חריגות פז"ם לקצונה

special girl3

New member
חריגות פז"ם לקצונה

היי,
אני משרתת בתפקיד לחימה כבר שנה וחמישה חודשים, כחלק מהשירות בתפקיד אני אמורה לשרת 3 שנים ולא שנתיים.
בעקבות בעיות רפואיות הציעו לי לצאת לקצונה לא קרבית במגמת מעוז/נחשון ולהוציא כושר מוגבל (רציתי קורס מ"כים, אבל לא אפשרי רפואית). לא אישרו לי גם את זה.
אני עדיין מעוניינת לצאת לקצונה במחזור הקרוב (כמובן אנסה לפתור את עניין האישור הרפואי), אבל עכשיו יש בעיה של חריגת פז"ם, מכיוון שאם אני יוצאת לקצונה לא קרבית, אני לא משרתת 3 שנים אלא שנתיים, כלומר זה אומר שאני יוצאת לקצונה עם פז"ם של 1 ו-8 חודשים כמעט, כאשר תיאורטית אני משרתת שנתיים. דיברתי עם המ"פ שלי (בדרגת סרן), אמרתי לו שאני מוכנה לחתום בנוסף לשנה כמה שצריך, והוא אמר שלא משנה כמה אחתום, הוא בדק את זה לעומק ולא יקבלו אותי בגלל הפז"ם. התעקשתי לגבי זה, אבל הוא אמר שבדק ממש טוב, והוא גם בן אם אמין מאוד שלא יגיד סתם.
השאלות:
1.זה באמת נכון? זה נשמע לי ממש מוזר, מה אכפת לבה"ד 1 לקבל אותי,אם אני מוכנה לחתום יותר משנה?
2. יש בכל זאת איזשהי אפשרות להשיג חריג פז"ם או לצאת לקצונה בכל זאת ולחתום עוד? אולי לדבר עם מישהו, מכתבים, ראיונות?
אני מוכנה לעשות הכל !
תודה לעונים

ש י ר ד ן

New member
תשובה חלקית

היי

קודם כל הבעיה לקבל אותך כחריגת פזם היא לא של בהד 1 אלא של צהל - במחשבה שאחרי הקורס תהיי בקבע ולא בחובה את כל שארית השירות שלך וזה תוספת משמעותית למשכורות ולתקנים וכו'.
מעבר לזה אני מאמינה שאם למפקדים שלך מספיק חשוב שתצאי לקצונה והם מאמינים בך באמת, אז הכל אפשרי. הייתי במצב דומה לא מזמן, והשאלה היא לא מה הוא חקר ובדק בצורה כללית - אלא כמה חוודים אדירים הוא מוכן לכתוב עלייך וכמה חשוב לו להלחם על זה.
בהצלחה!

special girl3

New member
...

הוא אמר לי שלפני שנה היה לו אותו דבר עם חיילת אחרת שהייתה חריגת פז"ם, והוא ממש ניסה ובאמת נלחם, רשם חוו"דים וסידר לה ראיונות, אבל לא הסכימו לקבל אותה בגלל הפז"ם...

ש י ר ד ן

New member
אם ככה

אז על השאלה הראשונה של למה אכפת להם אני מאמינה שכבר עניתי, ועל השנייה די ענית בעצמך.... למרות שאני מאמינה שתמיד שווה להלחם ושבאמת בשלב זה אין לך מה להפסיד!

תלוי ברצון של רמה ממונה

אני יצאתי לקצונה עם חריגת פזם של שנים, אחרי כמה תפקידי קצונה וכשכבר יש לי דרגות של קצין שקיבלתי בנסיבות מפוקפקות למדי ככה שהכל אפשרי.

יש לא מעט נגדים שיוצאים לקצונה, או אנשים שנכנסים לקבע במהלך הקורס - כולל מישהו שראיתי פעם שהתחיל את בה"ד 1 כשהוא קמ"א, ובאמצע ההשלמה עלה שלישותית לדרגת קא"ב ככה שבסיום הוא קיבל כבר סרן.

חק מהחבר'ה עם פערי פז"ם היו צריכים לחתום פשוט שנתיים במקום השנה-שנה וחצי הרגילות.

השאלה היא כמובן עד כמה החיל שבו אמור להיות לך תקן (ולא בה"ד 1, הם רק גוף שמכשיר, מי שבקבע אפילו לא מקבל הצבה לבה"ד 1 ולהשלמה אלא רק סיפוח) רוצה שתצאי לקצונה ומוכן להעדיף אותך על פני כל מועמד אחר.

תבדקי לא רק בגדוד שלך, אלא גם בחטיבה/אגד/אוגדה/פיקוד אליהם הוא שייך.

למעלה