חרדית לשעבר

גליה1963

New member
תלעג תלעג

אבל אם יצאו לשירות ללמוד כללי ולעבודה אחרי הלימודים בישיבה יולא יהיו טפילים על גבי נשותיהם התמימות והמנוצלות שלא לדבר על המדינה. אחל׳ה חברה. מתי הם מתחילים להירקב עד מיאוס? מדהים איך אפשר להפוך נוער נפלא כזה לנחילי הטפילים הפאנטים שאנחנו רואים בחרדים הבוגרים. הבעיה היא שהפכו את הישיבות לקרנות המזבח. תינוקות שנשבו. הם יכלו כל כך הרבה לתרום לתרבות ולמדינה.

בהרבה מקרים נשותיהם "התמימות והמנוצלות"

דורשות מהם לא לצאת לעבוד, גם כשהם חפצים בכך באופן עקרוני
העסק מבפנים מורכב בהרבה ממה שנראה מבחוץ

בכל מקרה, אין ספק שמדובר בנוער פגז, הם יכולים לתרום והרבה, ועם הזמן זה יקרה
ואם עדיין את רוצה מישהו משם, נחפש לך, כמובן שתצטרכי לתת דירה כנדוניא

גליה1963

New member
למה?

למה שנשים ימנעו מהם לצאת לעבודה? כל הנשים? או רק סמניריסטיות טריות עם דק מצועף בעיניים. גם אותן שטפו את המח. אי אפשר לנשום בחינוך הזה והפחד גדול.

אין לי כח להסביר, זה ארוך

אבל בכללי זה קשור לסטטוס חברתי ולעוד דברים, וברור שלא אצל כולם

לדעתי, במיעוט הקטן של החרדים שלא מרוצה מאורח חייו, יש הרבה יותר גברים מנשים

motii011

New member
יש משהו בזה

שאצל הספרדים הדברים יותר פשוטים.
אבל זה רק מבחינה נפשית של התמודדות.
מפה ועד להעריץ את הבורות הדרך ארוכה!
יש מחיר לטמינת הראש בחול (מזרחיים) וגם יש מחיר לחפירה אינסופית (אשכנזים)
אין דרך להחליט מה עדיף. זה יותר אינדבדואלי.
לא לחינם למזרחיים אין עדיין ייצוג בסקאלת זוכי הפרס נובל. כשאתה מעריץ בורות וחוסר ידיעה יש לזה מחיר! ולפעמים גם כבד!

גליה1963

New member
מזרחים

מה זה ״טמינת ראש של המזרחים״? אף אחד עוד לא ראה את אלוהים בעיניו. למה האשכנזים צריכים הוכחות לקיומו אחרת הם שוברים את הכלים? ומה זה הבעלות הזאת של הדת של החרדים האשכנזים? מי שמם? הכל נובע מהכפיתיות שהאשכנזים לוקחים את הדת. אפילו השואה (שממנה הם מתעלמים בבוקי סרוקי של דיבור על ״מנהג גויים״) לא הוכיחה להם שהיהדות שלהם פרימיטיבית וחסרת שחר. האשכנזים צריכים אהבת ישראל במקום לדברר את אלוהים.

motii011

New member
אין אלוהים!

כשאת אומרת אף אחד לא ראה את אלוהים בעיניו זה בדיוק תמצית הבעיה!
אם אף אחד לא ראה אותו וכל אחד טוען לבעלות עליו מה הטעם בלעשות את כל הדברים האלו שהורגלנו אליהם?
מה לעשות שבגדול הציבור המזרחי מתחבר למסורת כי הוא עושה מה בא לו ומה שנוח לו. והוא במקביל לא מתעמק במה שהוא עושה.
הם יעשו קידוש בשישי כי זה סבבה אבל שלש סעודות זה יותר מידי.
ישבו בסוכה בלילה הראשון כי זה סוג של "מחנה" אבל זה יגמר תוך יום.
לא ידליקו אש בשבת אבל בקטנה לגנוב את השבת פה ושם זה בסדר.
ויש עוד עשרות דוגמאות.
אז מה זה אומר עליהם? כשהם עושים רצף של דברים בלי סיבה? כל עוד זה בא בקטע של פאן זה בסדר... אבל לקדש את אי הידיעה? לקדש עשיית דברים בלי סיבה?
להפוך את זה לאידאולוגיה של לא לדעת לא להבין?!

