חשוב ל כ ו ל ם !

בקשת רשות מהבן

תודה רבה על הפירגון והשמחה לשתף אותי בפורום אבל אעשה זאת רק לאחר בקשת רשות מהבן. אשמח להצטרף לאחר קבלת רשות ממנו וזאת כדי לא לחסום אותו.

הלנה

New member
כל הכבוןד על הרגישות

נעים מאד, אני אמא לנער בן 14 שלוקה בטוראט קל. וכמובן אשמח אם תישארי איתנו.

ש ל י ק

New member
מוצארט היית גדול!

אני גאה בך ובכל שאר הנפשות הפועלות, אני לא הפסקתי לבכות כל התכנית ונקרעתי מסיפורה של האם על מסיבת היום הולדת שלא יצאה לפועל. הצטערתי לראות שבסוף לא הראו את שביק ודני וגם אני חושבת שהיה מקום להראות או להזכיר את מיקי אברמוביץ.

SHLICK - כל הכבוד!

על תרומתך להכנת הכתבה - יישר כוח
והרבה

שביק

New member
סוף סוף התפניתי מהטלפונים. התכנית

היתה ריאלית בהחלט. טוב שהוצגו האנשים האמתיים, ברמות הבינוניות ולא כמו תמיד רק המקרים הקשים, אשר אינם משקפים בהכרח את הטוראט על היבטיו השונים. מוצארט ואמך אתם ניפלאים כרגיל, ואתה ממש מקסים ואמתי כמו תמיד. מאחלת לך הצלחה גם בעתיד. החיים יחייכו אליך
. לראות ולשמוע אותך מנגן זאת חגיגה לעין ולאוזן. עידן מקסים, עם אמא גאה ונהדרת. אני בהחלט גאה על כל מה שהשגת והגעת עד היום. המשך בדרך, עם החיוך המתוק שלך. אני זוכרת את הקשיים שהיו בתחילת הדרך. תמיד שמחה לראותך עם העיניים היפות והתכולות כים. מאחלת לך המשך בדרכך והצלח. דודו נער מקסים ונבון עם הרבה קשיים. כל הכבוד לאמא של דודו על העברת המסר והחשיפה. מאחלת לדודו הצלחה בחיים. שתימצא לו אכן המסגרת הלימודית המתאימה עם ההתאמות והזכויות המגיעות לו. דודו נער עם יכולת ואין ספק שיצליח בהמשך. עוד שתי נפשות השתתפו, אמרו את דברם והדברים לא שודרו להפתעתי המוחלטת, למרות שהיום נאמר לי שנשודר. שתי הנפשות הם דני ואנכי. אמנם נודע למערכת על קשיים בתיפקוד העמותה, והם אמרו זאת בשידור. אך מכאן ועד לא לשדר מידע מקיף נוסף על הטוראט - הדרך ארוכה. בסך הכל היה משדר מעולה. מהחיים, לילה טוב משביק נ.ב. מס' הטלפון של העמותה נימסר ועקב כך אני מוצפת בטלפונים.

דברים מן הלב

חן חן על הכל ואני מבינה שרגשותייך שלא שידרו את דבריכם החשובים. השידור היה טוב מאד. חבל שלא היה לנו כל קשר לד"ר אברמוביץ, נשמח אם נוכל להגיע אליה. האם תוכלי לעזור? שביק היקרה יישר כוח על הכל חיזקו ואימצו והמשיכו בדרככם. אנחנו איתכם. דרך אגב אני אימו של מוצארט היקר שלנו.

כוכב7

New member
תגובה לכתבה....

אתם בטח תחשבו וואו איך היא מעיזה לכתוב את זה ... אז קודם כל כל הכבוד למוצארט המדהים,דודו ועידן , וכמובן למשפחות שלהם. אבל בעיני הכתבה הייתה מאוד עצובה : התסכולים הרבים שכל הזמן כל אחד ואחד מהם עובר בבית הספר, חברים צבא ... אני ראיתי סרט בערוץ 8 שהצליח לשלב גם את הקשיים אך לתת הרבה תקווה - ביב שם ילד שהשתלב כמוסכניק, ודוקטורנט שחי עם חברה שלו ....וראיון מאוד מעניין עם רופא שנתן תקווה רבה . למה לא הביאו את מיק שיהיה אפשר גם ללמוד מזה ...איך לעזור לילדים שלנו ... ולא איך לא.......למה לא ראיינו רופא שמתמחה בזה שייתן קצת יותר מידע , פסיכולוג....משהו - מה אין סיפוריי הצלחה אנשים עם טוראט שחיים עם זה בלי הרבה קשיים ועצב....קשיים יש - אבל רמת הקשיים שתוארו בכתבה נראית לי גבוה- ואני בטוחה שיש גם סיפורים אופטימיים יותתר . אני בעד ללמוד מהצלחות ולא ההפך... מצטערת אם פגעתי זו לא הכוונה אבל אני יצאתי מיואשת מהכתבה - ומזו הפתיחה הטיפשית של הכתב - הרבה יגלו שלילד שלהם יש טוראט בעקבות הכתבה - ממש לא כי הביאו טוראטניקים שהטיקים שלהם חזקים.... בקיצור בעיני זה לא היה משהו... ייש כח לאמא של דודו...
למוצארט המוכשר
לעידן עם המוטיובציה הגבוה לשרת ולתרום
ולבעל המאפייה שבלי ללמוד פסיכולוגיה יכול ללמד את כולם...
אבל לדעתי צריך לעשות כתבה אחרת ומהרררררררררררר כוכב 7

כוכב 7 , השאלה מהי הצלחה בעינייך ?

