קונים?
מכינים בבית?
מתכונים יתקבלו בברכה
מכינים בבית?
מתכונים יתקבלו בברכה
חרוסת, חזרתקונים?
מכינים בבית?
מתכונים יתקבלו בברכה![]()
קונהקונים?
מכינים בבית?
תפסת אותי באמצע החרוסת. אשכנזים חיוורים מכינים מתפ"ע מרוסקים, מדוללים ביין, מוסמכים בקמח מצות (כדי לדמות טיט) ואגוזים. אני קולה את האגוזים שיהיו טעמים ומכניסה לזה גם תמרים קצוצים, צימוקים קצוצים, מעט קליפת לימון מגוררת, טיפת מי ורדים, וממתיקה (תפ"ע גרנד- חמוצים בדבש.קונים?
מכינים בבית?
חתיכת עבודה כול הכבוד.תפסת אותי באמצע החרוסת. אשכנזים חיוורים מכינים מתפ"ע מרוסקים, מדוללים ביין, מוסמכים בקמח מצות (כדי לדמות טיט) ואגוזים. אני קולה את האגוזים שיהיו טעמים ומכניסה לזה גם תמרים קצוצים, צימוקים קצוצים, מעט קליפת לימון מגוררת, טיפת מי ורדים, וממתיקה (תפ"ע גרנד- חמוצים בדבש.
חזרת- זה סיפור. מג'ימיקס לא נותן אותו טעם כמו פומפיה. צריך לגרר על הפומפיה הזו עם השפיצים, מהסוג הזה שמוציא משחה. כדי לא למות במהלך הגירור (בהתחלה לא מרגישים, אבל ככל שממשיכים נוצר גירוי של העינים, האף והגרון והרגשת חנק) מחכה למצב של רוח עזה ועושה זאת במרפסת, או שמננג'רת את הגבר שבבית. הזדמנות לראות אותו שטוף דמעות ("גבר לא בוכה!" הוא טוען). בכל זאת הוא רגיש פחות ממני. על אותה פומפיה או על הפומפיה הדקה הרגילה. כמה? תלוי במידת החריפות המבוקשת. יש מי שיגררו משקל שווה למשקל החזרת, אחרים- לפי הטעם. אני שמה כמחצית ממשקל החזרת. הבעיה היא שקשה להחליט מה מידת החריפות כשכל מערכת הנשימה כבר מגורה מהאדים. מוסיפה מלח, חומץ (לא להציף), והיכן שיש חומץ צריך לאזן עם המתקה. משהו כמו כפית סוכר (אצלי זה תחליף סוכר).
למה חיוור אם הוספת תמרים ו יין? אולי בגלל קמח מצה? אני לא מוסיפה קמח מצות. השאר כמעט אותו הדבר, אני מוסיפה ציפורן הל אגוז מוסקט.תפסת אותי באמצע החרוסת. אשכנזים חיוורים מכינים מתפ"ע מרוסקים, מדוללים ביין, מוסמכים בקמח מצות (כדי לדמות טיט) ואגוזים. אני קולה את האגוזים שיהיו טעמים ומכניסה לזה גם תמרים קצוצים, צימוקים קצוצים, מעט קליפת לימון מגוררת, טיפת מי ורדים, וממתיקה (תפ"ע גרנד- חמוצים בדבש.
