חרש באוזן אחת - מה יכול לעזור?

• פותח הנושא jg7
  • פורסם בתאריך

amitk80

New member
ממה שאני ראיתי פה

לא היה ממש דיון רציני בנושא ולא היתה נכונות כל כך לעזור. היתה נכונות לזרוק איזשהו משפט שהתסיס פה מריבה שלמה ועל מה? לא בא להאשים פה אף צד אבל מה שקרה שניכם יצאתם פה ממש לא טוב מכל הסיפור הזה. נראה לי שאנשים הנה באים כדי לשתף בבעיות שלהם. לאנשים חשוב מאד שידעו להקשיב להם. אדם נמדד בעת היכולת לעזור בעת צרה. אתה יכול לא להבין בנושא מסוים אבל אם אתה מקשיב לאדם האחר שרע לו לדעתי זה עושה את ההבדל. אנשים מאד אוהבים שיקשיבו להם ושידעו שאתה שם בשבילם. מצד אחד אני יכול להבין את מורן שניסתה לעזור בכך שילך לרופא וישמע חוות דעת. אבל הבעיה שמפה החלה מסכת של תגובות שלא היו לעניין בכלל. אני יודע שגם אני הייתי שותף לכמה מריבות (אני לא לוקח על זה קרדיט אבל לפחות אני לוקח את האחריות) אבל אולי כדאי לחשוב פעמים האם אנחנו בכלל רוצים להעלב. אנחנו לא ראינו פה את האנשים במציאות אז למה לתקוף? זה כולה פורום אינטרנטי שלא מכירים פה אף אחד בתאכלס. הרבה מאד חבר'ה פה לא ראו את מי שהם מתכתבים עמם אז וואלה פגעו סבבה. לא צריך לקחת את זה רחוק מדי. גניד את זה ככה לסיום, שני הצדדים יצאו פה מופסדים. היתה פה בהחלט הצגה אבל בסופו של דבר עם הרצון לעזור כל אחד פגע באחר וזה חבל. אנחנו כולנו מפספסים פה משהו. כמו שאנמר הרבה מאד חבר'ה בורחים בגלל המריבות. זה משהו ששווה לחשוב האם הוא שווה את זה. לי בתור ליקוי ראיה חבל לראות את זה, אבל מי אני שאגיד מה לעשות. זה פורום שלכם ואני רק אורח פה... שיהיה שבת שלום.. עמית

Kanish

New member
משהו

מהתיאור שלך נראה שאין לך בכלל מכשירי שמיעה - ההנחה היא שאוזן ימין שלך "מתה" לגמרי (האם ניסית מכשירי שמיעה בעבר?). אם בכל זאת יש לך מכשיר שמיעה, משהו שאולי יכול לעזור לאזן בין אוזן ימין לאוזן שמאל זה אמצעי עזר מסוג לולאת השריה. זה אומר שמשתמשים באביזר עזר מסוג מכשיר FM או אינפרא אדום, ואז צריך מיקרופון שיושב על השולחן או מוצמד למי שמדבר והצליל מועבר ללולאת ההשריה ומשם למכשירי השמיעה. כמובן שאם אין לך מכשיר זה לא תקף, אבל נראה לי שאחד מהמכונים המוכרים אביזרי עזר לכבדי שמיעה יוכל לייעץ לך אם יש אביזר דומה או אחר לגמרי שיכול לעזור לקלוט צלילים מצד ימין שלך. רופא לא יוכל לייעץ על אביזרי עזר, אבל אם תפנה לארגון ֿבקולֿ. הארגון הארצי למען כבדי שמיעה ומתחרשים, יוכלו לומר לך שם איפה יש מי שיכול לייעץ לך על אביזרי עזר באזור מגוריך. האתר שלהם הוא בכתובת www.hearing.org.il ושם יש את מספרי הטלפון והפקס ליצירת קשר עימם. תוך תלות במצב השמיעה שלך באוזן הטובה, יכול להיות שרופא יעלה את האפשרות של שתל קוכליארי. בדרך כלל לא ממליצים על זה למי שיש לו שרידי שמיעה טובים ולכן אם באוזן שמאל אתה שומע טוב מאוד זאת כנראה לא אפשרות טובה בשבילך -- זה מפני שבכל זאת מדובר בשמיעה מלאכותית ולא טבעית. מה שכן, לא מזיק לשאול במקום מתאים, שזה לא כל כך רופא אא"ג רגיל אלא במקומות עם הכשרה מיוחדת בנושא, כמו המחלקות האודיולוגיות בתל השומר או בבית חולים הדסה בירושלים. אם תלך לבדיקת שמיעה שם תוכל אולי לקבל כמה עצות מועילות בדבר מה יכול לעזור לך.

jg7

New member
תודה

אכן אין לי מכשיר שמיעה כרגע ומעולם לא היה מה שביקשתי לשמוע באמצעות הפורום הוא על מישהו במצב דומה לשלי והאם הצליח להשיג שיפור באמצעים כלשהם כנראה שאני מכוון למשהו שיכול להיות באזור אוזן ימין כמיקרופון ולהעביר את הסאונד לאוזן שמאל (מבלי אמצעים מיוחדים על השולחן וכו'...) בתקווה שבשנת 2007 יש דברים כאלה במחירים סבירים משום שאין לי כל הכרה כנכה או זכות לקבל סיוע כלשהו ולא ידוע לי אם אני זכאי. שוב תודה על כל סיוע

