חשבתם שראיתם הכל?

yarivos

New member
לא פול טריילר

יש סמי טריילרים כפולים של "תעבורה" ו"תובלה" שעובדים בקטע צין-אילת שמגיעים למשקל כולל של כ-100 טון. הפול-טריילרים שעוברים בכביש 6 שוקלים כ-60 טון סה"כ. אולי עם השוטר שנשען על החלון שליד הנהג זה באמת מגיע ל90 טון

59 טון אם לדייק (משקל מותר), אם יש להם

4 סרנים לגורר + 3 סרנים לנגרר + מתלים פניאומטיים. כל קומבינציה אחרת מורשית למשקל נמוך יותר, למעט חריגים, שגם יוצאי דופן בצורתם ו/או מידותיהם (לא פול טריילר, כמו שכתבת).

ity2

New member
59 טון זה במקסימום שמותר?

אז איך מובילים טנקים למשל?

creth11

New member
ניגרר להובלת ציוד כבד הינו בעל הרשאות מיוחדות

של מישקל ורוחב חריג כולל זה המיועד לטנקים לשם כך גם יש לו יותר גלגלים מאשר ניגרר רגיל מאחר וקיימת הגבלת עומס לכל גלגל וגם עומס מותר לכל ציר בהתאם למיבנהו.

מוביל טנקים איננו פול טריילר.

וזהו אכן אחד המקרים החריגים, היוצאים מן הכלל. גם אז, רק מוביל עם מרכבה מגיע (אולי עובר את) למשקל הזה. אפילו ציוד כבד, זה נדיר שמגיע למשקל כזה בהובלה.

אהוד א1

New member
ממש לא רק מרכבה.גם טנקים אחרים.

למעשה רק הטנק עצמו, ללא המוביל והעגלה באזור הפלוס/מינוס 60 טון.

מיצו

New member
המשקל האמיתי של טנקי מערכה כבדים

נשמר, לעיתים, בסוד. יש משקל שאותו מפרסמים ברבים, ויש את המשקל האמיתי. ההפרשים ביניהם יכולים לעבור את ה- 10-15 ולפעמים גם את ה- 20 טון.

אהוד א1

New member
אני יודע בוודאות משקל של טנק מסויים.

רמז-לא מויקיפדיה. מעבר לכך - כמו באאופנועים יש הבדל של טונות בין המשקל הרטוב והיבש (רק מיכל הדלק מכיל כ-2000 ליטר).

אהוד א1

New member
לא יודע, התייחסתי למה שאני יודע.

טנק, עזוב לרגע דגם, יכול להסתובב סביב ה-60-70 טון. רק הטנק עצמו, בלי המוביל. שלא נדע צה"ל.

סוס 6X4 עם מנוע 500-700 כ"ס שוקל בערך 10 טון.

העגלה, נגיד 15 טון. הגענו ל-25 טון, + ה-60 של הטנק = 85. גם אני, כשכתבתי את מה שהגבת אליו, התייחסתי ל-60 טון למה שהוא לא מרכבה. ולכן, זה אולי מגרד את ה-90 טון. המרכבה, בגלל מה שמיצו כתב אני לא אכתוב כמה אני חושב שאני יודע שהיא שוקלת, אבל בוא נגיד שההפרש בינה לבין הטנקים האחרים - לא היית רוצה שיפול לך על הרגל. ביחד עם המוביל זה עובר את ה-90 טון.

אהוד א1

New member
ושוב-גם מה שהוא לא מרכבה שוקל מעל 60 טון.

כלומר גם עם טנק שאינו מרכבה אתה עומד על כ-90 טון. כי גם את ההפרש בין 6ב' ל-7ג' לא היית רוצה על הרגל שלך.

creth11

New member
לנסוע עם מרכבה על מוביל זו תאונה של דריסה

ולכן לא חוקי. שאלת אולי האם חוקי להוביל מרכבה על מוביל ? כן ! יש לו אישורי ייחודים מתאימים לשם כך לאחר שהמוביל והניגרר מתאימים למישקל המיטען

לא ברור לך שהמדינה יכולה להתיר לעצמה כל חריג?

במיוחד כאשר מדובר בצרכים צבאיים? תקנות התעבורה 313 ו-314 מפרטות בפירוט רב את המידות והמשקלים המותרים לכל סוגי הרכב. ואז באה תקנה 314א1, שנפתחת במילים "הוראות תקנות 313 ו-314 לא יחולו על כלי רכב של צבא הגנה לישראל ... בלה בלה בלה". ואח"כ באה תקנה 315 שאומרת ש"על אף האמור בחלק זה, רשאית רשות הרישוי להתיר, בתנאים או בלא תנאים ובהתייעצות עם המפקח על התעבורה, שימוש בציוד חריג."

menyroth1

New member
מי אמר שמותר ?

ומי אמר של"ו הצדיקים שנוהגים בפול טריילר או סמי טריילר אומרים לשופליסט לא לשים להם יותר מ 60 טון ?

yarivos

New member
עזוב, עכשיו אתה סתם מתחכם.

60 טון העמסה בפול טריילר (עם חומרים יבשים) יראו כמו שתי גבעות שיצאו לטיול שורשים. החריגות משקל הנפוצות כיום מסתכמות בכמה טונות בודדות ולא מעבר לזה.

סהר דוד

New member
ואת זה אתה כותב מידע אישי?

כי אני תופס אותם על הכביש. 73 טון עם אספלט , 69 טון עם חמרה, 85 טון עם סלעים... לפי הנתונים שלנו- בכל הובלה שלישית יש חריגת משקל.

yarivos

New member
רק מידע אישי

אבל לדעתי אתה נותן דוגמאות קיצוניות, לפחות עם ה 85 טון משאית עם סלעים. ברוב המכריע של חריגות המשקל מדובר בטונות בודדות. בכמה טונות חומר שעברו אצלי בשנה האחרונה, אספלט, אגו"ם, חצץ, חמרה, מצעים למיניהם וכו'.. רק פעמים בודדות ראיתי חריגות של עשרה טון ומעלה. אתה צריך להבין שחברות הובלה מסודרות או קבלני עפר גדולים עם משאיות משלהם, מעדיפים שלא להתעסק עם חריגות משקל. לרובם עדיפה הובלה אחת נוספת מאשר השבתה של משאית, אפילו לחצי יום עבודה. לגבי שאר המובילים שהם רוב המשאיות על הכביש, חריגה כל הובלה שלישית - סביר והגיוני בעיני, במיוחד לאור מערכת הלחצים הכלכליים שמופעלים על ענף ההובלות בישראל.

למעלה