האין מוצארט סיפור הצלחה ? למרות תנאי הפתיחה הגרועים בביה"ס הוא שב ללמוד (כרגע במכינה ואח"כ במכללת ספיר) , לא נכנע לתכתיבי המסגרת ומצא לעצמו מסגרת שמכילה אותו ומוציאה ממנו את המיטב (הלא יכול היה לשקוע בדיכאון עמוק , ח"ח, ולעולם לא היינו יודעים שהוא מוסיקאי מחונן). ועידן , למרות כל הקשיים , למרות "שנזרק" מהצבא , לא קיפל את הזנב בין הרגליים , השתוחח ופנה ללכת , אלא נלחם על זכותו לשרת , רכש מקצוע והיום משרת בקבע. האין זהו סיפור הצלחה ? ודודו , עדיין צעיר אך כל כך בוגר. ולמרות החוויות הקשות שצבר בילדותו החליט להמשיך קדימה ומצא את מקומו (גם אם זמנית) במאפייה ועכשיו מתחיל לחזור למסלול הלימודים . הרי שלושתם יכלו לבחור בדרך הפאסיבית , לשקוע בתהומות הייאוש ומשם הדרך למעלה כמעט בלתי אפשרית. אך בחירתם היתה אחרת : להיות כאחד האדם. אלא שלהיות כאחד האדם אולי לא נתפס כהצלחה בעיני מי שמקבל זאת כמובן מאליו.

כוכב7

New member
כל אחד מהם מקסים ומתמודד

ובאמת מכל הלב כל הכבוד...... ואני לא אכתוב יותר כי אני מרגישה שאני עלולה לפגוע וממש לא מתחשק לי , אבל רבלתי תגובות מהסביבה וכולם נדהמו מהכתבה לעומת הכתבה שהייתה בערוץ 8 שזרעה אופטימיות

כוכב7

New member
לדוגמה...

בבית הספר שבו אני מלמדת- ישנו ילד טוראט- עשינו הסברה- הילד מצחקק בשיעור ועוד דברים הילדים מתעלמים - הילד עובד , מקבל תמיכה - ומשתלב מצויין עם הטוראט - לימודית וחברתית - המחנכת ערה לצרכים שלו וכד.... אז למה לא להביא גם דברים כאלה - איך כן לא היה שם ....... וההצלחות של החברה שהיו בכתבה הם בזכות עצמם בלבד ובזכות המשפחה - אז איך אפשר ללמד את הסביבה מה כן לעשות ? הרי דודו לאנמצא כל היום יחד עם אמא שלו מוצארט כבר גדול אך הוא מתאר את העבר כסבל בלתי נגמר .... ועוד שאלה מה הייתה מטרת הכתבה ? רק לתת מידע מזה טוראט ? או יותר ? יש סיפורים שונים ...למה לא לראיין מורה שילד טוראט לומד ויש הצלחה = קבלה כן זו הצלחה בעיני ק ב ל ה לתת לסביבה טיפים איך לקבל את הילדים - ולכן אני חושבת שהכתבה לא הייתה מספיקה. כוכב 7

את צודקת בעובדה שניתן היה לשדר

"מקרים" פחות קיצוניים , בתי ספר וצוותי הוראה שיודעים להכיל. אלא ש......זמן השידור הוא הוא הבעייה. ולכן ,אני מניחה, שהבחירה תהיה של מקרים "מעניינים יותר" ולא כאלה שהכל זורם אצלם על מי מנוחות (כמובן בהשוואה לאחרים , שהרי אצל הטוראטניקים "מי מנוחות" זה עיניין יחסי). אולי בתוכנית המשך......

ש ל י ק

New member
אני לא חושבת שאת פוגעת

וזה טוב שאת אומרת את מה שאת חושבת מהזוית שלך וגם אני צפיתי בסרט המדובר בערוץ 8 ואני דווקא ראיתי שהם עברו קשיים רבים בדרך. והם גם ימשיכו לעבור לצערי כי כידוע התסמונת מאופיינת בגלים גלים והפן הרגשי בדרך כלל נלווה לתסמינים הרבים. ואני בהחלט חושבת כמו אלי ורואה גם כאן את הנצחון וההצלחה של מוצארט עידן ודודו ועוד רבים וטובים שעלו והצליחו עם ולמרות הטוראט.

מוצארט

New member
סיפור הצלחה?

אני עדיין לא סיפור הצלחה, אבל אני מבטיח כאן בריש גיל שאני עוד אהיה! לא בגלל הטוראט, אלא למרות הטוראט.

תוכנית מ ה ד י מ ה !!

בע"ה חבל שסירבתי להשתתף בה. הבחור ההוא דודו שמו ממש ריגש אותי עם זה שהצליח בטייסת בצבא התגאתי בו אני וחבר שלי ישבנו וראינו . מוצארט הוא בן אדם מבריק. ממש גאווה. והילד המתוק דודו - כמה קשיים עובר. נגע לי ללב בעל המאפייה שכל כך פירגן לו ולא שופט אותו ונותן לו לעבוד אצלו ממש היה יפה ומרגש, כל אחד מהם הזכיר לי אותי. רק שאצלי אין תמיכה מההורים וזה הכי הרבה מה שכאב לי. יישר כוח

ש ל י ק

New member
תודה יקירתי../images/Emo25.gif

ואני כל פעם צוחקת מחדש על הכינוי החדש שהדבקת לי

למעלה