לא קראתי בעברית, אבל דיפדתי וראיתי איך זה נראה אבלגם באנגלית טווילייט כתוב לא משהו, המתרגמ/ת לא יכלו לשכתב את הסיפור. הסיפור נשמע יותר כמו פאנפיק - ואני חושבת שיש פאנפיקים של בנות (אולי אפילו כאלה מפה ) שקראתי והם באותה רמה ואף יותר... החצי השני של טווילייט יותר טוב מהחלק הראשון, ומניו מון לדעתי הכתיבה משתפרת, אבל לא הופכת את עורה הרי זאת הכתיבה של סטפאני.
הרי מין הסתם סטפני כתבה אותה ברמה "בסיסית", כי הספר הוא כמו היומן שבלה כותבת בו, נערה בת 17. הכתיבה בסדר, אבל הטעויות שיש בספר המתורגם אלו טעויות שלא קשורות בכלל לתרגום מאנגלית לעברית אלא לשגיאות שפה, ונתתי דוגמאות כמה הודעות מעלייך אם תסתכלי. ממתי כותבים מלובשת או פנים יפים? על כאלו טעויות אני מתכוונת, לא על השפת כתיבה של הסופרת, אלא על ההגהה..
מבחינתי לכתיבה הגרועה הזאת...בכל זאת מדובר בסיפור ולא ב"יומני היקר". מבחינת התירגום, אני אף פעם לא שמעתי על מלובשת, אבל פנים זה גם זכר וגם נקבה... ושוב, לדעתי יהיה הכי טוב אם תיקחי ספר בעברית ואת הספר באנגלית ותשווי בינהם, תראי איך היה אפשר לתרגם את זה יותר טוב לדעתךבלי לשכתב את המשפטים . ובקשר להגהה אפשר לפנות אל העריכה של הסיפור ולאו דווקא אל התרגם.
צד שני, יכולים באותה מידה להביא לך מתרגמת נוספת והיא תהיה הרבה יותר גרועה, או שהשפה שלה תהיה סלנגית מדיי להבין את המילים ואז יהיו מילים שהיא אפילו לא תבין אז היא תחפש במילון ותתקע מילים גבוהות מדיי או נמוכות מדיי, או מתרגמת שתהפוך את הסיפור לנורא בסיסי ומשעמם.. ויש כאלה מקרים, אז אל תגידו שלא.
גם אם כבר אין מה לעשות עם התרגום של הספר הראשון, עדיין נשארו עוד שלושה- ארבעה ספרים שיתורמו, ואותם עדיין אפשר להציל משחיטה!!! [
] אפשר לדבר איתם, אני דווקא נורא מאמינה בזה שלמעריצים יש כוח, אני עדה לדברים שקרו בזכות התאגדות וההצלחה בעשיית שינויים [לדוגמא: מעריצי טוקיו הוטל בישראל הצליחו להביא אותם להופעה ולתודעה, וזה אמנם שונה ממה שקורה פה אבל זה יותר קשה, אנחנו מדברים על תרגום נכון של הספר (מבחינת שגיאות שפה, לא כתיבה) ואם נשלח מיילים/מכתבים למי שאחראי לזה נזכה לתרגום נורמלי..