חשבתי על משהו פתאום...

• פותח הנושא baa
  • פורסם בתאריך

baa

New member
חשבתי על משהו פתאום...

למה אנחנו כל כך סודיים? תמיד חושבים שבעים פעם לפני שמספרים למישהו משהו על העיסוק שלנו במאגיה. אז נכון יש את אלו שיחשבו שאתה נוראאאאא מוזר מצד שני יש לי חברה שיודעת שאני מתעסקת פה ושם ולא כל כך מאמינה מה שלא מפריע לה להיות חברה שלי ויש לי גם חברה שפשוט הראיתי לה מה אני יכולה לעשות והיא ביקשה שאני אלמד אותה (לא שיש לי מושג איך אני עושה את זה...וגם אמרתי לה את זה). אבל באמת, תחשבו כמה פעמים אתם מתעצבנים מהבורות של אנשים בנושא אז למה שלא תסבירו להם שזה פשוט לא ככה? למה יש מעט מאוד אנשים שיודעים שאתם מתעסקים בזה? אני יודעת שלכל אחד יש את הסיבות שלו, אבל בסך הכל כולנו עושים את הדברים מתחת לפני השטח. מעניין מה היה קורה אם זה לא היה כזה "סודי"...

Envenom

New member
אם זה לא היה כזה סודי...

רוב הסיכויים שכולנו היינו מתעסקים במאגיה, ומצבנו מבחינה טכנולוגית ו\או חברתית לא היה הרבה יותר טוב מימי הביניים.. חוץ מזה אני חושב שכולנו כמעט מרגישים "מיוחדים" שאנחנו מתעסקים בזה ואחרים לא

RainBird

New member
אני אישית לא מסתיר. להפך אני די גאה להיות תלמיד של "מדע המדעים" הגדול. אלו שמזלזלים, או שונאים ופוחדים, יש להם בעיה, אני לא אשתנה כדי למצוא חן בעיני אנשים אחרים.

yidan

New member
גם אני לא ממש סודי

ההפך אני הולך עם סמל של פאנטגראם ליד ערסים והם אומרים שאני בקט השטן ואז אני מסביר להם אני איש יחסי ציבור חחחח

RainBird

New member
אני זוכר שבטירונות המפקדת שלי ידעה מה זה, אז היא נתנה לי אישור מיוחד ללכת עם הפאנטכאל, מתחת לחולצה. ויום אחד כשהיא צעקה, השתחררה לה הרשרשת ומה זה היה לדעתכם? כן פאנטכל. רק ששלה היה קטן ותיקני. שלי ממש ענק.

lilit jam

New member
../images/Emo98.gif

תראי, יש דברים שאנשים לא יודעים מפני שהם לא צריכים לדעת... מי שצריך להבין, יבין.

the count

New member
זה יותר העדפה אישית

נכון, הרבה מסתירים את עיסוקם במאגיה, אך לאו דווקא מהסיבות שציינת. אני למשל לא רץ לספר לכל העולם ואשתו, משום שלדעתי, אדם צריך להיות כן עם עצמו וכפי שאני רואה את זה, אני מעדיף שהמאגיה תהיה עיסוק פרטי, אני לבדי, ובכך, יש גם ממידת הייחוד וההשקעה. ברגע שאדם מספר לכולם הוא מאבד ממידת השקעתו בנושא ויותר דואג למראית העין. אני מאמין שישנם גם כאלו שלא מספרים בשל כך שאינם רוצים שכל אחד יבוא ויבקש: "תגרום לה לאהוב אותי", "אתה יכול לגרום לי להצליח במבחן", "כסף אתה מסדר?" ועוד בקשות שעולות על המוח האנושי.

I am a freak

New member
התשובות שכולם מחפשים.

את מנסה לדמיין את העולם שבו האנשים כולם יודעים ומבינים בתורת הנסתר, חושבים בגלוי וליברליים לגבי דיעות שונות של אנשים שונים. אז, כדי להמחיש לך את העולם הזה- אני אציין כמה עובדות- 1. בוקר טוב
אנחנו חיים בעולם גזעני, גלובאלי כמה שניתן שמבחינתו- כל כפיל חדש שנוצר המשרת את האידאולוגיה הגלובאלית- הוא ערך שווה... וכל אדם שבאמת מבין את המהות של מה שהולך כאן- נחשב לפריק וצריכים להשמידו [ע"ע מקרה דומה- השואה]. 2. תורת הנסתר זנ לא מדע, זה לא מוכח והרוב מבוסס עם אמונות והיגיון. ניסיתי פעם לתאר עולם מ-ל-א בדיעות ואמונות שונות, כל אחד חי כפי שהוא רוצה וכפי שהאמונות שלו מצוות עליו. בחזרה למציאות- אנחנו חיים במדינה דמוקרטית, עם בסך הכול שלושה צדדים- ימין שמאל ומרכז.... תראי איך המדינה שלנו מתפקדת רק עם שלוש דיעות
את באמת חושבת שהיא תוכל להתקיים עם עוד 10
100
1000
מוגש מטעם האגודה לשמירת המאגים בישראל, הפריק.

littleAngel

New member
זה לא קשור לימין שמאל ומרכז...