האמת נראה לי שאתה צריך מכשיר שמיעה

לא ידוע לי על טיפול או מכשיר אחר שיטפל בבעיה שלך. כתבת שעצב השמיעה שלך פגוע באוזן ימין. זה מצריך שימוש במכשיר שמיעה שמאוד יעזור לך. אבל מצד שני לא השתמשת אף פעם במכשיר שמיעה במשך שנים ויהיה לך קשה להתחיל פתאום בגיל 30 להשתמש במכשיר. חשוב מאוד כבר מגיל צעיר מרגע שמתגלה הבעיה בשמיעה לטפל בזה בין אם זה דרך מכשירי שמיעה או שתל קוכילארי וכו'. מדוע לא טיפלו בזה בילדותך? מדוע אינך מוכר כנכה? ניסית לפנות לביטוח לאומי בעבר? אבל לפני שפונים לביטוח לאומי צריך ללכת לרופא מומחה שיאבחן את הבעיה שלך ויגיד לך מה הדרכים האפשריות לטפל בזה. ורק אח"כ לנסות ללכת לביטוח לאומי לקבל אחוזי נכות (כי הם דורשים גם אישורים רפואיים ובדיקת שמיעה מעודכנת).

jg7

New member
חרשות באוזן ימין / ביטוח לאומי

לגבי ביטוח לאומי אף פעם לא פניתי כי זה תמיד היה נראה שאוזן שמאל מפצה על החרשות באוזן ימין אני צריך לפנות אבל לא ברור לי מה יצא לי מזה הייתי שמח לשמוע ממישהו שמכיר ולגבי להתחיל להשתמש במכשיר שמיעה בגילי פשוט בגלל שיש מצבים בהם באמת יש קושי ואולי מכשיר יכול לעזור רק לא ברור לי איזה מכשיר משום שלהגביר את העוצמה לאוזן ימין זה חסר טעם אז צריך להעביר את הקולות של צד ימין לאוזן שמאל ולא ברור לי אם יש משהו כזה והאם אני יכול להיות זכאי לאיזה הטבות בעניין הזה תודה על כל אינפורמציה

Kanish

New member
שאלה

כדי לענות לך בצורה שתתייחס לנושא הנכון בלי אי-הבנות, אולי אפשר לשאול - -- באלו מצבים יש לך קשיים? כתבת שנראה שרוב הזמן אתה מסתדר עם אוזן שמאל, שהיא אפילו מפצה על האובדן באוזן ימין, אבל נראה שבכל זאת יש קשיים. באלו מצבים יש קשיים? שיחות בקבוצה? שיחות אחד על אחד? טלפון? טלויזיה? מה הדברים שקשה לך איתם? אם נדע, אולי יהיו לכולנו יותר רעיונות בעבורך.

אם זה מפצה על הליקוי באוזן ימין

מה בדיוק מפריע לך , איזה קשיים יש לך בדיוק? אוזן ימין לא פועלת ואפשר לקבל על זה אחוזי נכות. אבל אל תצפה לאחוזים גבוהים כי הם בודקים גם את התפקוד שלך בכללי .. אם קובעים לך אחוזי נכות נמוכים לא תהיה זכאי לקצבת נכות.. מעל אחוז מסוים (שאינני זוכרת מהו) יש קצבה חלקית ומעל 75% קצבה מלאה אבל לפי דעתי אין מצב שיתנו לך 75% . אין הטבות של ממש מהביטוח לאומי חוץ מסיוע בשיקום מקצועי ועוד כמה דברים שאינני זוכרת כרגע, יש מידע על זה באתר הביטוח לאומי בקטגורית נכות כללית. המכשיר עוזר להפעיל את שרידי השמיעה שעוד נשארו לך באוזן ימין. הוא לא אמור "להעביר" לאוזן שמאל.. אוזן שמאל שלך שומעת ומה שיש באוזן ימין זה שהמכשיר משתמש בשרידי השמיעה שיש שם כדי שתוכל להפיק את המקסימום מהם. זה לא יהיה שמיעה חלקה באוזן ימין אבל זה עדיין יכול לתרום לך. כדאי לך להתנסות בזה במכוני שמיעה, ולהתייעץ עם רופאים בעניין הזה למציאת הפתרון הטוב ביותר עבורך.

מרינקי

New member
השאלה הראשונה היא

האם עצב השמיעה עצמו באוזן ימין לא מתפקד כלל (עפ"י קביעת רופא) ולא על סמך רמת השמיעה ביום יום?

שיתוק שמיעה

חצי הטבות חצי סוללות חצי בטריות חצי מכשיר שמיעה חצי אינפורמציה חצי סל תקשרות בסביבות כל חודש 150 שקל ומענק 1500 שקל לארבע שנים חצי שעות תירגום בשנה חצי שומע חצי חרשים חיתוך שמיעה מה שנכנס יוצא בחצי נכנס בחצי ...

שומע באוזן אחד מה יכול לעזור שומע אוזן שמאלה

מגיל שלושים התרגלתי למצב הקיים אף על פי שאם יושב חרש בצד שמלאה יהיה קושי לסמן חלקים בגוף מהשיחה האם ידוע לשומעים על שפת סמנים גוף או טיפול שיכול לסייע במצב זה המצב היינו כתוצאה מסיבוך הבראה של ילדים שומעים בגיל 30 שידור חוזר ועצב זרוע כף יד ימינה גוף פועלת בקצבים תנועה שפת סמנים אצבעות ביד ימינה ויד שמאלה מת לא פעיל מגיל שנתיים אם יש טיפול שפת סמנים בכף יד אחד שמאלה שיתוק שמיעה או שיתוק יד שמיעה במקום לסבך באוזן שמיעה שמאלה תשחרר זרוע כף יד שמאלה..

למעלה