גליה1963

New member
קוראים לזה חיים

ברקע הזהות היהודית שלהם חזקה ומושרשת מאשר אצל האשכנזים. וזה מה שחשוב. מספיק לראות את החרדים האשכנזים ואפילו את הסמולנים האשכנזים ולאיזה בוגדנות הם מגיעים. (החרדים לא יסכימו אבל בעיני הרבה מזרחים החרדים והסמול הם היינו הך). מה נותנת לנו הפאנטיות הקרה והסהרורית של המוח האשכנזי?

והמכה החולה של החרדיות. עומס החומרות והגדרות ו״הידור המצוות״ על מעט חיים פעילים. אינטלקטואליזם עקר שפועל בחלל ריק. מי מתרשם מזה? אלוהים בטח שלא. השואה הוכיחה את זה. אבל הם לא בודקים את עצמם.

ש״ס לא טובה בהרבה. אבל ש״ס היא תנועה שמקורותיה בישיבות הליטאיות. הם מישרים קו במקום להעמיד את עקורי ערבות מזרח אירופה במקומם.

אין שום טעם

לעבוד את אלוהים, אלא אם עושים את מה שהוא אמר לעשות!
העדה המזרחית גאה בכך שהיא עושה קידוש בשבת, שומרת כשרות והולכת לבית הכנסת בחגים.

יחד עם זאת הבנות הולכות עם מיני. הבנים משוטטים מסטוץ למשנהו,
בשבתות עושים חפלות עם שירי אייל גולן ברקע,דרבוקות, על האש, וריקודי בטן.

המזרחי הממוצע יזדיין יום שלם עם איזה יזיזה, כשמעל מיטתו תמונה של הבבא סאלי, וחמסות קדושות מעטרות את הקיר.

מה הקטע?

לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה?
לדעתי זאת תמימות דבילית.(ואני אומר זאת כמזרחי)

באמת?

קודם כל ממש צורם לי הסיפור הזה שהחרדים טובים מכולם, נו באמת, עזבי שאדם ברוך למד בישיבה תיכונית הכוללת לימודי חול, יש כאלו שהצליחו ויש עוד הרבה הרבה יותר שלא (רוצה לדבר על אחוזי הנשירה ממכינות קדם אקדמיות?)
נראה לי שכדאי לנסות להגדיר נכון יותר מהו עילוי או מהו הטוב ביותר ורק אז להתחיל להתפעם...

כל השאר, נו.

גליה1963

New member
וואו, הסתבכתי

תראה, לא מוצאת הרבה אנשים שכאי לי לקרא אותם. . נראה שנתקעת מההתרשמות שלי שהיא לגמרי סובייקטיבית, מה שלי גורם עונג לקרא. שום דבר אובייקטיבי. אולי בגלל הרקע שלי. אני אוהבת לקרא אותם. היבנת? עניין אישי.

צייניתי כבר שהמערכת החינוך החרדית מוציאה יותר נפל (!). זה היה גם בזמני. חוץ משלוש ״חרוצות״ בכיתה אף אחת לא השתלבה שם באמת. אחת הפכה להיות נערת ליווי ( אגב יש מחקרים סוציולוגים שמציינים את זה כתופעה בבית יעקב שלפני עידן ש״ס). ואני תוהה אם היא לא הידרדרה בגלל שהמורות האשכנזיות כבר אז לעגו לה סתםמככה בגלל שהיתה מפותחת פיזית בגיל 12-13 יותר מכולנו. כלומר כישורים פדגוגים פגומים של ההוראה בבית יעקב גרמה לדירדור בא אחר כך. אם מורה לועגת לה כילדה איזה ערך עצמי כבר יכול להיות לך כאישה בוגרת?