חזרת- זה סיפור. מג'ימיקס לא נותן אותו טעם כמו פומפיה. צריך לגרר על הפומפיה הזו עם השפיצים, מהסוג הזה שמוציא משחה. כדי לא למות במהלך הגירור (בהתחלה לא מרגישים, אבל ככל שממשיכים נוצר גירוי של העינים, האף והגרון והרגשת חנק) מחכה למצב של רוח עזה ועושה זאת במרפסת, או שמננג'רת את הגבר שבבית. הזדמנות לראות אותו שטוף דמעות ("גבר לא בוכה!" הוא טוען). בכל זאת הוא רגיש פחות ממני. על אותה פומפיה או על הפומפיה הדקה הרגילה. כמה? תלוי במידת החריפות המבוקשת. יש מי שיגררו משקל שווה למשקל החזרת, אחרים- לפי הטעם. אני שמה כמחצית ממשקל החזרת. הבעיה היא שקשה להחליט מה מידת החריפות כשכל מערכת הנשימה כבר מגורה מהאדים. מוסיפה מלח, חומץ (לא להציף), והיכן שיש חומץ צריך לאזן עם המתקה. משהו כמו כפית סוכר (אצלי זה תחליף סוכר).
אצלי זה לא חיוור. אבא של גיסתי היה מכין את הגירסא החיוורת (וממש לא טעימה). אני הוספתי מה ששמעתי שאחרים מכניסים לחרוסת שלהם.למה חיוור אם הוספת תמרים ו יין? אולי בגלל קמח מצה? אני לא מוסיפה קמח מצות. השאר כמעט אותו הדבר, אני מוסיפה ציפורן הל אגוז מוסקט.
אצלי זה לא חיוור. אבא של גיסתי היה מכין את הגירסא החיוורת (וממש לא טעימה). אני הוספתי מה ששמעתי שאחרים מכניסים לחרוסת שלהם.
יתכן ובשנה הבאה אשתמש בסילאן במקום בתמרים, ואז לא אצטרך דבש, ואחסוך לעצמי את קילוף התמרים והגלעון.
כל שנה אני מכינה בבית את הסילאן תמרים בלי תוספת סוכר .השנה לא יצא לי להכין היד כואבת לי ואין באפשרותי להכין צריך לסחוט אחרי בישול את התמרים.קניתי מוכן להוסיף אגוזי מלך זה החרוסת שלנו.קונים?
מכינים בבית?
ככה הכינו חרוסת אצל חברה ממוצא סוריכל שנה אני מכינה בבית את הסילאן תמרים בלי תוספת סוכר .השנה לא יצא לי להכין היד כואבת לי ואין באפשרותי להכין צריך לסחוט אחרי בישול את התמרים.קניתי מוכן להוסיף אגוזי מלך זה החרוסת שלנו.
השנה קניתי סילאן אוסיף אגוזים.ככה הכינו חרוסת אצל חברה ממוצא סורי
חרוסת אני לא אוהבת....קונים?
מכינים בבית?
למה שלא תלמדי מאמא?חרוסת אני לא אוהבת....
חזרת אוהבת רק את מה שאמא שלי מכינה, אני לא יודעת להכין.
לא יוצא לי להיות אצלה כשהיא מכינה..... אני בעבודה...למה שלא תלמדי מאמא?
קונה מוכןקונים?
מכינים בבית?
אחד הדברים העצובים לי. הבוסית שלי לא מוכנה (או לא יודעת) להכין את החרוסת כפי שאימי ז"ל הייתה מכינה אותו. כבר שנים שלא זכיתי לאכול את החרוסת אליה הורגלתי מבית, וכמובן שלאחר פטירת אימי ז"ל זה בוודאי שכבר לא יקרה.קונים?
מכינים בבית?
מומחים מכנים מיונז לבד( לא אני)אחד הדברים העצובים לי. הבוסית שלי לא מוכנה (או לא יודעת) להכין את החרוסת כפי שאימי ז"ל הייתה מכינה אותו. כבר שנים שלא זכיתי לאכול את החרוסת אליה הורגלתי מבית, וכמובן שלאחר פטירת אימי ז"ל זה בוודאי שכבר לא יקרה.
