חשוב לי לדעת

nikkey

New member
יש או אין מילה "פשרה" בערבית?

המתנחלים מגיבים בדיוק ואפילו פחות מתגובות הפלסטינים. תגידי לי,אם המתנחלים פוגעים בפלסטינים,למה ערביי ישראל פוגעים באזרחים חפים מפשע? את יכולה לענות לי על השאלה הזו,או שתמשיכי להתחמק ולתת לי תשובות הפוך על הפוך?

אני לא מבין

התרבות הערבית מוכרחת באמת לדחוק את זו המערבית בגלל הקרבה הגיאוגרפית? למה ישראל לא יכולה להישמר כאי של תרבות מערבית דמוקרטית? תרבות המזרח שנכנסה ארצה הגיעה דרך עולים יהודים יוצאי מדינות ערב וקליטתם כללה את שילוב התרבויות בכור ההיתוך אך פניה של החברה תמיד נישאו מערבה- לכיוון התרבות האירופית-אמריקאית ליברלית. כאן השאלה- האם נמשיך לשאוף בכיוון האירופי ליברלי או בכיוון המזרחי מתקדם? אין סיבה אמיתית שבגללה התרבות בישראל מוכרחת להתמזג עם התרבות של המדינות השכנות.

sela v

New member
העולם מורכב ממלא תרבויות

כל מדינה מורכבת מאנשים שונים, ולמשל אם תטייל במדינה אירופאית באזורים שונים של המדינה אנשים מתנהגים שונה. למשל לונדון מורכבת מאוסף של אנשים מכל העולם. אחרי זה החלק הדרומי של אנגליה די חילוני, ולעומת זאת בצפון סקוטלנד הם מאד דתיים, ומישהו שהכרתי לא יכל להתחתן כיוון שעבד ביום ראשון. אז למה אתה רוצה להתקדם? גם בארץ יש אנשים שכופים על החילונים לכבד את הדת, ומצד אחר יש אנשים חילונים שלא מקבלים דתיים לעבודה.

אין לזה שום קשר

אני לא מדבר על הגבלה תרבותית, מבחינתי ריבוי התרבויות מעשיר את הארץ, מה שאני מדבר עליו הוא ההתקדמות שלנו לעתיד מבחינה ממסדית-תרבותית-חברתית. אני לא רוצה שהמדינה תהפוך למונרכיית מעמדות מתקדמת על פי חוק כמו מה שיש בדובאי, אני שואף לליברליות עם פאן יהודי בדומה לליברליות הדנית-הולנדית.

sela v

New member
זה מה שאתה שואף

אבל המפלגות החרדיות כולל ש"ס שואפות לדברים אחרים. אז מה תעשה נגד זה?

sela v

New member
מה שאני לא מבין

אם זו דמוקרטיה, איך אפשר להגיד שהיא תמשיך להיות יהודית לנצח? מה באמת יקרה אם יהיו יותר ערבים? או שהיהודים ערמומים ויסדרו ככה שלא יהיה רוב לא יהודי?

nikkey

New member
אתה בסדר? מה הקשר לדמוקרטיה

ולקיום מדינה יהודית? זו א"י. לא? או שאתה כבר רומז,שאם יהיה רוב ערבי,אז המדינה צריכה להיות ערבית, כלומר להעביר לערבים את השליטה. יופי של דו-קיום אתה מבקש. מה זה שכתבת:"או שהיהודים ערמומים ויסדרו ככה שלא יהיה רוב לא יהודי?" עכשיו אני רואה שאתה מדבר בסטריאוטיפים אנטישמיים. "יהודים ערמומיים". נו בטח, היהודים יקשרו את הרחם של האישה הפלסטינית, ומרוב שהם ערמומיים היא אפילו לא תרגיש. איךךךךךךךךךךךךך? אתה צריך להתבייש באמירה שלך, ולא חושבת שמתאים לך להיות בפורום הזה.

masorti

New member
דמוקרטיה חייבת להגן על עצמה...

וברור לכל בר דעת שרוב ערבי משמעו חיסול פיזי של האוכלוסיה היהודית. אם תרצה או לא, התקרבות לרוב ערבי תביא להתלקחות פנינית שסופה טרנספר של הערבים או שינוי גבולות בנוסח תכנית ליברמן או מדינת אפרטהייד (או כל שלושת הדברים גם יחד). דו קיום בשלום בין העמים לא יהיה כאן במצב כזה.

motyka

New member
אז מה דעתך על גבולות החלוקה?

