חרש באוזן אחת - מה יכול לעזור?

• פותח הנושא jg7
  • פורסם בתאריך

moran f

New member
כבר ניסית את זה בעבר

כבר אז הסברתי לך שאני לא מעוניינת. חזרת ואתה מנסה שוב - למה שאני אהיה נחמדה שוב? מסתבר שהגישה ההיא לא עבדה.

אייני

New member
כן, כי הפעם הצלחת, בכשרונך כי רב, יש לציין

להסתכסך אפילו עם מישהו שהגיע לפה לשאול שאלה, אז חשבתי לנסות שוב, כי בכל זאת, לא ייתכן שאפילו לאורחים מבחוץ תתנהגי כלכך מגעיל. האמת שחבל לדעתי שהמנהלת לא חסמה אותך ישר וגמרה עניין, גם הברחת מפה את כולם וגם עכשיו את מטפלת באותם אלה שבאים לשאול שאלות. בכל מקרה, עבודה נהדרת, אם זה מה שאת מנסה לעשות

moran f

New member
הדגמה מצויינת של איך מתייחסים להערות

כן, גם כאן הניתוחים שלך רחוקים, ואתה מתעקש להמשיך לכתוב אותם. למיטב ידיעתי אין שום דבר בחוקי הפורום שאוסר נתינת תשובות שלא מוצאות חן בעיני השואל.

אייני

New member
וול, זה כבר שאלה להבדלים בין גישות -

האם לפרש את החוקים בדיוק כלשונם - או כהוויתם ולפי הרעיון שלהם. מה שכן, תוכלי להיות עורכת דין נהדרת, מתחמקת מכל דבר בכישרון שכזה

moran f

New member
לך כבר ללמוד פסיכולוגיה

אני ממש לא זועמת, אני ממש לא חושבת שהעצות שלך מגיעות ממקום של "את דפוקה". אני בטוחה שהעצות שלך באות ממקום נפלא עם המון כוונות טובות, ואני בכל זאת לא מעוניינת בהן. התובנות שלך לגבי מה אני מבינה ומה לא כל כך שגויות שהן משעשעות, תמשיך. מה שמפריע לך מפריע לך. אני מבינה שאתה רוצה שאני אפתור את הבעיה הזו, אבל זה לא הולך לקרות. גם נסיונות אבחנה יכולים להזיק - האבחנה היא זו שמובילה לטיפול (וכן, גם עצות לטיפול זכורות לי).

אייני

New member
כלומר, את שמה זין על כל מי שאת מדברת איתו?

למה? כאילו, לא איכפת לך בכלל אם מה שאת אומרת מעליב אותי או משהו? זה מה שאת אומרת? "מה שמפריע לך מפריע לך"?

moran f

New member
אני אומרת

שזה ש"המצב החברתיהממש מחורבן שלי בפורום" מפריע לך, זו אכן בעיה שלך. הנסיונות שלך ללמד אותי איך "לתקן" אותו - זו פסיכולוגיה בגרוש. הבהרתי כבר שאני לא מעוניינת ביישום העצות ואתה ממשיך לתת אותן - האם זה יותר מתחשב בעיניך?

אייני

New member
אני אמרתי שזה מפריע לי?

אמרתי שסך הכל רציתי לעזור. מה שאמרתי שמפריע לי זה איך שאת מדברת אליי. כאילו, באמת, אני דיי בא פה בשבילך, ואת מתנהגת הכי מגעיל שבעולם.

moran f

New member
אז אל תדבר איתי

רצית לעזור, אמרתי לא תודה, המשכת להתעקש. נורא מקסים מצידך שבאת לפה בשבילי, אבל אני באמת לא מעוניינת בעזרתך.

אייני

New member
אז למה את באה לפה?

כמו שאמרתי קודם - המקום הזה נועד להיות קהילה של לקויי שמיעה. מאז שאת כאן, הספקת להסתכסך עם חצי מהאנשים - ואפילו אם אלה שבקושי באים לפה לבקש עצות. את מעליבה אנשים, לא מוכנה לדבר עם אף אחד ומתנערת מכל מי שמנסה להתקרב אליך, לא משנה מה. מה את עושה כאן בכלל? לא רוצה קהילה, לכי. רוצה קהילה? תתנהגי בהתאם....

moran f

New member
אתה הפסיכולוג, לא?

אם בעיניך נסיונות החינוך האלו הם "להתקרב"... תנחומי.

אייני

New member
מי אמר שאני מדבר עליי?

