חשבתי על זה..

קרניjack

New member
אבל הכתיבה היא לא טובה בלי קשר לשפה

לא קראתי בעברית, אבל דיפדתי וראיתי איך זה נראה אבלגם באנגלית טווילייט כתוב לא משהו, המתרגמ/ת לא יכלו לשכתב את הסיפור. הסיפור נשמע יותר כמו פאנפיק - ואני חושבת שיש פאנפיקים של בנות (אולי אפילו כאלה מפה ) שקראתי והם באותה רמה ואף יותר... החצי השני של טווילייט יותר טוב מהחלק הראשון, ומניו מון לדעתי הכתיבה משתפרת, אבל לא הופכת את עורה הרי זאת הכתיבה של סטפאני.

Fall Out Liel

New member
אני לא מדברת על הכתיבה../images/Emo168.gif

הרי מין הסתם סטפני כתבה אותה ברמה "בסיסית", כי הספר הוא כמו היומן שבלה כותבת בו, נערה בת 17. הכתיבה בסדר, אבל הטעויות שיש בספר המתורגם אלו טעויות שלא קשורות בכלל לתרגום מאנגלית לעברית אלא לשגיאות שפה, ונתתי דוגמאות כמה הודעות מעלייך אם תסתכלי. ממתי כותבים מלובשת או פנים יפים? על כאלו טעויות אני מתכוונת, לא על השפת כתיבה של הסופרת, אלא על ההגהה..

קרניjack

New member
זה שהיא בת 16 או 17 זה לא תירוץ

מבחינתי לכתיבה הגרועה הזאת...בכל זאת מדובר בסיפור ולא ב"יומני היקר". מבחינת התירגום, אני אף פעם לא שמעתי על מלובשת, אבל פנים זה גם זכר וגם נקבה... ושוב, לדעתי יהיה הכי טוב אם תיקחי ספר בעברית ואת הספר באנגלית ותשווי בינהם, תראי איך היה אפשר לתרגם את זה יותר טוב לדעתךבלי לשכתב את המשפטים . ובקשר להגהה אפשר לפנות אל העריכה של הסיפור ולאו דווקא אל התרגם.

Fake Reflection

New member
../images/Emo79.gif את צודקת, אבל לא נראלי שאפשר

להגיע עם זה כלכך רחוק.
אבל מקווה שכן. ^^

Fall Out Liel

New member
אם נכתוב להוצאה לאור..../images/Emo168.gif

לאלו שמתרגמים את הספר, ונתלונן בפניהם על הטעויות האלו, הם כן יוכלו, ואפילו יתחייבו לכתוב תרגום חדש ונורמלי, זו האחריות שלהם..

ניצניxD

New member
צודקת :/

התרגום בעברית נורא ... מזה " מלובשת " " פנים יפים " ?! זה נשמע כאילו איזה עילג רשם את התרגום ! ( נ.ב אני חדשה :)

Emergency Exit

New member
מצד אחד, צודקת.

צד שני, יכולים באותה מידה להביא לך מתרגמת נוספת והיא תהיה הרבה יותר גרועה, או שהשפה שלה תהיה סלנגית מדיי להבין את המילים ואז יהיו מילים שהיא אפילו לא תבין אז היא תחפש במילון ותתקע מילים גבוהות מדיי או נמוכות מדיי, או מתרגמת שתהפוך את הסיפור לנורא בסיסי ומשעמם.. ויש כאלה מקרים, אז אל תגידו שלא.

noam270

New member
צודקת!!../images/Emo45.gif

חחח... בספר הראשון נשפכתי מה"מלובשת"
אם זה לא היה כזה מצחיק זה היה עצוב! אפשר לשלוח להוצאה מכתב עצבני מכל (!) הקוראים של הסאגה שחושבים שהתרגום נוראי... אולי זה יזיז משהו...

Fall Out Liel

New member
תראו..../images/Emo168.gif

גם אם כבר אין מה לעשות עם התרגום של הספר הראשון, עדיין נשארו עוד שלושה- ארבעה ספרים שיתורמו, ואותם עדיין אפשר להציל משחיטה!!! [
] אפשר לדבר איתם, אני דווקא נורא מאמינה בזה שלמעריצים יש כוח, אני עדה לדברים שקרו בזכות התאגדות וההצלחה בעשיית שינויים [לדוגמא: מעריצי טוקיו הוטל בישראל הצליחו להביא אותם להופעה ולתודעה, וזה אמנם שונה ממה שקורה פה אבל זה יותר קשה, אנחנו מדברים על תרגום נכון של הספר (מבחינת שגיאות שפה, לא כתיבה) ואם נשלח מיילים/מכתבים למי שאחראי לזה נזכה לתרגום נורמלי..

Emergency Exit

New member
רעיון טוב,../images/Emo6.gif

לשלוח מכתב שת\יתרגם את "מולד הירח" (וואחד שם דפקו לו
) מישהי אחרת\מישהו אחר

S h i r l e y M

New member
סתם שתדעי...

שגם התרגום של הספר לספרדית הוא ממש על הפנים.... לא קראתי את הספר בעברית...

למעלה