לא הבנתי איך אפשר להכין חזרת. אלא אם כן את מתכוונת לממרח? אם זו כוונתך, אנחנו קונים (לא רואה סיבה להתאמץ מאחר וכולם כאן אוהבים את הקנוי). פעם הכנו לאבי הכ"מ חזרת לבנה. זה משהו שקשה מאוד להשיג בארץ, אך בהולנד היה אחד המעדנים. אני לא זוכר אם דווקא בפסח או בכלל. אז פעם, לפני כעשור וחצי כמדומני, לקחנו את השורש והכנו לבד חזרת לבנה. הוא נהנה עד הגג. אבל סתם ככה בשביל הבית שלנו נשתמש בקנוי (ובאדומה, לא לבנה) ולא נטרח להכין את זה במיוחד. מה גם שעוד לא מצאתי מיונז כשר לפסח שאני אוהב, וזה מוצר חובה להכנת חזרת טובה. כך שממילא אם הייתי עושה את זה, זה היה כנראה אחרי החג (כפי שעשיתי בזמנו לאבי הריני כפרת משכבו).
כן, גם אני. אבל חלק מהמצרכים גם קשים להשגה כמו חרדל כשל"פ למשל. יש כאן גם פער בין אשכנזים לספרדים מבחינת מה שנתן למצוא כשר לפסח.מומחים מכנים מיונז לבד( לא אני).
אני חושב שבאיזשהו מקום יש לנו את המתכון. לא נעול על זה אבל נדמה לי כך. אבל הכיף של הבוסית הוא להכין בדיוק כמו שאימה הכינה, כך שזה לא עוזר לי (ולהכין לבד, ובכן מי נותן לי בכלל להתקרב למטבח בימים אלהידוע לך איך אמך הייתה מכינה חרוסת? או מה היו המצרכים בחרוסת?
גם מיונז אפשר להכין בבית משמן מסוג שמקובל עליכם בפסח, עם או בלי חרדל (יש בחנויות התבלינים אבקה, לא הממרח)- לפי מה שמקובל עליכם בפסח, חלמון, מלח ומיץ לימון. אני מכינה במג'ימיקס אז אפשר להתחיל מביצה שלמה ולא רק חלמונים, והטריק הוא להוסיף את השמן לביצה לאט-לאט (בערך כוס על כל ביצה). בהתחלה ממש כפית כפית, בהמשך זרם דקיק. את המלח והלימון מוסיפים אחרי 2/3 מהשמן, כשהמיונז מתחיל לתפוס "גוף". אני טורחת מכיוון שבכל המיונזים הקנויים יש סוכר (טאבו, לא רוצה להזיק לגבר המתוק).אחד הדברים העצובים לי. הבוסית שלי לא מוכנה (או לא יודעת) להכין את החרוסת כפי שאימי ז"ל הייתה מכינה אותו. כבר שנים שלא זכיתי לאכול את החרוסת אליה הורגלתי מבית, וכמובן שלאחר פטירת אימי ז"ל זה בוודאי שכבר לא יקרה.
לא הבנתי איך אפשר להכין חזרת. אלא אם כן את מתכוונת לממרח? אם זו כוונתך, אנחנו קונים (לא רואה סיבה להתאמץ מאחר וכולם כאן אוהבים את הקנוי). פעם הכנו לאבי הכ"מ חזרת לבנה. זה משהו שקשה מאוד להשיג בארץ, אך בהולנד היה אחד המעדנים. אני לא זוכר אם דווקא בפסח או בכלל. אז פעם, לפני כעשור וחצי כמדומני, לקחנו את השורש והכנו לבד חזרת לבנה. הוא נהנה עד הגג. אבל סתם ככה בשביל הבית שלנו נשתמש בקנוי (ובאדומה, לא לבנה) ולא נטרח להכין את זה במיוחד. מה גם שעוד לא מצאתי מיונז כשר לפסח שאני אוהב, וזה מוצר חובה להכנת חזרת טובה. כך שממילא אם הייתי עושה את זה, זה היה כנראה אחרי החג (כפי שעשיתי בזמנו לאבי הריני כפרת משכבו).
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.