חרם צרכנים

lemonade111

New member
חרם צרכנים

מה אתם חושבים על חרמות צרכניות? בארה"ב עושים את זה לא מעט וזה כנראה עובד. אבל האם זה אפקטיבי במדינה שלנו ובמצב הריכוזיות?

בארבאבא

New member
אם לא היינו חסרי עמוד שדרה עצלנים ואדישים

אז זה היה עובד בארץ.נראה לי שמלבד עניין הקוטג' שעשו רעש רציני, לא זכור לי שום מצב שאנשים עשו חרם וזה באמת עבד. אנחנו עם של טרנדים,לא אקטיביזם.

kotej22

New member
אל תרוצי.....

לא אמרו לך שאסור להכליל? הדתיים יודעים טוב מאוד לעשות חרם,

בארבאבא

New member
האמת שלא הכנסתי אותם

הם בהחלט יודעים לעמוד במילה שלהם,עד עכשיו הם זכו לקבל הכל.וכל הכבוד להם על זה. לפעמים אני שוקלת לחזור בתשובה,רק בשביל ההטבות..

kotej22

New member
יאללה ....

את יודעת כמה כסף תקבלי על 12 ילדים ?

בארבאבא

New member
מצטרף אליי?

אנחנו נהייה עשירים,ואת הילדים נוכל לזרוק פשוט אצל הסבים.. ולא תסבול מהתהליך.אתה רק מרוויח כאן..

kotej22

New member
עכשיו נזכרת?

עשיתי צבא ואני מסיים את התואר, הפסדתי כבר את כל היתרונות שאני יכול לקבל מחיי אברך, ואגב לא סובל מהתהליך : אישה מלאת הורמונים לפני\בזמן המחזור זה מסוכן, אז הריון? תכפילי את זה פי 12 פעמים = אני במילואים
אבל אמא שלי תשמח לעסקה הזאת....

בארבאבא

New member
לא נו..

דיברתי על התהליך שבא לפני כל ההתפתחויות האלה. חוץ מזה שעדיין לא תשלם מסים,מה רע?

zoareena

New member
לא הרבה

רוב המשפחות מרובות הילדים בקושי שורדות, וילדים ישנים כ5-7 ילדים בחדר. בהחלט לא התנאים של המשפחה החילונית הממוצעת. צריך להבין שאוכל וביגוד בלבד לכ10 ילדים זה כבר הון. אין פה שום רווח למשפחות האלה והם עובדים קשה בשביל לשרוד. ורובן חיות בדירות 3 חדרים צפופות, 4 חדרים במקרה הטוב.

kotej22

New member
מצחיק שאת אומרת את זה

משפחה ממוצעת שלא עובדת, אין מה לעשות, זה באמת מספיק בקושי לאוכל לכולם, אבל ... משפחה שיש בה שני מפרנסים שלוקחים בחשבון שהם צריכים לממן קבוצת כדורגל קטנה, זה הסכום החודשי שכן יעזור,

zoareena

New member
לא הבנתי

אתה גם כן עוד אחד אנטי חרדים? או שאתה בעד ואז בעצם אין לי בכלל מה לעשות פה? :S

kotej22

New member
עוד אחד?

אני לא נגד כל החרדים כמו שאני לא נגד כל החילוניים, אני נגד החברה שבוחרים במודע לחיות על חשבון המסים שאני ועוד כמה משלמים בגלל שהם מעדיפים לעשות דברים אחרים ספציפית בחברה החרדית, העיקרון הזה יותר בולט מאחר ורבים בוחרים להיות בחורי ישיבות ולא לעבוד, מאחר וחיים אלה יותר קלים מאשר ללמוד ולעבוד,

