חשבתי על זה..

Fall Out Liel

New member
חשבתי על זה..../images/Emo168.gif

ולמה לעזאזל אנחנו לא עושים עם זה משהו?!?! עכשיו, מה אתם שואלים? התרגום! התרגום של הספר זוועתי [אני אישית עוד לא הסתכלתי אבל לפי מה שקראתי וממה שאנשים אמרו לי התרגום פשוט הרסני, מזעזע, זוועתי, ועוד שאר מילים שיתארו אותו בצורה גרועה]. למה אנחנו, המעריצים, הקוראים, לא עושים משהו נגד זה? אתם רוצים לראות גם את שאר הספרים מתורגמים בצורה כ"כ...כ"כ.. !$%#%^$^# ?! אם אנחנו נפנה להוצאה לאור, למי שמתרגם את הספר/ים, ונדווח להם על זה, נתלהם, אז כן יקשיבו לנו! חייבים להקשיב לנו! ואם לא.. נפנה לאוניברסיטה העברית, הם כבר יתנו להם בראש
. רציני, יש לנו כוח בתור קהל הקוראים של הספר לדרוש תרגום נורמלי וקריא
למען אלו שלא מסתדרים עם השפה האנגלית, ולמען השם הטוב של מחיה השפה העברית, חייבים לעשות משהו עם זה.

Sacred Lie

New member
חחחחח צודקת.../images/Emo80.gif

באמת זה נורא. לקחתי מהסיפריה. וזה מזעזע חחח אבל מה כבר יש לעשות בנידון? צריך להתמקד יותר במה שמציק מאשר להגיד שזה פשוט זוועתי.XD

Fall Out Liel

New member
נו, זו הכוונה שלי..../images/Emo168.gif

לעשות משהו בנידון, וזה אומר לשלוח מכתבים זועמים ו/או ללכת עם קילשונים ולפידים למקום שבו כותבים את התרגום המחריד הזה ולאיים עליהם שאם הם לא ימצאו מתרגם נורמלי במקום קוף אז נקרא למשפחת קאלן שיטפלו בהם
הבנת את כוונתי לא?

just orka

New member
גו גילי בר הלל!!../images/Emo204.gif../images/Emo54.gif

איפה היא כשצריכים אותה???

just orka

New member
לדעתי ממש לא../images/Emo204.gif../images/Emo54.gif

ממש לא הייתה לי בעיה איתם.. למרות שרק את האחרון קראתי גם באנגלית, אבל לא ראיתי שום דבר שהפריע לי במיוחד לעומת התרגום הזה שהרבה מאוד פעמים קראתי ו"מה???? מה עשית??"

sweet shir

New member
באמת? ../images/Emo12.gif

ממה שאני זוכרת (הפעם האחרונה שקראתי בעברית הייתה לפני 3 שנים) השפה הלשונית הייתה גבוהה ונכונה, לא? וכאילו, חוץ מזה שהיא טבחה את פיגמי פאף עם צמרור ננסי, אני לא חושבת שמישהו היה יכול לעשות עבודה יותר טובה ממנה לביטויים האלו...

טבחה. ../images/Emo6.gif ../images/Emo23.gif../images/Emo141.gif

הממ אני ממש לא התחברתי. בהמון מקומות השפה הייתה גבוהה מדי, וזה הציק לי. שלא נדבר על דברים כמו "צמרור ננסי".
לא הייתי רוצה שהיא תתרגם את טווילייט, למרות שהיא בטוח הייתה עושה עבודה טובה יותר מהמתרגמת הקודמת. ^^ [איך קוראים לה בכלל?
]

sweet shir

New member
אין לי מושג. אולי לא התחברת פשוט בגלל שהכל

ישמע פחות טוב שהוא לא בשפת המקור שלו...

Fall Out Liel

New member
ומה עם אלו שלא יודעות? ../images/Emo168.gif

אנגלית אמנם היא אחת משלוש השפות הרשמיות הארץ ומלמדים אותה מכיתה ג' בערך, אבל יש כאלה שמתקשים, ומין הסתם בספר מהסוג הזה רבים מעדיפים לקרוא בעברית, בשפת אם. ולאנשים האלה מגיע תרגום נורמלי, ובלי קשר לאנגלית, התרגום עצמו הוא לא ייאומן, וצריך לעשות משהו בנידון, גם אם הייתי קוראת ספר אחר והתרגום שלו היה בשפה נחותה ומלאת שגיאות אז אני הייתי מתלוננת, וזו פעם ראשונה שאני נתקלת בכזו בעיה של תרגום, וקראתי מלאאא ספרים, אני תולעת ספרים מגיל קטן, ואני נורא קטנונית בקטע של שגיאות שפה, אני מהאנשים המעצבנים האלה שתמיד יתקנו אותך אם אמרת "שלוש בנים" וכו', כי אנחנו מדברים עברית, וצריך לדעת לדבר עברית תקנית, ובגלל זה התרגום המזלזל מעצבן אותי, כי המתרגם קורא את הספר מינימום חמש פעמים ואז הוא צריך לכתוב כמה גרסאות ואז העורך הלשוני או איך שלא קוראים לו בודק את זה גם מספר פעמים, ורק אזזז כשיש אישור מוציאים את הספר לאור [וכמובן שזה גם עובר גם ידיים לפני ההוצאה לאור והאישור]. וכשיוצא כזה דבר זה מראה על זלזול בקהל הקוראים
אתם באמת רוצים שיזלזלו בכם?

Fall Out Liel

New member
ניקח כמה דוגמאות מבנות שכתבו פה..../images/Emo168.gif

"מלובשת" "פנים יפים" "התרגשותי גברה בתור גאומטרי" או משהו כזה >< וכנראה שיש עוד, כפי שכתבתי בהודעה הראשית לי עוד לא יצא לקרוא את הספר בעברית, אבל לפי מה שקראתי מאנשים שכתבו פה, וממה ששמעתי מאנשים שקראו, התרגום דפוק.

tzlil21

New member
חחח לא שמתי לב לזה ../images/Emo3.gif

אני כ"כ שקועה בקריאה של הספר שלא שמתי לב אם יש שגיאות שפה..

just orka

New member
עוד דברים..../images/Emo204.gif../images/Emo54.gif

"התלבטתי עם המנעול של הדלת.." "הוא השתמט מהשיעור.." הם אלה שאני זוכרת במיוחד.

Fall Out Liel

New member
השני דווקא בסדר ../images/Emo168.gif

אין בו בעיה, אבל המשפט הראשון- מה?
למה היא התלבטה עם המנעול של הדלת? XDDDD

just orka

New member
השתמט מהשיעור?../images/Emo204.gif../images/Emo54.gif

give me a break... המתרגמת גם צריכה לתרגם את זה בשפה שמתאימה להיום... לא בסלנג כמובן, אבל בשפה המדוברת..ואני לא חושבת שגם מורות ללשון הכי מבוגרות אומרות "השתמט מהשיעור"...

Fall Out Liel

New member
אהה התכוונת לסלנג?../images/Emo168.gif

חשבתי שהתכוונת שיש טעות במשפט בלי קשר לסלנג.. אממ היו יכולים לכתוב הבריז באמת..

למעלה