חרש באוזן אחת - מה יכול לעזור?

• פותח הנושא jg7
  • פורסם בתאריך

jg7

New member
חרש באוזן אחת - מה יכול לעזור?

שלום אני חרש באוזן ימין מגיל שנתיים (כיום בן 30) והתרגלתי למצב הקיים אף על פי שאם מישהו יושב בצד ימין שלי יהיה לי קושי לשמוע חלקים מהשיחה האם ידוע לכם על מכשיר ו/או טיפול שיכול לסייע במצב זה? המצב הינו כתוצאה מסיבוך של מחלת ילדים בגיל שנתיים (חזרת) - ועצב השמיעה מת באוזן ימין. תודה על כל עזרה.

jg7

New member
יכול להיות שהכוונה שלך טובה

אבל ממש עצבנת אותי להתחבר בשביל לקרוא כזאת תגובה שלא עוזרת מן הסתם אני יכול ללכת למיליון רופאים וחלק יעזור וחלק לא וחלק אולי אפילו יזיקו אבל העדפתי לפנות אל אנשים שאולי התנסו במצב דומה ולא לבזבז דיון סרק אבל את בטח חושבת שעשית מעשה טוב בתגובה המוזרה הזאת אז שיבושם לך תמשיכי לייעץ לעוד עשרות או מאות אנשים למה לענות באינטרנט שאין דרך לעזור? ראית כמה תגובות קיימות שעוזרות? בהצלחה פתטית

moran f

New member
תגובות קיימות להודעה שלך שבאמת עוזרות? לא.

לא טענתי שתגובות באינטרנט לא יכולות לעזור באופן כללי. השאלה שלך כן דורשת ידיעה של המצב המדוייק, ואת זה אכן אי אפשר לעשות באינטרנט בצורה טובה ולכן גם לא לתת תשובה טובה. אבל אם אתה מעדיף עצות לא מקצועיות על שאלה מקצועית - בהצלחה לך.

אייני

New member
מן הסתם הוא מעדיף.

אחרת הוא לא היה כותב בפורום, שמובן מאליו שאינו מקצועי. חשבת על זה?

אייני

New member
אלא? באיזה מקום בפורום

ראית מישהו שהצהיר על עצמו כעל רופא? פורומים בתפוז הם בעלי אפיון חד משמעי - הם נועדו ליצירת קהילות סביב תחומים ונושאים מסויימים. הקהילות עצמן אינן מומחות או משהו, אלא פשוט מכירות את אותו נושא יותר טוב מאדם סתמי ברחוב, ואם מישהו אינו יודע כלום על נושא מסויים, הקהילה, למרות שאין לה הסמכה, יכולה לעזור קצת.

moran f

New member
קודם כל, היה כאן מישהו שהצהיר שהוא רופא

אבל אני חושבת שזה לא ברור, כי אנשים כן נכנסים לפורום ושואלים שאלות מקצועיות. היו לא מעט כאלו - אחרי יום המודעות לשמיעה צלף (נדמה לי, אני מתנצלת אם זכרוני מטעני) אפילו טען שזו תסמונת

אייני

New member
מן הסתם שואלים שאלות מקצועיות

כי אין זמן וכוח לפנות לרופאים רק בשביל שאלה. התגובה הנכונה, לפחות לדעתי במצב כזה - היא לכתוב מה שאתה יודע, וכמובן - להמליץ לפנות לרופא. לכתוב לבחור סתם "פנה לרופא" נשמע כאילו אתה לא שם עליו... (כמובן, השאלה היא איך כותבים את זה. כדאי לך לנסות לחשוב איך רואים את הכתיבה שלך ולהתאים את עצמך).

moran f

New member
"אין זמן וכוח" זה אחלה תירוץ

ואני מצטערת, בעיני לכתוב דברים שהם במקרה הטוב חלקיים ובמקרה הרע מוטעים זה הרבה יותר גרוע מ"לא שם עליו" - זה עלול להזיק (ולא משנה כמה נחמד זה מנוסח). משעשע הנסיון שלך לדחוף סדנת חינוך במסווה של הודעה עניינית.

