חשוב להזכיר

אטיוד5

Active member
לא.

במיוחד לנוכח העובדה שבעדות/קהילות אחרות הוא קים בשיעורים קטנים בהרבה. ההיפך נכון. איידס הוא מחלה מאוד לא ישראלית.

ixmix

New member
רחוק מהמציאות.

אם אנחנו מביאים את אפריקה לכאן, אז אנחנו מביאים גם את תחלואי אפריקה. איידס הוא רק אחד מהדברים שאנחנו מייבאים הנה בסכלותנו.

ixmix

New member
בוודאי שאוכל להרחיב.

אנחנו מייבאים אנשים שאין להם שום יכולת להתמודד עם מבנה שוק העבודה הישראלי, עם מערכת החינוך, הבריאות והרווחה או עם התנהלות יומיומית (כלכלית ואחרת) בחברה הישראלית. רובם המוחלט של עולי אתיופיה לא באו מהעיר, אלא מהכפרים, שם עסקו בעבודות שאנו קוראים להן אמנות שימושית ושם הן הפרנסה העיקרית של היהדים בכפר, שאסור להם להחזיק קרקע. בטמטום רב אנחנו לא מכשירים אותם להתמודד עם מבנה חברה מודרנית בכדי שיוכלו להיקלט, אלא שמים אותם במקום מוחלש (ובכוונה אני אומר מוחלש, שכן אני סבור שהדברים מכוונים) ושולי וגוזרים עליהם לא להשתלב ולנצח להיות חוטבי עצים ושואבי מים (ועוד לא אמרנו כלום על הגזענות הפושה בחברה שלנו). אנחנו מביאים לפה יהודים אפריקאים, ולא נותנים להם שום סיכוי לשתלב. זה אנחנו, וזה טמטום.

מי זה "אנחנו"?

אין שום קשר לוגי בין המילה "אנחנו" לשטויות. אבל נער הייתי גם זקנתי וטרם שמעתי משפט חכם שמתחיל ב"אנחנו". מי אותה קבוצת "אנחנו" שמביאה את יבשת אפריקה לכאן? חוק השבות חוקק על ידי הכנסת כחלק מהאידיאולוגיה הציונית. הציונות המציאה "עם יהודי" בדומה לדרך בה תנועות לאומיות רבות במאה ה19 ייצרו עמים שונים ומשונים , חומר הגלם ליצירת העם הזה היתה קהילת היידיש של מרכז ומזרח אירופה. אבל, במקרה שלנו היה מלכוד קטן, ההיסטוריה שחיברה הציונות לעם שלה היתה קצת עתיקה מידי והמיתוס כלל גם את יהודי ארצות האיסלם. הניסוח שלו בחוק השבות הפך אותו לאבסורד מושלם שמאפשר חיפוש אחר "עשרת השבטים" וגירה של אינדיאנים והודים מגוירים. אין מה לעשות: אם אתה חי לאור הרעיון הציוני הרי אתה לא מביא את אפריקה לכאן: יהודי אתיופיה הם אחים שיצאו לגלות ועכשיו חוזרים למולדתם העתיקה (ממש כפי שעשו רבבות רוסים שהיתה להם איזושהי סבתא שידעה שני משפטים באידיש). מי שאינו ציוני, כמוני, אינו מוצא שום הגיון בעידוד הגירה של בני אדם - לא סוחרים מברוקלין, לא יהלומנים מאנטוורפן ולא רועים מאתיופיה. אבל אני (שים לב: "אני" ולא "אנחנו") חי במדינה ומחויב לחוקיה ובהם גם חוק השבות, לא הבאתי אף יבשת לשום מקום, אני מאמין בשיוויון ולכן יש להאבק על קליטה שתוביל לשיוויון ליוצאי אתיופיה, תהיה האיולת שבחוקים אשר תהיה.

משמעות המילה "אנחנו" במקרה זה.

כאשר מישהו משתמש בבטוי "אנחנו" ומצמיד את המילה "באיוולתנו" כוונתו במילה "אנחנו" ל-"כולם חוץ ממני" וב"איוולתנו" ל- "איוולתם". הווה אומר מעתה: "אנחנו באיוולתנו"== "אתם אהבלים, אני חכם ולכן לא הייתי עושה שגיאה זו."

ixmix

New member
חו"ח.

אני חלק מאנחנו, ואין ספק שאני חלק מהטמטום הכללי שפה. הנה, אני עושה מעל חודש מילואים בשנה, מקפיד לשלם מיסים ונוהג כחוק. לא דביל?

