אנבל, גם לדעתי זה מוקדם מדי לייסד מספר קבוצות
ללא ספק, בעתיד, כשנושא האנדומטריוזיס יהיה קצת יותר מפותח בארץ, בהחלט יהיה מקום לקבוצות רבות שיפעלו בתחום.....
בשלב הזה כשהנושא הוא אפשר לומר ממש בחיתוליו, זה עדיין לא הזמן (לדעתי האישית) לפיזור של כוחות.
אפילו בקרב הרופאים יש המון דעות חלוקות. יש את המספר המצומצם של הרופאים בארץ שעוסקים בנושא ומנסים לקדם אותו, ומנגד יש קבוצות של רופאים שממניעים פוליטיים מנסים לחסום את התקדמות הנושא ומציגים את ההתעוררות שיש לאחרונה בנושא בארץ, כפעילות תמוהה ומיותרת......
אני חושבת שבמצב של היום, בהחלט יש מקום שכמה שיותר בנות יקחו חלק בקידום העמותה שכרגע בחיתוליה.
בכל תחום, צריך בסיס חזק ויציב. לצערי לנו, המטופלות, אין עדיין את הבסיס הזה. כשיהיה בסיס איתן, אזי בהחלט יהיה מקום רב לקבוצות רבות שינסו לקדם את הנושא מכיוונים שונים.
אבל לדעתי אנחנו עדיין רחוקות ממצב כזה. נכון להיום יש בסיס שאינו יציב דיו ואני חושבת שאם יש בנות עם אנרגיות חיוביות, מוטיבציה ורצון לתרום, ניתן ורצוי לקדם את הנושא בכוחות משותפים.
אבל זו רק דעתי, וזה לגיטימי לחשוב שונה......
אני יודעת שאם יהיה לי יותר זמן, אשמח לתרום לקידום הנושא במסגרת העמותה.
לדעתי רק כוח גדול, מאורגן, יכול בשלב הזה להזיז משהו, במדינה שגם ככה המשאבים בה כל כך מוגבלים בתחום הבריאות ותשומת הלב לקבוצות קטנות היא קטנה עד יש לומר אפסית.....
נכון שלא תמיד הכמות היא שקובעת אלא האיכות. אבל במקרה שלנו, במדינה שלנו, לצערי, קבוצה קטנה לא תוכל להזיז דברים בצורה משמעותית, בהעדר משאבים כמו כסף ודעת קהל.
לגבי ביצוע מחקרים - לדעתי אין נכון או לא נכון. ישנם מחקרים שיכולים להתבצע בו זמנית על ידי קבוצות שונות ולתת פרודוקציה מצוינת, במיוחד אם הם מבוצעים במתודולוגיה נכונה ונותנים ממצאים דומים / זהים.
מאידך, יש פרמטרים של תקציב, גודל מדגם וכו' ולפעמים נכון יותר לאגד כוחות. אבל שוב, זה מאוד מאוד תלוי.
מה שלא יהיה - מאחלת בהצלחה לכל העוסקים בתחום.
מבחינתי המטרה היא אחת - לקדם את הנושא בארץ באופן שיגרום להכרה של כמה שיותר אנשים במחלה וההשלכות שלה, כמו גם לייסד תשתית של משאבים שתסייע לנשים הסובלות מהמחלה ומשפחותיהן...