zoareena

New member
אתה לא צודק

ללמוד בהחלט לא יותר קל מלעבוד, ההפך. הלימוד מיגע ביותר ולעיתים אף מתסכל. רבים דווקא מעדיפים לצאת לעבוד. אחי הגדול בישיבה והוא מעיד שרבים נאבקים על הרצון לצאת לעבוד, כי זה קל יותר ומפתה יותר. מי שעובד זוכה לפינוקים כמו רכב וכו', מי שלומד חי בתנאי עוני ועל לחם ומים בלבד ברמת העקרון. זה לא נכון לטעון שמי שלומד עושה זאת זאת בשביל חיים קלים. אני יכולה אולי להבין את התסכול שלך כלפיהם, אבל אנא אל תטען שהם מחפשים את הדרך הקלה לחיים, זו בהחלט לא הדרך הקלה. וולגבי המיסים, המס היחיד שרובם לא משלמים הוא מס הכנסה. אבל מיסים כגון מע"מ וכו' הם משלמים, כך שהם כן מזרימים כסף למדינה ולא 100% פרזיטים כפי שחלק מהמתנגדים אוהבים לטעון. חוץ מזה שרובם ממומנים ע"י תרומות, חלקן הגדול מחו"ל או מהציבור החרדי שעובד. וכן יש ציבור חרדי שעובד. והוא גם משלם מיסים ולכן מגיע לו גם זכויות. ואני יכולה לטעון לנגדך שמדוע שהמיסים שאני משלמת ילכו לשלל תוכניות תרבות שלא מעניינות אותי או לספורט? או לתקשורת שאני לא צורכת? אגב, הקיצונים ביותר שבהם שהם אנטי-ציונים או בשמם, נטורי קרתא לא חיים על חשבון המדינה כי הם לא מכירים בה. הם לא מקבלים קצבאות וגם לא משלמים מיסים. ורוב האברכים נשותיהם עובדות, כך שבסופו של דבר המשפחה כן משלמת מס הכנסה, גם אם מועט יותר. אין זה הוגן לצאת בטענות כאלה כלפיהם, זהו סך הכל חוסר הבנה בין הצדדים.

kotej22

New member
לא צודק?

קודם כל, אולי נכפה אליי בויכוח הזה תפקיד החילוני, אבל מכאן ועד להגיד שאני צורך את כל התרבות והספורט שאת משלמת עליה, הדרך עוד ארוכה, גם אני לא צורך את התרבות, אבל להגיד שאפשר להשוות את התקציב של התרבות לתקציבים של הקיצבאות .... במקומך לא הייתי נכנס לשם אפילו. בנוסף אם תצצי בהודעה הקודמת שלי, אני דיי בטוח שתוכלי לראות שרשמתי לפני, שיש ציבור חרדי שכן עובד ומשלם, ציינתי את הציבור אשר בוחר לא לעבוד שקיים בשני המגזרים אך יותר בולט בציבור החרדי. אני סטודנט שמשלב עבודה ולימודים, כי בניגוד לאברכים אשר להם יש את האופציה, לקבל תרומות וקיצבאות שונות, אני אחרי 3 שנים בצבא לא קיבלתי יותר מידי, לי אין את האופציה לא לעבוד במהלך הלימודים, סמכי אליי שאני יודע כמה הלימודים מפרכים, להוסיף לזה משרה, זה עונש, ומצטער, אבל לפי דעתי זה כן החיים הקלים, הלוואי שיכולתי גם רק ללמוד ולא לעשות שום דבר אחר, את לא יכולה להגיד שאני לא צודק, אולי את לא מסכימה איתי, עצם זה שאת לא מבינה את הנקודת פתיחה שלי ואני לא את שלך, לא נראה לי שיעזור בתפקידך בתור סנגורית הציבור החרדי הלומד, אישית אני לא מבין למה להפסיד עולם שלם בחוץ בשביל להבין עוד פרשנות מהתורה, את, אני מניח, לא מבינה למה "אני" מתרעם לאחר שירות צבאי פלוס מילואים שלא נותנים לי ללמוד כמוהם,

zoareena

New member
100-200 שקל לילד מביטוח לאומי

2000-3000 שקל בחודש... מדהים.... בקושי לחם תקנה בכסף הזה.

kotej22

New member
בקושי לחם?

בהזדמנות שאת בסופר, תצצי לראות כמה דברים את קונה ב2000-3000 שקל, אז נכון שזה לא מכסה הכל, אבל עם כל הכבוד המדינה לא צריכה לממן את הילדים שלך או שלי

zoareena

New member
ל10 ילדים

לחודש את בקושי תקני לחם. בעיקר שבכלל בקרוב מתכננים לבטל את תקציבי הילדים...

למעלה