כפי שהציע כאן "ישראלי אמיתי"

אז תבין

כל עקרון חלוקת הארץ הזו והקמת שני מדינות לשני עמים נתן הלכה למעשה בית לאומי לכל לאום- היהודי והפלסטיני. ישראל הוקמה לא על מנת לשמש דמוקרטיה ומדינה נאורת מצפון, היא הוקמה על מנת לשמש בית לאומי ליהודים, את הדמוקרטיה אימצה המדינה עם הקמתה. ועקרון הקמתה הוא שתמשיך להיות המדינה היהודית לנצח כשם שהקמת המדינה הפלסטינית נועד שיהיה בית לאומי לפלסטינים לנצח. אם יהודים היו רוצים להמשיך ולחיות כמיעוט במדינה שבה הם אינם שולטים אז מדינה זו לא היתה קמה ומיליוני עולים יהודים היו נשארים בארצותיהם שם הם היו מבוססים כלכלית או עוברים למדינות עשירות שהיו מוכנות לקלוט אותם וכראוי לקהילה פיננסית היו מתעשרים במהירות. מי בכלל רוצה להגיע לכאן להיות מיעוט במדינה שחציה מדבר והיא מאויימת תמידית במלחמות? מי רוצה את הבצורות והשטפונות? מי אוהב להזיע 5 ליטר זיעה כל יום ממאי ועד ספטמבר? מי צריך בכלל את הסכסוך המדיני? בעולם המודרני, עם מימוש הסכנה של איום ההשמדה יהודים הבינו שהם לא יכולים להיות לאום ללא מדינה ,ויהודים גם לא פראיירים להאמין שהמדינה תישאר יהודית או דמוקרטית זמן רב במצב שאין רוב יהודי. מה יהיה על חוק השבות לדוגמה? הוא יישמר? חשובה לי הדמוקרטיה אך לא פחות חשובה לי יהדותה של המדינה, לא כי אני חושב שהערבים ימהרו להשליך אותנו לים, אלא כי מגיעה ליהודים מדינת לאום משלהם גם אם יש בה מיעוטים.

sela v

New member
אז תענה

איך שומרים על דמוקרטיה אם נגיד עוד 100 שנה מספר הערבים והיהודים יהיה שווה? עוד 100 שנה נבטל את הדמוקרטיה?

אז אני עונה

אני לא מאמין שנגיע למצב שכזה אם אכן ייושם השוויון בארץ. היה ונגיע למצב שכזה אני רואה רק דרך ריאלית אחת לשמור גם על דמוקרטיה וגם על מדינה יהודית שהיא הפרדות מדינית על בסיס אוטונומיה(או מדינה נפרדת) לערביי הארץ. זו כבר תהיה בחירה של הנכדים שלי ואני מקווה שהם לא יאלצו לעשות אותה כדי לשמר כאן על מדינה יהודית דמוקרטית.

5EDEN50

New member
בטוניס הערבים הצילו יהודיות מהנאצים

בטוניס ארץ הולדתי למרות שהיינו מעוט יהודי חיינו טוב עם הערבים . בעת המלחמה השכנה הערביה היתה נותת לאמא יום יום לחם שאפתה על מנת שלא נרעב. וכשנודע לערבים בשכונה שהנאצים רוצים לקחת נערות יהודיות על מנת לחולל את כבודן אז הערבים החביאו בביתם את היהודיות תוך סיכון חייהם ובזכות הערבים הנערות ניצלו .. ואני על כך אוהב אותם. והאמינו לי נכון שיש כאן סיכסוך וכמו בסיסכוך אף אחד לא נקי .פשוט צריך לבחור בדרך שתוביל לאחוות עמים .אם רק כל אחד יבין את סבלו ואת צדקתו של השני אז השלום אינו חלום! (ממש יצא לי אפילו חרוז)

אני מכיר גם בגרמניה צדיקים כאלה

לא מדובר כאן בשאלה של האם לסמוך על הערבים שישמרו עלינו כמיעוט, מדובר כאן בשאלה של למה שאנחנו נסתמך על זרים שיגנו על יהדותנו או יותר נכון יהדות צאצאינו? אני לא מאמין לכל הסיפורי אלף לילה ולילה על ערבים שמנגבים פיתה בדם ילד יהודי, מבחינתי זה בולשיט, מה שלא בולשיט זה היה ויקום משטר פאשיסטי שישים לעצמו מטרה לחסל את 'הנגע היהודי' אסור ליהודים לתת אמון שמישהו אחר באותו הזמן יקום להגן עליהם.

עוד 100- 50 שנים?

אף אחד לא יודע מה יקרה בעתיד, הדבר הכי מסוכן עכשיו מבחינתי הוא פצצת האטום האיראנית, היא הולכת להפוך את כל מאזן הכוחות במזרח התיכון, גם עם ישראל וגם עם מדינות ערב ושאר העולם. אם עכשיו לא מיישמים שיוויון זכויות מלא עם הערבים ברגע שהם יהיו רוב המון דברים ישתנו, לכן עדיף מהיום להשקיע וליישם שיוויון במקום לדבר כל הזמן, ואיך שאני מאמין, הבעייה הדימוגרפית היא כלל ערבית וכלל עולם שלישית, לכן לא מיודעת ללחימה בציונים, בכל זאת ניתן לפתור אותה ע"י הגברת המודעות לעניין והשלכותיו והשקעה במערכות החינוך וכדומה.

למעלה