אייני

New member
ואו, האמת שאני מתרשם ממך.

לא יאמן איך כל עצה שמישהו, חס וחלילה, מעיז לתת לך את רואה את זה כהתקפה עלייך. לא לחינם נאמר "איזהו חכם - הלומד מכל אדם". זה שהצעתי לך משהו לא אמר חס וחלילה שאת דפוקה או משהו כזה. סה"כ אמרתי משהו שיותר נוח לראות מנקודת המבט שלי מאשר מנקודת המבט שלך (לאנשים קשה לראות איך נתפסת הכתיבה שלהם בעיני אחרים, זה מובן מאליו). ואם נעלבת ממה שכתבתי - אני באמת מתנצל, לא זו הייתה הכוונה, ואת בהחלט יכולה להגיד לי שאיך שכתבתי לא נתפס טוב, אני מוכן לקבל הערות
ואם לא ראית את זה כניסיון התקפה - אז המשפט האחרון בהודעה נתפס כדיי מגעיל ומעליב בעיני. אז או שאת באמת לא יודעת איך אחרים רואים את המשפטים שלך, או שאת יודעת, ומתאימה לדוגמא הראשונה. אני מקווה בשבילך שהאפשרות האחרונה היא הנכונה - עדיף שמישהו פשוט לא יודע משהו מסויים מאשר שהוא מנסה לעשות מעצמו טיפש בכוונה. ולא דיברתי על סתם לכתוב דברים חלקים או מוטעים. דיברתי על לכתוב הצעות ודברים אפשריים - שזה בדיוק מה שעשו למטה - וכמובן, להמליץ על פנייה לרופא במקרה הצורך המתאים.

moran f

New member
קודם לומדים פסיכולוגיה, אחר כך ניתוחי אישיות

אני ממש לא רואה את זה בתור התקפה עלי ובטח ובטח לא נעלבת. אני פשוט לא מרגישה צורך להיעזר בעצותיך. זה לא אומר שאני "עושה מעצמי טיפשה", זה אומר שאני באמת לא חושבת שהן טובות כמו שהן נראות לך. רוצה להיעלב? לך על זה. זו לא היתה הכוונה, כמובן, אבל זה אף פעם לא מנע מאנשים להחליט שכן. ואת הפואנטה פספסת - ה"לכתוב עצות ודברים אפשריים" בהחלט עלול להזיק, בעיקר כשהמקור הוא אנשים שחושבים שהם מבינים, אבל לא באמת (וזה הרבה פעמים המקרה בפורומים).

אייני

New member
האם הכוונה באמת משנה?

מה שקובע הרבה פעמים זאת לא הכוונה של הדובר בכלל, אלא איך הוא אומר את מה שהוא אומר. וזה ממש לא נושא לפסיכולוגיה או לניתוחי אישיות, אם כבר - יותר לרטוריקה ותורת הנאום. אני כאן מציע לך לשפר את עצמך - אני אומר לך איך הדברים שלך נשמעים. ומה את עושה? מרימה את האף ומשיבה שוב דיי מגעיל. העובדה שיש כאן דיי הרבה שלא בדיוק מחבבים אותך לא רומזת שאני, איך נאמר, דיי קולע למצב, וכדאי לנסות לשקול מה שאני אומר? (או שזה סתם צירוף מקרים מפתיע?
) כאילו, (ועכשיו מדובר בשאלות פשוטות - אני מעוניין לדעת. נסי לענות ולא להתחמק מזה בקשקושים עלובים של "קודם לומדים פסיכולוגיה") - האם את מפחדת מזה שנותנים לך עצות? והאם קשה לך כלכך לסגת מהעמדה שלך ולהודות שטעית? זה לא בושה או משהו - לכולנו דיי קשה לסגת מעמדות, ואני מודה - גם לי. ומה שאני אומר, ואני חוזר על עצמי שוב ושוב - הלכתוב עצות ודברים אפשריים - מדובר בעצות שאינן מזיקות. לא אמרו לו כאן לקחת כדורים ולא אמרו לו כאן ללכת לטיפול זה וזה. אמרו לו מה זה יכול להיות, והמליצו ללכת לרופא. האם להגיד למישהו מה זה יכול להיות לדעתך זה משהו שמזיק? מעניין לדעת.

moran f

New member
כמו שאמרתי, ההחלטה שלך.