מעשיות סבתא

הסבא שלי עלה מעיירה בפולין. עד היום (אחי היה שם בשנה שעברה) אין שם דרכים סלולות. עד היום כלי התחבורה העיקרי הוא עגלה עם סוס. היהודים שם למדו רק בחדר ולפעמים בישיבה, דיברו רק יידיש . סבי היה היחד בעיירה שהיה ציונית וסבתי היחידה בעיירה שלמדה ב"גמנסיה" הכרתי רבים מבני העיירה הזו ששרדו - כולם אנשים פשוטים, לא משכילים בלשון המעטה, וכולם היו חדורים רגשי עליונות על ה"פרנקינים". רבים צאד מיוצאי צפון אפריקה המבוזים היו בעלי רקע תרבותי רב יותר מיהודי פולין. הם דיברו צרפתית למדו בבתי ספר של אליאנס ובכל זאת נחשבו כאן בארץ לנחותים

אטיוד5

Active member
אם כך

אז למה כל העוזרות היו תימניות? עד היום אתה יכול לבוא לגיוס בבקו"ם ולראות פערי השכלה בין כאלו שמוצאם מעדות מזרח לאלו שלא, אפילו בקרב כאלה שכבר נמצאים שני דורות בארץ. ענין של סדרי עדיפויות, של מנטליות. אין לי הסבר אחר. כי אינני גזען, ולכן אינני חושב שאלה יכולים פחות ואלו יכולים יותר בענין האוסט-יודן - נכון, בהשוואה לאחיהם מהמערב השכלתם פחותה.

וזה מוכיח מה בדיוק?

כי בתחילת שנות ה50 עלו לכאן תימנים בחוסר כל, והתימניות היו מוכנות לכל עבודה קשה.

ixmix

New member
זה לא מוכיח כלום

אטיוד תיאר תמונת מצב, לפיה אחרי 60 שנה ושלושה דורות יש פערים בממוצע ההשכלה בין אשכנזים למרוקאים. הפערים נשמרים גם כשבודקים ממוצע השכלה מול שכבות דומות מבחינה סוציואקונומית. האם אתה יודע כיצד קוראים בשכונת המצוקה בה גדלתי למרוקאי שהלך ללמוד? משתכנז. ותמונת המצב העגומה הזאת לא מוכיחה כלום.

מכיוון שבצרפת

היהודים ה"מרוקאים" וה"טוניסאים" הם מהעילית התרבותית והמשכילה של המדינה, לא נותר אלא להסיק כי במדינת ישראל היתה מנת חלקם אפליה מכוונת ובלתי מכוונת , יגון ואנחה

ixmix

New member
הסקת המסקנות שלך מעניינת ../images/Emo6.gif

אני מראה תמונת מצב, אתה מסיק ממנה מסקנה שבאופן עדין אפשר לומר שאין בה קשר מוכח בין סיבה למסובב, ומוסיף שזו המסקנה היחידה. טוב שמישהו הצביע על מסקנה אפשרית אחרת, וכמובן שיש עוד כמה דברים שמותר לחשוב ולהסיק מהמצב. אני מקווה שאותו לא תאשים בנאציזם. בכל אופן, תמונת המצב ברורה להפליא. אולי את המציאות אפשר להאשים בנאציזם.

אתה כמובן מרמז להבדלים "גנטיים"

בין הגזע האשכנזי העליון לבין הגזע המרקוני התחתון וטוען כי פערי ההשכלה הם הוכחה לכך. ועל כל כבר נאמר מזמן "הרצחת וגם ירשת"?

ixmix

New member
אני כמובן לא מרמז על כך

אני גם לא חושב כך. אני דווקא חושב שמי שיגיד או ירמוז למה שכתבת הוא דביל, גזען, מנוול ושפל. צר לי שאתה בוחר בעזות מצח שאין כדוגמתה לנסות ולהביע דיעות בשמי, שהן מנוגדות לחלוטין לדיעותי. זו אינה הפעם הראשונה. מה שאני כתבתי הוא מאד ברור, לטעמי. אני אומר שתמונת המצב ברורה, ושהמראה שאנחנו רואים מבחינה זאת אינו נעים כלל ועיקר, והוא מעיד על הרבה דברים. זה הכל, לא יותר ולא פחות.

תם ונשלם, ixmix צודק.

לא היתה דרך להבין את דבריו לא נכון אלא באמצעות רצון רע, ולדעתי אתה חייב לו הפעם התנצלות.

מרמז גם מרמז

"אם אנחנו מביאים את אפריקה לכאן, אז אנחנו מביאים גם את תחלואי אפריקה. איידס הוא רק אחד מהדברים שאנחנו מייבאים הנה בסכלותנו" כינוי יהודי אתיופיה כ"אפריקה" שאנו "מייבאים בסכלותנו" הוא בהחלט אמירה גזענית

ixmix

New member
ולאחר שהבהרתי אתה ממשיך.

עכשיו אני כבר לא יכול לייחס זאת לחוסר הבנה. לא מרמז, לא אומר, לא חושב כך. נבזי ושקרני לנסות להציג אותי כאינני על ידי מתן פירוש לא נכון לדברי, לאחר שהבהרתי למה אני מתכוון. ולפיכך את הדיון איתך אני לא ממשיך, מנוול.

"אנו מביאים את אפריקה לכאן"

לא יכול להתפרש בהרבה דרכים אחרות. ואם לא התכוונת להערה גזענית , הסבר למה כן התכוונת.

למעלה