אלה הם צדדים פוליטיים לגמרי והדיעות שאנחנו מדברים עליהם לא שייכים לשלטון או פוליטיקה אלא מבנה חברתי... וגם הדמוקרטיה-היא נועדה בשביל שיהיו לנו המון דיעות, אבל זה לא אומר שמי שיתמוך בהן ישלוט במדינה. בקשר לאידיאלוגיה הגולבלית-אני מסכימה,רק בשביל זה לא צריך לספר על עיסוקינו לאנשים שלא קרובים אלינו כי הם לא מבינים על מה מדובר,והם נצמדים להגדרות וסטיגמות עולמיות כמו מי שמתעסק במאגיה הוא מוזר\מטורף וכו....

I am a freak

New member
שתי תגובת

1. את לא יודעת כמה את טועה- מאגיה מתקשרת מאוד לפוליטיקה. את ידעת שאסורה כל פעילות טקסית ומאגית בארץ ישראל
זה מעוגן בחוק
כולנו פושעים קטנים, Lol. ושוב, כשהנושא ייחשף, קצרה הדרך עד שתגיע גם לכנסת. היגיון פשוט. 2. ומי אמר שאנשים שבאמת קרובים אלי- לא יודעים
שוש.

ebonyW

New member
קצת סדר בדברים או מעמד הכישוף בארץ

פעילות טקסית ומאגית לכשעצמה אינה אסורה בישראל. הסעיף העוסק בכישוף נמצא בסימן ו' לחוק העונשין, התשל"ז - 1977 שכותרתו "מרמה, סחיטה ועושק". ס' 417 לחוק - כישוף: (א) המתחזה לעשות מעשה כישוף בכוונה לקבל דבר, דינו - מאסר שנתיים; קיבל דבר בעד מעשה הכישוף או על פיו, דינו - מאסר שלוש שנים; לעניין סעיף זה, "כישוף" - לרבות מעשה קוסם והגדת עתידות. (ב) הוראות סעיף קטן (א) לא יחולו על מעשה קוסם או הגדת עתידות שאינם חורגים מגדר שעשוע או בידור, והשעשוע או הבידור ניתנים ללא תמורה, או שתמורתם היא מחיר הכניסה בלבד למקום עריכתם. עד כאן הסעיף כלשונו. יש לשים לב למילה הפותחת את ס"ק (א): "המתחזה" - לא מדובר על כישוף אמיתי אלא על התחזות לביצוע כישוף. בנוסף, הסעיף חל רק על כישוף שנעשה "בכוונה לקבל דבר". מבחינתי זה עובד מצויין. אם אני רוצה לעשות כישוף עבור מישהו, זה יהיה מרצוני הטוב ואם אני לא רוצה לבצע כישוף כזה, כל הכסף שבעולם לא ישכנע אותי. לצורך פרשני ניתן לבחון את הגדרת המרמה בסעיף: "טענה... אשר הטוען אותה יודע שאינה אמת או שאינו מאמין שהיא אמת...". כל עוד אנחנו מאמינים במה שאנחנו עושים ולא מנסים לגבות כסף על כך, אין ממה לחשוש. לפי כותרת הסימן ניתן להבין את הקשר הסעיף - מדובר בכישוף שנעשה בקונוטציה שלילית של מרמה, סחיטה או עושק. ולהבדיל, סעיף שמצא חן בעיני - ס' 171 לחוק הקובע עונש מאסר בשל "הפרעה לפולחן". בדקתי את ההגדרות ונראה שגם פולחנים פגאניים נכללים. נקודה לטובתנו. סימן ז' : פגיעות ברגשי דת ומסורת 171. הפרעה לפולחן "המפריע במזיד אסיפת אנשים שנתאספו כדין לשם פולחן דתי, או תוקף במזיד אדם הממלא תפקיד באסיפה כאמור או את אחד מבאיה, ואין בידו להוכיח צידוק או הצדק כדין, דינו - מאסר שלוש שנים". להשכלה כללית, כשמדברים על צידוק הכוונה היא למעין פטור מאחריות פלילית בהתקיים תנאים מסוימים: 1).האדם היה חייב ע"פ דין לעשות את המעשה שעשה. 2). המעשה היה דרוש באופן מיידי לשם הצלת חיי אדם, שלמות גופו וכו' אלו הדוגמאות העיקריות. "אנשים שנתאספו כדין" = "כדין" - שלא בניגוד לכל חוק, פס"ד או נוהג מחייב. לרובריקה של "לא כדין" ייכנסו הדברים הבאים: 1). חבר בני אדם שמטיף, מסית או מעודד לפעולות אסורות - אלימות וכו' 2). המרדה 3). פעולה בניגוד להוראות חוק ספציפי 4). פעולה בניגוד לפס"ד שניתן כנגד חברי האסיפה החוק נקבע ע"י המחוקק (הכנסת) ופס"ד ע"י מערכת בימ"ש. כך שנראה שאנחנו לא פושעים אחרי הכל
Blessed Be
אבוני

