חשבון נפש

Z o A n I

New member
חשבון נפש

שלום לכולם, בעוד יומיים ימלאו לי 29 שנים ואני חושבת שזה זמן מצויין לעשות חשבון נפש עם החיים שלי. עד היום המצב היה סביר, אפשר להגיד שעד לפני שנתיים המצב היה מזהיר. השנתיים האלה הפכו לי את החיים. כיום אני גרה עם חבר שלא בטוח בכלל שאני אוהבת אותו, אפשר להגיד שהנוחיות גוברת פה. בטח אתם חושבים שהוא מסדר לי את החיים בזה שאני גרה איתו, אבל ממש לא כי הוא לא כזה עובד. אז למה בעצם אני איתו? אני פוחדת להישאר לבד. עד היום כל החברות שאמרו שהן חברות בעצם לא כאלה חברות. פעם היינו צוחקים על המשפט שחברים יש רק באגד. היום אני חושבת שזה ממש ממש נכון. אין חברים אמיתיים היום. כל אחד עסוק באהבה העצמית שלו ובאינטרסים האישיים. אני אוכלת לעצמי את הראש איך לא הגעתי עד היום ליעדים שהצבתי לעצמי? איפה נפלתי? החלום הכי גדול כרגע זה למצוא עבודה טובה עם משכורת שאפשר לחיות ממנה איכשהו (אני עובדת כרגע אבל זו לא עבודה שיכולה להחזיק אותי לבד) ופשוט לצאת לחופשי עם חיים משלי ועצמאות משלי, מה שאומר: דירה לבד, רכב ופשוט אני עם עצמי. לא רוצה יותר מערכות יחסים, לפחות לא לזמן הקרוב... אני יודעת שזה קצת מאוחר מידי שנזכרתי עכשיו כי בכל זאת, השעון מתקתק. פשוט מרגישה א-ב-ו-ד-ה !!!!

לדעתי את מרגישה ככה-

רק כי את במערכת זוגית שאת לא רוצה להיות בה אבל מכריחה את עצמך, כי את מעדיפה את זה על פני הלבד. אני הייתי מעדיפה לגור עם 4 שותפים ולא להיות בקשר זוגי עם מישהו שלא רוצה, רק כדי לא להיות לבד ולגור מחוץ לבית.

אופירA

New member
מנהל
קרה משהו בשנתיים הללו -

התבגרת בשנתיים, ואת עומדת להיכנס לגיל השני - הגיל הבוגר. בגיל הבוגר אנו לוקחים אחריות על מה שקורה בחיים שלנו, ולא ממשיכים לדמיין דמיונות על מה שאנו רוצים שאינו פרופורציונלי למציאות. אנו לומדים לרצות את מה שאפשר במסגרת המציאות. אנו לומדים מצד אחד לשאוף למטרה רצויה, מצד שני, במקביל, לשמוח ביש. כשאת עושה חשבון נפש עם החיים - שזה דבר מצוין, אל תעשי את הטעות של לאכול את הראש/הלב מה קרה עם כל מה שהצבתי לעצמי. הרי האדם לא מנהל את החיים שלו ולא שולט על עולמו שליטה מלאה, וכמו שהמכוניות ברחוב מכתיבות לך כל רגע ורגע אם תזכי לחיים או למוות, כך גם המציאות מכתיבה לך את תנאי העבודה שלך וכו'. אז עם מה שאי אפשר להילחם - אל תנסי להילחם. כרגע את צריכה להסתדר עם המשכורת שלך, ולהמשיך לחפש עבודה עם משכורת אחרת. אבל בינתיים - זו המשכורת שלך. עכשיו תעשי חשבון נפש לגבי החיים עם החבר, ותתכנני מה טוב לך - להישאר איתו או כמו ההצעה שקיבלת, להיות חופשיה (רק לוותר על האוטו, ולגור עם שותפות, כי בצורה אחרת זה לא מציאותי). וכשאת מחליטה שאת לא רוצה כרגע מערכת יחסים, תקחי אחריות על כל ההשלכות לטווח ארוך עד 120 של ההחלטה הזו, ותקבלי אותן על עצמך בשלמות, כדי שלא תכעסי על עצמך אח"כ שלא חשבת רחוק מספיק.

חמד1

New member
קודם כל את צעירה ,אך חושבת כזקנה!!

מה קרה?בסך הכל עוד לא בת שלושים,אז מה? החיים לפנייך,ולידיעתך בכל גיל(כמעט)אפשר להתחיל מחדש.תמיד זה לא קל,אך תמיד זה אפשרי כל עוד אנחנו בריאים!! נתון ידוע בשנים האחרונות הוא שמצב העבודה במשק קשה(גם לי)אז עובדים במה שניתן ומחפשים יעד להתקדמות במקביל. לא ציינת את השכלתך,יתכן שהגיע הזמן שתבדקי אפשרויות לימודים /או לימודים מקצועיים,שיוכלו לקדם אותך לסוג עבודה מבוקשת יותר בשוק וגם עם תנאים טובים יותר(גו'ב הכולל רכב למשל...- אחד ממעווייך). כעת לעניין החבר.אם לא טוב לך,אז תתחילי לחפש טוב יותר עבורך,אם את נשארת כי הוא פותר לך קושי כלכלי מסוים,אז העניין יותר סבוך,אך גם זאת תוכלי לשנות,אם תחליטי.עניין רמת הקשר בינכם -אולי זה דורש דו-שיח ביניכם על תיאום ציפיות אחד מהשני,ואז גם יתבהרו לכם הדברים...,בהצלחה.

Z o A n I

New member
תודה על התגובות

ראשית, חשוב לי להגיד שיום ההולדת שלי עבר בשיעמום אחד גדול !!!!!! הוא לא מפתיע אותי כמו שאני רוצה שבן זוג יפתיע אותי. למרות המתנות היפות והבלונים שהוא תלה, מעבר לזה, פשוט ישבנו בבית ולא עשינו כלום!!! רציתי ממש לטפס על הקירות ולצרוח לו שיתעורר כבר, שייצא מהעולם שהוא חי בו, שיפסיק להיות כזה אדיש וחסר עיניין. עכשיו הוא שוב לא עובד, יושב בבית כל היום וקופץ מידי פעם לראיונות. הוא יודע שיש לו בעיה רצינית בבנק עם המסגרת. כל אדם אחר במצב כזה היה הולך לעבוד בזבל, אבל הוא לא. הוא רוצה לעבוד רק במה שהוא אוהב וככה שוב הוא מובטל. מה אני בכלל עושה איתו? מגיע לי הרבה יותר !!!!! כשנכנסנו לדירה, ההסכם ביננו היה שהוא משלם את שכ"הד ואני את החשבונות. כמו שציינתי, המצב הכספי שלו לא משהו כרגע ואני עובדת. הדילמה הקשה היא להגיד לו שאני רוצה להישאר בדירה (אם כן - אני מיד לוקחת עוד עבודה) ושהוא ייצא. הברירה היחידה שתהיה לו היא לחזור לגור עם ההורים. מה שכן, אני לא רוצה שישאר איתי שם אבל הוא יכול להגיד שאני אשלם עכשיו את שכ"הד והוא את החשבונות וכך נתקזז... אני לא רוצה אותו איתי... מה לעשות ????

למעלה