חרשות חרבות

helius

New member
חרשות חרבות

אהלן, Crane הציע לי לשאול מעל דפי הפורום, אז אני
התחלתי להתעניין בזמן האחרון בנושא חרשות, בעיקר יפנית וסינית. הבעיה היא שלא מצאתי יותר מדי חומר איכותי על היפנית ועוד פחות מזה על הסינית. אני לא מתכוון להיות חרש בעצמי, זה רק מאוד מעניין אותי. יש למישהו מאמרים/לינקים שווים? אולי הנפח יכול לעזור? תודה מראש,

broadaxe

New member
הנפח לא ישן- הוא מלא,

גם באשמתי... חרשות חרבות- הדרך הטובה ביותר היא לקרוא ספרות מקצועית. יש מספר אתרים טובים מאד, אבל בלי ידע מקדים קשה לבור את המוץ. זה נושא רחב מאד, חרשות סינית מתפצלת להרבה מאד איכויות ואסכולות, בניגוד ליפנית, ואין טעם לנסות לחפש בלי הכוונה (גם לא תמצא הרבה). בפורום המצ"ב יש חומר רב בעברית, באחריות הנפח, הח"מ וכותבים נוספים. השתמש במנוע החיפוש שם או פשוט סרוק את העמודים.

לא ינום ולא יישן, אבל "שמחת בחגיך"

כפי שסער (broadaxe) הספיק לציין לפני, לגבי חרשות חרבות סינית קשה למצוא הרבה חומר. פרט לסגנונות השונים, אפשר לאמר ברמת העיקרון (וכמובן שיש חריגות, אבל אני לא מומחה לשיטות סיניות) כי החרבות הסיניות האיכותיות מושקעות בעיקר באיכויות גימור ועיטור, ופחות באיכותן המטאלורגית. לעומתן, טכניקות החישול היפניות הן אבן פינה בתחום החרשות, הן אחידות בקוים המנחים שלהן ולא השתנו כמעט במאום כבר כ-700 שנה (!). באינטרנט אפשר למצוא המון חומר, אבל רובו (כמו כל במה חופשית, הרי "חופש הדיבור הוא זכותו של אדם לדבר ככל שיחפוץ על נושא שהוא לא מבין בו כלום") חובבני אם לא למטה מזה. לא זכורים לי לינקים טובים במיוחד כרגע, אבל אולי דרך האתר שהפנה אליו סער (www.knife.co.il) אפשר למצוא משהו. עצה הכי טובה בשלב זה - תשיג את הספר The craft of the japanese sword, מאת ליאון קאפ (KAPP) ויושינדו יושיהארה. באנגלית, זהו הספר הממצה והאינפורמטיבי ביותר לגבי ייצור החרב היפנית. לגבי שאלות ספציפיות שעשויות להיות לך בתחום, יצא לי לענות על לא מעט שאלות בעניין בפורום סכינים הנ"ל, אז חיפוש שם יכול להניב מידע. מעבר לזה, אפשר להציק לי במסרים. איל.

במוזיאון טיקוטין בחיפה יש תצוגה

במוזיאון טיקוטין בחיפה, לאומנות יפנית, יש תערוכת חרבות יפניות עם הסברים מפורטים. אין לי מושג עד מתי התצוגה.

למעלה