חשבון בנק לאחר הפטר

חשבון בנק לאחר הפטר

שלום.. לאחר 15 שנים מאז התמוטטו עסקיי פניתי לפשיטת רגל ואמנם, קיבלתי כבר בדיון היחידי [לאחר הכינוס] בבית המשפט הכרזה והפטר לאלתר. כעת, ברצוני לחזור לחיים ודבר ראשון אני צריך חשבון בנק [לניהול ענייני הפרטיים, לא לעסקים] וכמובן שחשבון בנק ללא בקשת אשראי... ושאלתי: האם בנק יכול לסרב לפתוח לי חשבון? [אני חוזר..אני לא מבקש אשראי] טרם פניתי לבנק כלשהו ואני מעוניין לדעת מראש בכדי שלא לספוג השפלה שם. האם בנק חייב לפתוח לי חשבון בנק או שזכותו לסרב? אשמח למידע ועצה.

aloni1609

New member
פתיחת חשבון בנק

עליך להצטייד באישור מבנק ישראל ( ניתן לדבר איתם בטלפון וישלחו לך ) ויחד עם האישור לגשת לפתוח חשבון בנק. הבנק לא יכול לסרב לפתוח לך חשבון אך לעיתים הרשומות שלהם לא מעודכנות ולכן צריך להצטייד גם באשור סגירת תיקים מהכנ'ר ומהוצל'פ. הבנק יכול לסרב לתת לך אשראי וכרטיס אשראי מותנה בפקדון כספי לבטחון.

תודה,זה מרגיע.

אבל יש לי ביד פסק דין מהמחוזי.. ההכרזה וההפטר ניתנו בהסכמת הכנ"ר..זה לא מספיק? [לעניין התיקים הסגורים] ואיך פונים לבנק ישראל?[מחלקה מסויימת?] ובבמקרה שבנק יסרב לי.. האם בנק ישראל יתערב? בתודה מראש.

aloni1609

New member
להתחיל מחדש

הרעיון של הפטר הוא לפתוח דף חדש וחלק. למעשה, האישור מבנק ישראל נדרש לבנק כדי להוכיח שאתה כבר לא מוגבל ברשומות שלו. בנקים מסתמכים על הרשומות של בנק ישראל ולא על אישור הכנ'ר. כנס לאתר של בנק ישראל באינטרנט לבדוק שאכן אתה כבר לא מוגבל, במידה והכל תקין ותקבל מהם אישור הבנק לא יכול לסרב לפתוח לך חשבון. במקרה שלי, עשו קצת בעיות בהתחלה ( לא תמיד תיקי ההוצל'פ מופיעים אצלם כסגורים ) ולאחר שהבאתי אישור בנק ישראל ואישורים מהוצל'פ על סגירת תיקים לא היתה בעיה. תתפלא, אבל גם בהוצל'פ לא סוגרים תיקים אוטומטית לאחר קבלת הפטר, עדיף ללכת לכנ'ר ולקבל אישור על ההפטר ומשם להוצל'פ ולוודא שייסגרו כל תיק. בהצלחה.

למעלה