חשוב להזכיר

חשוב להזכיר

את האפליה והיחס המתנשא והשונא שהיו כאן בארץ לבני עדות המזרח. קריאה של הדברים היום מעוררת השתאות. בילדותי, בחברתם של הורי, היו המילים "פרענק פרך" "מרוקני סכין" ו"עראבר" שגורות בפיהם של הורי , סבי וסבתי, ויחס הבוז וההתנשאות על בני עדות המזרח היה נחלתם של כל חבריהם. כנראה שחשוב היה לו למי שהיגר בילדותו מעיירה עלובה ושכוחת אל בפולין להרגיש עליונות על מי שהיגר עשרים שנה מאוחר יותר ממקום אחר. טוב שהדברים נעלמו מן העולם. למגינת ליבם של הורי, נשאו אחי ובן דוד נשים "נישט פון אונזערע" שכמובן הוכיחו כמה מטומטמת, עלובה, וחסרת שחר היתה הגזענות ההיא, כמו כל גזענות. כמעט רק אצל החרדים נותר היחס המחפיר הזה.

שרוֹן

New member
אני בדיוק סיימתי לקרוא את תרנגול

כפרות. בדיוק בזה הוא מתעסק. גם הסבתא והסבא שלי גרו במעברה, ואבא שלי נולד בה- והיו לו רק זכרונות טובים ממנה- היא היתה בנויה על חוף הים. לך היום תנסה להשיג פחון על חוף הים בת"א. הסבתא הגרוזינית שלי, שלקחה מעצמה לבנה, עשתה לאמא שלי צרות בגלל שהיא הסתובבה עם בחור מזרחי. עד היום יש לה אמירות גזעניות שתהיה בריאה. היא עיקמה אף כשהיא שמעה שיש לי חבר תימני, ומאז, כל חבר שהיה לי- סיפרתי לה שהוא תימני, שתפעיל קצת את שרירי הסובלנות. אפליה או לא- בטווח הרחוק לדברים האלה יש השפעה מוגבלת - בסופו של יום, אדם מנתב את חייו ואחראי על החלטותיו ומעשיו. מנתק את עצמו ממה שלא נכון לו ומחבר את עצמו למה שכן.

נץ666

New member
שאני אמות

אמא שלי שנאה פולנים שנאה איומה ועמוקה. ואבא שלי שנא כורדים שנאה עמוקה ונוראה. אמא שלי מתה על פרענקים, נו היא התחתנה עם אחד ואבא שלי מת על שכנוזות לבנות, ג'ינג'יות - נו הוא התחתן עם אחת.

ixmix

New member
"אשכנזי מניאק".

1. מילות גנאי מופנות לכל הכיוונים, היום לא אומרים על המרוקאי שהוא מרוקו-סכין, וכן אומרים על האשכנזי שהוא אשכנזי-מניאק (אגב, גם בזמנו היה שיכנתוזי בעךבעך ויקה-פוץ). אז מה זה אומר, שהיום האשכנזים מופלים לרעה? 2. סבתא שלי הגיעה לארץ ושוכנה לאחר כבוד במעברה, עם אמא שלי. הן גרו שם שנתיים, עד שסבתא שעבדה בנקיון וטיפול בתינוקות הצליחה לקנות דירה קטנה, מעופשת ומחוריינת בשכונה דפוקה וצפופה בירושלים. אמא שלי עמדה שעות מול מראה כדי לתרגל את המבטא, כי הילדים לא רצו להתקרב אליה. אבא שלי עבד באינסטלציה, בחרא של האנשים פשוטו כמשמעו. לא קוראים לי בוזגלו ולא סוויסה, מה שקצת הורס את התיאוריה על האשכנזים המקפחים. אבל מילא, העיקר שהצלחת לדחוף מילה על החרדים
.

נץ666

New member
יש לי הרגשה שזה הטרנד החדש

של השמאל הבורגני הרואה את עצמו רב-תרבותי, סובלני ופתוח לעולם סביבו. נחיה ונראה מתי האופנה תשתנה. אתה מבין, לאמא שלו מעולם לא קראו חרדים "פריצע" "זונה". הם לא התחככו בה באוטובוס ואח"כ נבחו עליה. החרדים שלו לא הרגו בטירופם את יוצר שערי הכנסת, לא מנעו ממנו לצפות בסרטים בקולנוע סמדר. תן לו יהנה מ"חריגותו" ומ"המרד" שלו "בנו" עאלק.

אלי ו.

New member
אתה צודק

ואותי פעם הכושים שדדו, אני אומר לך הכושים הם בטירופם הם פושעים. פתח כל עיתון אמריקאי ותראה כמה הכושים אנשים רעים. אגב, אני הבנתי מתם ונשלם שאצל החרדים היחס הגזעני עדיין קיים (מה שנכון) והוא לא דיבר על היחס אליהם (מה שגם נכון).

אטיוד5

Active member
אז שדדים.

זה דווקא מצב טוב. כך תמיד יש לכל הצדדים מפלט כשהם כעוסים, ולא חשוב על מה.

ixmix

New member
ההכללות אינן נכונות.

הבעיה שלי אינה עם מוישה-לאה ברחוב, או איך שקוראים לו. אני לא חושב שכל החרדים הם X או Y. הבעיה הקשה היא שהציבור החרדי מונהג על ידי מנהיגים חסרי אחריות, אנטי דמוקרטיים, שמעודדים את הציבור שלהם לאלימות וגזענות. אותם אלימות וגזענות חשוכים מופנים כלפי מי ששונה מהם, וכאשר זה מוחה אז הוא מסווג כגזען (או נאצי, מה שהם צועקים לשוטרים רגע לפני שמטיחים בהם חיתולי צואה ופוצעים נהג תמים).

mucool2

New member
זה לא תמיד מה שאומרים

לפעמים שתיקה משפיעה לא פחות מאמירת דברים מפורשים.

אלי ו.

New member
אתה יכול לתת ציטוט של שתיקות? ../images/Emo13.gif

הנקודה שלי היתה שהחרדים אינם גוף מונוליטי, יש ביניהם זרמים רבים. במקרה האחרון, מצעד הגאווה, רוב החרדים התנגדו למצעד בירושלים אבל רק קבוצה אחת התרכזה באלימות (העדה החרדית). לעומתם מנהיג כמו הרבי מגור הוביל מדיניות של התעלמות מהמצעד, הרב אלישיב, המנהיג הליטאי והרב עובדיה יצאו בפירוש נגד האלימות. עדיין רואים בכל החרדים אלימים. איך היית מרגיש אם הייתי מאשים את "החילונים" בכל אלימות של חילונים?

אלי ו.

New member
כשאוהדי כדורגל הולכים מכות בשבת

האם זה לא בשם החילוניות? כשיש דקירות במועדונים אלה לא ערכים חילוניים? מהם בעצם "ערכים חילוניים"? איך אפשר לעשות משהו "בשם החילוניות"? האם הרצח של ידידה שרייבר (ראה בקישור) היה "בשם החילוניות"?

mucool2

New member
אפשר להאשים בכך

חוסר ערכים, בטח לא "ערכים חילוניים". השאלה אם הערכים החסרים לאוהדי הכדורגל האלימים או לדוקרי המועדונים הם ערכי היהדות דווקא (כפי שמנסים לטעון סוחרי דת שונים) נותרת פתוחה. שאלה נוספת היא אם יש הצדקה, הסתה או הסכמה שבשתיקה בצד החילוני לאלימות שתיארת. אגב, אני מסכים עם יוכי ברנדייס בעניין השימוש במילה "חופשי" לעומת "חילוני".

למעלה