אני מבינה שאתה מציע לי לשפר את עצמי, לפי ההגדרה שלך למה יהיה שיפור. אני לא מסכימה איתך. אני לא מבינה למה זה כל כך קשה לקבל את זה. ואני יודעת שאתה נורא לא רוצה לשמוע את זה - אבל כל מה שאתה מנסה לעשות זה פסיכולוגיה בגרוש. אני לא אוהבת אותה, בדיוק כמו שאני לא אוהבת רפואה בגרוש (אתה בטוח שבפורום הזה אנשים לא קיבלו עצות עם פוטנציאל להזיק?)

אייני

New member
"לשפר את עצמך", ואו, יפה

אז זאת הסיבה שאת כלכך זועמת על עצות? את חושבת שהן מגיעות ממקום של "את דפוקה, אני אתן לך עצה כדי שתשפרי את עצמך"? לא דיברתי על משהו גרדניוזי, סך הכל ראיתי שאת במצב חברתי ממש מחורבן בפורום, וככל הנראה לא מבינה (וגם לא רוצה להבין, ממה שאני רואה) למה. והנה - בניגוד אליך, אני מוכן לשמוע מה את אומרת. אם את חושבת שזה נשמע כמו פסיכולוגיה בגרוש - בסדר
לא אשאל אותך יותר שאלות אישיות, אני מבין שזה מפריע לך
חבל שאת לא טורחת לנסות ולחשוב מה מפריע לי ולהתנהג בהתאם, לפחות כשאת מדברת איתי. ולגבי עצות עם פוטנציאל להזיק - מדובר בעיקר בעצות על לקיחות טיפולים ותרופות ספציפיות ללא עצה מרופא. לא ראיתי כאלה בפורום (אבל אם כן, אז את צודקת, כמובן, ואז את בהחלט מוזמנת להתריע, לא אמרתי שלא
). למען האמת, רוב הדברים שראיתי כן נגעו לאפשרויות של מה קרה לאותו אדם - והמלצות למי לפנות...

אייני

New member
הו, ואני מתנצל

ראיתי עכשיו שהחלק הראשון של הודעתי כנראה תפגע בך, בשל השאלות. מצטער, כתבתי את זה כבר בלי לחשוב. מקווה שזה בסדר...

moran f

New member
אני אגיד את זה פעם אחרונה

אתה לא פוגע בי. משום מה החלטת לפענח את הרגשות שלי, אולי על סמך מה שנדמה לך שאתה היית מרגיש במקומי - אתה לא בכיוון. אני לא נעלבת, לא נפגעת, לא זועמת ולא כלום. טוב?

אייני

New member
אז למה את מעליבה?

כאילו, אם אני לא מעליב, למה את מעליבה אותי? זה נראה כאילו התעצבנת עליי. פלא שאני חושב שנפגעת?

moran f

New member
כשאני אומרת שלא? כן, פלא.

זה שאתה נעלב לא אומר שהעלבת מישהו אחר. אנשים הם שונים, אתה יודע (בתור פסיכולוג).

אייני

New member
הא?

אני מדבר על "משעשע הנסיון שלך לדחוף סדנת חינוך במסווה של הודעה עניינית." כמובן גם על "קודם לומדים פסיכולוגיה, אחר כך ניתוחי אישיות", וכמובן, הכי דפוק: "רוצה להיעלב? לך על זה" אם זה נראה לך כמו להגיד "לא" בנימוס... נו טוב, כבר אמרנו שלא ניכנס לניתוחי האישיות. לפחות אני קצת יותר מנומס.

למעלה