אורי רז

New member
שתי תגובות

1. לא מפתיע אותי שאסורה כל פעילות טקסית ומאגית בארץ ישראל, אבל הנושא כבר נחשף באינטרנט ונכתבו כתבות בעיתונות על טקסים פאגאניים, ועדיין לא קרה כלום. 2. גם אם הכנסת תעביר חקיקה בנושא, קלושים הסיכויים שהמשטרה תעשה משהו, כפי שלא נעשה כמעט כלום עם חוק המחשבים וחוק הגנת הפרטיות, וזאת משתי סיבות. הראשונה היא שיש שביהדות עצמה יש המון מאגיה - בכל חנות ספרי קודש אפשר למצוא קמיעות לסוגיהם (ממחזיק מפתחות בצורת חמסה, דרך כרטיסים ומיקרופישים עם תפילת הדרך או ספר רזיאל או ספר הזוהר, ועד קמיעות קבליים שאי-אפשר להתחמק מלקרוא להם מאגיים), ולא חסרים מקובלים שמעניקים ברכות וקמיעות לסוגיהם. ברגע שהכנסת תנסה להעביר חוקים בנושא, אתה יכול להיות בטוח שהמפלגות הדתיות (בעיקר ש"ס, וע"ע בקבוקוני השמן, ההשבעות, וטקס גירוש השדים) ייקפצו כנשוכות נחש, ואם לא יפילו את החוק לפחות יתקעו מקלות בגלגלים. השנייה היא שלמשטרה יש דברים יותר דוחקים בסדרי העדיפויות שלהם, כמו פשעים עם קורבנות (גניבה, אונס, שוד, רצח, ...) ועבירות שאפשר לעשות מהן כסף (נהיגה במהירות מופרזת, חנייה בלתי חוקית, גביית אגרה מהדייגים בים המלח, ...)

RainBird

New member
בהתחלה גם אני התרעמתי. אבל מסתבר שיש גם חוק ששיירה של יותר מ6 גמלים צפויה לקנס בתל אביב. ישנם המון חוקים שנותרו כירושה מהמנדט הבריטי. מעטים מהם ניתנים לאכיפה היום. וכן, היו מקרים של כישוף בבית משפט, אבל התביעה הייתה על שרלטנות. לא על אדם אשר עשה מעשה טקסי לפי אמונתו.

THE gray

New member
סטיה קלה... וניפוץ בועה...

אהבתי את מה שאבוני כתבה, כמו שאורי אמר בין כה וכה לא יהיו לחוקים האלה השפעה אבל עדיין מעניין... ובקשר לאם להיות מחתרתי או לא- אני בטוח בלי להכיר ממש טוב אף אחד מהשרשור הזה ש99% מהאנשים שהשתתפו בו הגיעו למאגיה בגלל המשיכה שלהם למחתרתי! יותר מהרצון לכוח או להתפחות כלשהי או אפילו יותר מהמשיכה למיסטיקה. כל דבר שנעשה (סקס, מדיטציה, שתיה, סמים, סיגריות וכו'...) ערכו מוכפל כשהו נעשה במחתרתיות!!! ככה שמאגיה נועדה להיות בין הצללים, בשקט... ביער אבות סביב קדרה. זה גם מונע מאנשים שלא כדי שיתקרבו לכזה עניין להתקרב וגם עושה אותה הרבה יותר מעניינת ועצמתית. אני קורא לכל העוסקים במאגיה לקחת צעד אחורה אל הצל ולהסתכל על כולם משמה עם חיוך שאתם יותר חכמים!! (בצחוק לא ברצינות בצחוק) נ.ב... ים המלח טומן בחובו שפנונים

CleoX

New member
למה להסתיר??? זה דבר כזה מגניב

תגידו מה אתם יכולים כזה CAST SPELLS?? או שכאילו זה התחברות רוחנית או משהו?? וזה עובד?

RainBird

New member
אני יכול לחשוב על כמה סיבות אחת, כי אף אחד לא אוהב שמסתכלים עליו בתור חריג, ושונה, ובנוסף ישנה רתיעה מן הנושא, ולא רק בצורה שיטחית. חוץ מהאיסור המפורש שהופיע בדת על מעשי כישוף, אלא שכישוף מסתדר יפה ובאופן כמעט מוכני עם המילה "שטן" שכמובן מתקשרת לשחיטת חתולים, אונס רצח וכדומה, תפישה שהושרשה על ידי הכנסייה הנוצרית כמובן. ישנם (כמוני) שעונדים את הפאנאכל בגאווה, ולא מסתירים את עיסוקם, וישנם שחוששים להחשף, מסיבות מובנות לחלוטין. ארדן

nikita j y

New member
אני מסכימה עם rainbird...

כמובן שיש כמה אנשים ש"יאשרו" את העיסוק במאגיה אך רוב האנשים יחשיבו זאת מוזר ואכן יקשרו את זה במקרים רבים (מאוד) לשטן ולכת השטן....

למעלה