חשד

lightflake

New member
חשד

פתאום הבנתי,
שכולם משוגעים.

ועלה בי החשד,
שגם אני.

RachFan

New member
הצעה טכנית, ברשותך...

אם בתגובה מסוג זה (ואם בכלל) אתה חפץ - אני הייתי מוותר על שני הפסיקים, אחרי ה"הבנתי" ואחרי ה"החשד". מבחינה תחבירית אין בהם טעם ולדעתי גם בשיר עצמו הם לא משרתים שום מטרה. נראה לי שעדיף בלי.

עמית.

lightflake

New member
כן בודאי שאני שמח לתגובות מסוג זה ולכל תגובה

מסכים איתך, זה כל כך קצר והנטייה של רובנו היום למהר ולחפף (לא?) אז ניסיתי אולי קצת בעודף לגרום לקורא לעצירה בין השורות.

RachFan

New member
אני חושב שמוכרחים לסמוך על הקורא...

שכשיקרא שיר קצר יתייחס לכל מילה ומילה בחשיבות, ולא ייקרא את זה כמו משפט אחד בתוך ספר, לצורך העניין. אם השיר קצר אז כל מילה אמורה להיות חשובה, לדעתי. וגם אני בתור קורא צריך לסמוך על הכותב שכל מילה שלו תהיה חשובה ושהוא לא סתם שרבב משפט קצר כי אין לו כוח לכתוב את כל הרעיון כמו שצריך...

אתה מכיר את "מחוץ לבית המשוגעים"?

זה בספר "היו שלום ותודה על הדגים" של דגלאס אדאמס. יש שם בית שבנוי הפוך - הפנים שלו בחוץ והחוץ שלו בפנים, כך שמי שנכנס אליו יוצא מהעולם שהוא בית משוגעים אחד גדול.
בונה אותו אדם שהבין שהעולם הוא בית משוגעים כאשר גילה חפיסת קיסמי שיניים עם הוראות שימוש. מבחינתו, עולם שצריך הוראות שימוש לקיסם שיניים הוא עולם משוגע.

lightflake

New member
לא זכרתי את הקטע הזה

קראתי מזמן את כל החלקים וממש נהנתי, אחד הספרים היחידים (כל סדרת "המדריך...") שגרמו לי להתפקע מצחוק בקול רם

gulu be

New member
תבונה ושיגעון

השיגעון, ובוודאי אצל אמנים מכל המינים והסוגים, הוא לכאורה מאוד סקסי. אם אתה משוגע, הרי שאתה חריג, מושך, היצירה שלך באה ממקומות אפלים, בלתי צפויים ובלתי נשלטים.
אלא, שלטעמי השיגעון נישא פעמים רבות לשווא, על מנת לשוות בדיוק את ההילה הזו. כיוון שאם כולם משוגעים, אז אף אחד אינו משוגע (או לפחות מי יכול להחליט במצב כזה מי משוגע?). נדמה לי כי השימוש בשיגעון באופן זה נפוץ בעיקר בקרב צעירים ומעיד על רוח נעורים ולא על שיגעון באמת.

אלא שהשיר עומד על הבנה, כלומר על יכולת שהיא אולי הפוכה מן השיגעון, ולכן נאמר כאן משהו שהוא דבר והיפוכו. אנחנו לא מנתחים בצורה קרה את שיגעוננו. אז יתכן ומסתתרת כאן אמירה אחרת כלשהי שאינה קשורה לשיגעון, אלא דווקא לקשר בין הבנה, תבונה ולאן היא יכולה להוביל אותנו, כאשר מתוך התבונה צצים חשדות כאלו ואחרים.

gulu be

New member
עכשיו מכיר.

ראיתי וצחקתי בקול... יש יותר נורמלי מזה?

למעלה