אחת שיש לה זמן לגלוש בפורום, יש לה גם זמן לממש פעילות אקטיבית......
לכן לדעתי כל עוד יש יחסית מעט בנות, רצוי לאגד כוחות.
אבל זו דעתי ואני מקבלת שיש גם אנשים שחושבים אחרת.
תראי- בפועל, ימים יגידו.....
אני מאמינה שלכולנו יש אותה מטרה. עם הזמן נראה מה עובד יותר טוב....
בינתיים חג שמח

tuli2210

New member
גם אני מסכימה עם מה שנאמר פה...

ובכלל...פייסבוק לדעתי זה משהו בעייתי ..זה חשוף לגמרי...
אבל בכל מקרה- בהצלחה! אני אשמח שיכנסו פה רופאים ודיאטניות וכל מה שהצעת...באנונמיות ולא בפייסבוק.

tuli2210

New member
כשכתבתי מסכימה

התכוונתי לזה שאין צורך לפצל יותר מדי....

liats80

New member
אירוחים

אפשר לעשות את זה ספציפית דרך אירוחים בפורום כמו שהיתה פה פעם פאולה והיה יואב.
לדעתי אירוח של רופאים שונים למשל יוסיף לנו הרבה לפורום.
אשמח לפעול יחד עם פז בנושא הזה ולנסות לארגן אירוחים שכאלו.
ואם יש רעיונות לאנשים ספציפים שכדאי לארח אשמח אם תכתבו לי בפרטי.

למעלה