אם זה מה שאת חושבת, התנחומים צריכים להיות אלייך. מה שאני עושה זה בעיקר מתוך רחמים - הצלחת להרוס פורום שלם. ולגמרי בכוחות עצמך. או שאולי אני צריך לבוא מהגישה של "כל הכבוד"?

moran f

New member
לא ידעתי שאני עד כדי כך חשובה לכם!

זה נחמד לטעון שאני אשמה בהכל, אבל... לא מציאותי. מצטערת.

אייני

New member
תסתכלי בעצמך. את הפכת להיות המגיבה העיקרית.

ואם נתחשב בעובדה שבפורום הזה יש אולי אדם בודד שסובל אותך, זה מצביע על משהו לדעתי.

אייני

New member
הו, ובכל מקרה -

אין לי כוח יותר להתווכח
בואי נסכים ככה - את דחויה חברתית, מגעילה לאנשים, ואוהבת להיות כזאת. אני פשוט אלך לפורומים אחרים, כמו רבים מהאנשים כאן (בתקווה שלא תגיעי אליהם)
מצטער על ההפרעה. יום טוב!

ליהיא2007

New member
אבל אפשר ללמוד בכלליות על אופי השמיעה שלו

ולייעץ לו על פי דבריו. הוא יודע שהפורום הזה לא מחליף ייעוץ מקצועי ובדיקות שמיעה. רק אענה לך על ההערה הזאת ויותר לא אוסיף לדון על כך. היות והעניין סוטה מהדיון המקורי. זה נכון שאין כמו מיפוי מעבדתי של בדיקה אודיולוגית. אבל לעת עתה, מה שידוע לו כרגע זה הפרשנות שלו של מה הוא שומע בכלליות ובאיזה אוזן. אך למרות זאת אני סבורה שאפשר לתת לו כיוונים ורעיונות לבדוק אותם. הערתך לפנות אל הרופא יוצרת את הרושם שלקות שמיעה נמדדת על ידי מיפוי אמפירי בלבד ושאם לא מודדים במונחים אמפיריים ואובייקטיביים אזי שתוכן דבריו לא ממשיים באמת ולא תקפים באמת. לדידך אין שום ניסיון להגיע להבנת המשמעות של לקות השמיעה על פי דבריו וטענותיו נטו. אני לא חושבת שאם דבריו לא מגובות בבדיקות שמיעה או בהסברים של אנשי מקצוע זה מיד זועק שדבריו שרירותיים או חסרי בסיס. נכון שהמידע שהוא נותן לגבי שמיעתו היא כללית ולא מדוייקת ומפורטת. אך אפשר להבין את אופי השמיעה שלו גם דרך מה שהוא טוען. ולייעץ לו בכלליות.

moran f

New member
לקות שמיעה נמדדת בהרבה מימדים

אבל הפתרון ללקות השמיעה תלוי מאוד בסוג לקות השמיעה, שחלק חשוב ביותר ממנה נמדד אך ורק בבדיקה האודיומטרית ולחלוטין לא ב"חוויה". בלי החלק הזה, באמת קשה לתת תשובה סבירה, בעיקר כשבמקרה שלו לא ברור אם העצב לא מתפקד לחלוטין מבחינה רפואית או שהוא פשוט לא שומע באוזן - וזה הבדל עצום.

Kanish

New member
סליחה, אבל

נדמה לי שהיה פה פיספוס קל של הנקודה בדבריו של מי ששאל את השאלה המקורית. אני מעתיקה לפה את המשפטים הראשונים שלו: אני חרש באוזן ימין מגיל שנתיים (כיום בן 30) והתרגלתי למצב הקיים אף על פי שאם מישהו יושב בצד ימין שלי יהיה לי קושי לשמוע חלקים מהשיחה האם ידוע לכם על מכשיר ו/או טיפול שיכול לסייע במצב זה? שימו לב ש-- א. הוא תיאר מצב ישן מאוד (מלפני איזה 28 שנה) - ולכן לא מדובר במצב רפואי חדש. ב. אין לו שום שאלה על דרגת השמיעה או ממה זה נובע - הוא כבר יודע (מאיפה - הוא לא פירט אבל ההנחה היא שבמהלך השנים הגיע מתישהו לרופא או אודיולוג). ג. מהתיאור שלו את הבעיה (לא שומע באוזן ימין, קשה לו עם חלקים מהשיחה) נראה שהוא מחפש אביזר עזר ולא דווקא מכשיר שמיעה או תרופה או ניתוח או אמצעי רפואי כלשהו. בקיצור, קצת מחשבה בדבר מה היתה השאלה יכולה לעזור לפני שנותנים תשובות ופותחים עליהן דיון שלם שאין לו שום קשר לנושא, ושבמהלכו מעליבים ונעלבים.

למעלה