חשבתם שראיתם הכל?

menyroth1

New member
בדיחה מצויינת

תעמוד ביציאה מהמחצבה בכביש 444 ליד שוהם או ליד נחשונים או ליד ראש העין . תבדוק את תעודת המסע של כל המשאיות שיוצאות משם ואז תחזור עם הפוסט הזה נראה אותך גבר . שוטרים של תחנת לוד תופסים כאלה בחריגה של 150% מהמשקל המותר להם לא פעם ולא פעמיים . ואני כקצין בתחנת לוד קיבלתי את הדוחו"ת הללו לידיי כדי לדאוג להזנתם למחשב . (זה אזור טריטוריאלי של לוד ) . למרות שניידות של התחנה ושל מתנ"א עומדות שם קבוע ובודקות , זה לא מונע מנהגים לבקש שיטעינו להם עוד ועוד .

yarivos

New member
אני ממש לא צריך לעמוד בכביש 444

עשיתי את זה מספיק בשנת 2005-6 כשהייתי חלק מהצוות שבנה אותו, בקטע שבין צומת נבלט לבין צומת 444/4613 כולל צומת אבן וסיד.. עכשיו נניח ועמדתי שם, ובדקתי כל תעודת משלוח של כל פול טריילר שיצא מהמחצבות וממפעלי האספלט באזור. כמה אחוז מהתעודות יהיו במשקל תקין (+5%), כמה בחריגה של עד 25% וכמה מעבר ? ובשקלול של כל הנתונים שאספתי - מהו המשקל הכולל של פול טריילר ממוצע שיוצא משם ועולה על כביש. 60 טון או 90 טון ?

avi elbaz

New member
לא פורום צמ"ה פה. נא להפסיק.

menyroth1

New member
הערכה גסה

30% מהם בחריגה מעבר ל 25% ועוד כ 10% בחריגות של 50% ומעלה

yarivos

New member
הערכה חמודה, אבל לא תואמת את המציאות

המצב בשטח לפי משרד התחבורה - 5% מהמשאיות מובילות מטענים במשקל העולה על 5% מהמותר.

menyroth1

New member
אני לא יודע מאיפה הם שואבים את המידע והנתונים

אני יודע שכמעט משאית כן משאית לא שנעצרות סובלות ממשקל עודף רציני מאוד .

סהר דוד

New member
יש גם 120 טון

אני לא מתווכח עם כל מומחי התיאוריה. אני רואה את הרכבים על הכביש. רק לאחרונה הוכנס לשימוש נגרר עם 7 סרנים באורך 28 מטר המיועד להובלת מטענים במשקל של 120 טון. משאיות של 90 טון יש כבר שנים. מובילי טנקים (וטרקטורים) הם של 84 טון ןאכן, רוב המובילם הכבדים הם של 60 טון.

מומחי התיאוריה עאלק. אני מבין שכשאתה לא

בבואינג או במשמרת, אתה נוהג במשאיות ענק עתירות סרנים, מוביל מטענים מיוחדים. הנגרר הזה שרק עכשיו הוכנס לשימוש - הוא עובר בכניסה דרך משטרת התנועה, או שמעדכנים אתכם על כל עגלה ש"נכנסת לשימוש"? יש כל מיני עגלות חריגות ומיוחדות למטענים מיוחדים (אצל "תעבורה" ו"פרידנזון", בעיקר), והזכרתי גם אותן, אבל כאמור, אף אחת מהן איננה "פול טריילר", אף אחת לא נוסעת לבד בכביש 6 כעניין שבשגרה. זה הובלות חריגות, עם ליווי וכו', יש להן תצורות וגדלים חריגים והן מאוישות בנהגים מקצועיים. אתה לא רואה באופו נורמלי משאיות של 120 טון בכבישים, בטח לא פולטריילרים כאלה. ואגב, הנגררים האזרחיים לציוד כבד מורשים ל-83 טון, לא 84. יש גם של 80 וגם של 83. בתיאוריה, זאת אומרת. ולפי אותה תיאוריה זה גם לא שרוב המובילים הכבדים הם של 60 טון, כי אף סמיטריילר רגיל לא מגיע ל-60, אף פולטריילר שיש לו 3 סרנים בגורר או 2 בנגרר, אף פולטריילר שאין לו מתלים פניאומטיים.

הבנת כנס...

התשובה היא כן. כל נגרר מיוחד כזה שנכנס לשירות, במיוחד של פרידנזון, מנופי אבי ותעבורה עובר בשלב מסויים דרך המשטרה. בהחלט וראוי לגמרי. לא בטוח שדווא במקרה הזה צריך היה להיכנס בקפטיין סהר כי בדיוק כמו שכתבת, יש יחסי עבודה מיוחדים בין החברות הללו למשטרת התנועה, כולל סיוע בלימוד ובהכשרה של בוחנים בתחום הכבד וסיוע בלימוד והכשרה של ג'יפאי היחפ"צ שכפופים ליחידת העתודה של מתנ"א וכו'. תוך כדי הדברים שלך גם אמרת מה הסיבה: רובם לא נוסעים ללא ליווי ובכל המקרים יש שיתוף פעולה מיוחד וחיוני בינם לבין משטרת התנועה. זה שאתה מבין יותר מדוד בתחום הזה, רואים. יופי.

חשבתם שראיתם הכל ?

קרית מוצקין לפני כמה חודשים, שעת דמדומים ומולי חולף קטנוע שהרוכב מרכיב על הכתפיים נוסע נוסף, הייתי חייב לצלם.

למעלה