חשוב להזכיר

הדגמת כעת היטב...

איך הורסים התקפה לא רעה על יריבך המר פשוט על ידי שירשורה להודעה הלא נכונה. שיכה הדבר בבתי שניכם כבר אמרתי היום?

אלי ו.

New member
הממ.. הייתי משווה את העליה ממרוקו

לעליה מעיראק. שתי העליות הגיעו בזמנים דומים וניתן להניח שהיחס אליהן היה דומה אבל בכ"ז ההתערות בחברה היתה מאוד שונה. אולי יש לזה קשר לעובדה שהעליה מעיראק הגיעה מכל שכבות האוכלוסיה בעוד ממרוקו חלק גדול מהמשכילים והעשירים העדיפו להגר לצרפת.

התעלמות מהעובדות לא תשנה אותן

המשטמה שחשו כלפי עדות המזרח בשנותיה הראשונות של המדינה היא עובדה. הנסיון המופרך לטעון כאילו אפליה ומשטמה זו קיימת גם היום ונסיונות הפוליטיזציה של העדתיות אינן צריכות להשכיח את הימים האפלים האלה

ההתעקשות שלך לא לענות

למה שאחרים כתבו וכן לענות למה שלא כתבו מדהימה. איני רואה טעם בהמשך הויכוח הזה.

הטענה שישראל קיבלה

את החלקים הנחותים של יהודי אפריקה, את הפסולת של אפריקה,ולכן מצבם כל כך רע , והטענה שהעובדה שמצבם רע יחסית "מוכיחה" טענה זו, כמו גם הדיבורים בדבר "מנטליות" ( שם קוד עקיף לגזענות מסווית) וכיוצא באלה טענות שאתם משמיעים, כל הטענות הללו אינן שונות בהרבה, בעיני, מטענות הורינו וסבינו. אלה אינם משלנו, המנטליות שלהם נחותה, התרבות שלהם עלובה, ואנו בזים להם משום שהם ראויים לבוז. הגיעה כבר מזמן העת, לדעתי , לשים קץ לשבטיות הארכאית הזו.

זוהי קיצוניות אחת

והקיצוניות השנייה היא להתעלם מהיבטים תרבותיים - עדתיים ולומר שכל התייחסות אליהם היא סוג של גזענות.

גם חלק גדול מהשכבה המשכילה העירקית

בחרה שלא להגר לכאן, נדמה לי שאנגליה היתה היעד המועדף. אם יש הבדל שבעיני הוא יותר משמעותי (ותם ונשלם יכול לריב איתי עד מחר) זה הבדל באוריינטציה התרבותית, כשאחת התרבויות יותר דתית- משיחית מהשנייה.

הכוונה היתה הפוכה לגמרי

והשאלה שלך מחדדת אצלי את הצורך בהבחנה. אני חושבת שהיה שוני במידה ובאופן הדתיות בין הקהילות. מעבר לזה, לא חשבתי על זה עד עתה, אבל אני חושבת שהיה שוני בסוג הציונות: ציונות הבנויה על ערכי דת (מרוקו) למול ציונות עם אוריינטציה יותר חילונית (עירק)

רוב יהודי עירק , כמו רוב יהודי מרוק

כמו רוב יהודי אירופה עד לשואה, לא היו ציונים בשום הגדרה של המילה. הקמת מדינת ישראל שנתה במידה רבה את המצב והפכה אל העליה לארץ לאופציה ראלית ואף רצויה לרבים, בהתחשב במצוקה, בשואה וברדיפות מחד ובהעדר חלופות אטרקטיביות יותר מאידך

נכון, וטענתי היא

שאחת השאלות היא במצע תרבותי- קהילתי האידאולוגיה התקבלה, מה היה באותה תרבות כדי לאפשר את השינוי שהאידאולוגיה הציעה, איזה כלים היו באותה התרבות כדי לאפשר לממש את האידאולוגיה, ולכן- איזה "צבע" קיבלה האידאולוגיה באותה התרבות.

אלי ו.

New member
בעיר שלי יש הרבה עולים מרוקאים

שהגיעו מצרפת. רובם דתיים אבל הם גם משכילים ואמידים מאוד. משום מה הדת, שנשארה כמעט ללא שינוי ב 40 השנה האחרונות, לא מפריעה להם בהשתלבות בחברה הישראלית.

במרוקו היתה מחתרת ציונית?

בעירק היתה מחתרת ציונית- סוציאליסטית, בדיוק מה שצריך כדי שהעליה משם תמצא חן בעיני מפא"י.

נץ666

New member
תמיד אני אומר שהרוויח העולם מאוד

מכך, שכמה סופרים יהודים החליטו לא להגר לארץ ובוודאי שכמה סופרים יהודים יוצאי צפון אפריקה ויתרו על העברית ועל הכבוד הלאומי היהודי, עאלק. חחחחחח גם היום מיטב האינטלקטואלים הישראלים מפרסמים באנגלית ולא בעברית. פרופסורים לחקר תרבות ישראל וספרותה פועלים הרבה יותר בארצות דוברות אנגלית מאשר בארץ.

mucool2

New member
מה לעשות, פרסומים מדעיים בינלאומיים

הם באנגלית. גם "מיטב האינטלקטואלים" הגרמנים מפרסמים באנגלית...

למעלה