חשוב ביותר

hila26585

New member
חשוב ביותר

אני מעבירה מחר הרצאה על תפיסות בכימיה ואני צריכה שכמה מכם יענו לי על השאלה הבאה כדי לראות תפיסות שונות של תלמידים - תיכון אוניברסיטה לא משנה.. כמה מול תוצר יתקבל אם אני לוקחת מול אחד מכל מגי בתגובה הבאה: 2S + 3O2 --> 2SO3 האם יש גורם מגביל ואם כן מהו? אני מודה לכולכם מראש..

אה,

אני חושבת שזה 0.67 (שני שליש) מול תוצר, לא? והגורם המגביל הוא כמות O2 כי כשכל החמצן עובר לצד של התוצרים נשאר עודף S במגיבים

yonien

New member
אני חושב שאין דבר כזה S

גופרית צריכה להיות באיזו צורה אחרת ולא בתור אטום בודד S8 (או משהו כזה). וחוצמזה התגובה לא מאוזנת. אם את בכל זאת מתעקשת על התגובה הזאתי כמו שהיא, אז ענו כבר לפני על מהו הגורם המגביל. (חמצן)

hila26585

New member
תודה רבה

אז קודם כל התגובה מאוזנת וכדי לשים לב לדברים האלה.. בכל אופן זה תקני לרשום אטום בודד של גופרית ולא כמולקולה שלו שזה המצב התקני בטבע S8 שיהיה בהצלחה

tapr

New member
תשובה

יתקבל מול תוצר אחד. אם אני מבין נכון את המושג גורם מגביל, מכיוון שיש שיווי משקל כדי להגדיל את התוצר צריך להוסיף גופרית ו/או חמצן.

hila26585

New member
..

האמת שהתשובה הנכונה היא 0.67 כי חמצן הוא הגורם המגביל... בכל אופן תודה רבה דווקא השגיאה שלך עזרה לי יותר מהתשובות הנכונות במיוחד כי צירפת הסבר

למעלה