לא ינום ולא יישן, אבל "שמחת בחגיך"
כפי שסער (broadaxe) הספיק לציין לפני, לגבי חרשות חרבות סינית קשה למצוא הרבה חומר. פרט לסגנונות השונים, אפשר לאמר ברמת העיקרון (וכמובן שיש חריגות, אבל אני לא מומחה לשיטות סיניות) כי החרבות הסיניות האיכותיות מושקעות בעיקר באיכויות גימור ועיטור, ופחות באיכותן המטאלורגית. לעומתן, טכניקות החישול היפניות הן אבן פינה בתחום החרשות, הן אחידות בקוים המנחים שלהן ולא השתנו כמעט במאום כבר כ-700 שנה (!). באינטרנט אפשר למצוא המון חומר, אבל רובו (כמו כל במה חופשית, הרי "חופש הדיבור הוא זכותו של אדם לדבר ככל שיחפוץ על נושא שהוא לא מבין בו כלום") חובבני אם לא למטה מזה. לא זכורים לי לינקים טובים במיוחד כרגע, אבל אולי דרך האתר שהפנה אליו סער (www.knife.co.il) אפשר למצוא משהו. עצה הכי טובה בשלב זה - תשיג את הספר The craft of the japanese sword, מאת ליאון קאפ (KAPP) ויושינדו יושיהארה. באנגלית, זהו הספר הממצה והאינפורמטיבי ביותר לגבי ייצור החרב היפנית. לגבי שאלות ספציפיות שעשויות להיות לך בתחום, יצא לי לענות על לא מעט שאלות בעניין בפורום סכינים הנ"ל, אז חיפוש שם יכול להניב מידע. מעבר לזה, אפשר להציק לי במסרים. איל.