העיתונאי הדתי, גונן גינת, סיפר פעם שכמתנדב חברתי כמה הופתע שרב הזונות שטיפל בהם היו בוגרות בית יעקב. מאיפה זה בא? כנראה המורות האשכנזיות לא היו ״רול מודל״ בשבילן ושום דבר לא עצר את ההידרדרות שבעצם באה מהערכה עצמית אפסית. ואולי זה קשור למבנה של בית יעקב בשכונות ובפריפריה. המורות האשכנזיות לא כיבדו את התלמידות. וכבוגרות סמינרים לא אקדמאיים מה הן ידעו על פסיכולוגיה ופדגוגיה?

לא מדוייק

אני כספרדי טהור, בן לאב יוצא אירן, ואם טריפוליטאית -כופר באלוהים.
כך שהתופעה קיימת גם אצל המזרחים.

ב,את כותבת על התפעמותך מאנשים דוגמת אדם ברוך,יעקב ויינרוט
ו"זאת הסיבה שאני תומכת במאבק של יאיר לפיד נגד העסקונה החרדית
ששבתה אותם בקיצבאות עוני."

אינני מבין את הערצתך לעורך הדין ויינרוט,אשר הוא בעצמו נגד המהלך של יאיר לפיד באותה העסקונה ובעדה
דוברה ונציגה הגדול של היהדות החרדית המצהיר על עצמו כי נועץ בכל צעד ושעל בגדולי ישראל.
נלחם בכל עוז למניעת חוק שוויון בנטל, לקידום הפלאפונים הכשרים המחזקים את השבי של החרדים בעסקניהם
ומונעים את שילובם "בחברה הישראלית על בסיס שווה" ואת ה "gilty pleasure" שלהם (אגב,כותבים Guilty לא gilty),אינסוף מלחמות בבג"ץ לדחיות גיוס, ועוד.

טוב עם זה אני מסכים

העיקר שאמרת שהוא פויה

אני כחילונית ציונית -נגד גיוס חרדים צהל לא ממש צריך חיילים שאינם בעלי השכלה תיכונית, שהמפקדים שלהם רבנים. אם לא נגייס אותם, נשמור על השקט איתם ( במידת האפשר) והם - יעשו את העבודה במקומנו. יבוא יום והם יבקשו להתגייס, כי הם לא יוכלו יותר להחזיק מעמד. זה יכול לקחת כמה שנים טובות, אבל זה יקרה לפחות לחלק מן החרדים. זה כבר קורה ( אם כי לא מספיק), היום. גיוס נגד רצונם, יגרום להם להתבצר יותר ויותר בעמדותיהם נגד האויב הציוני, וזה מה שהעסקנים והרבנים רוצים! הם רוצים להגביה את החומה יותר ויותר, ואנחנו החילוניים עוזרים להם בכך.

מדוע לא?

אני האדם האחרון שיאמין בלגליזציה חרדית, אך כמו שאמרה "yellow feather" -גם מסע של אלף מיילים מתחיל בצעד אחד.
מדוע צה"ל לא יזדקק לחיילים שאינם בעלי השכלה תיכונית? קחו רובה, ויאללה תזיזו ת'תחת! ואפשר למצוא להם מלא משרות על טהרת הג'ובניקיות.
וגם אם לא, יש אפשרות לשירות לאומי חלקי ומלא.
המפקדים שלהם רבנים? מדוע? למה שיאפשרו זאת? חוסמים להם את הגישה לתקציבים השמנים,ומציבים להם שתי אפשרויות.
א, להצטרף לשירות צבאי ולמעגל העבודה.(ובלי רבנים, עסקונה,וגדוילים.)
ב, למכור את התחתונים באיצקוביץ'
עברו כבר עשרות שנים והם אפילו לא עשו אפילו צעד אחד לקראת שירות צבאי ועבודה,(ואני מדבר על הגוש, לא על בודדים) והם גם לא יעשו את זה אם המדינה לא תחייב אותם.

האם יהיו חיילים טובים ונאמנים? אני לא בטוחה. בפרט שחיילים לא משכילים, יקבלו תפקידים נמוכים, גם אם הם גאוני הישיבה. ההצעות שלך אולי טובות, אך מרחיקות לכת. לא ייושמו לעולם, אולי כשיבוא המשיח
אני מאמינה בתהליכים שבאים מבפנים. לפעמים התהליכים לוקחים זמן רב, בפרט בחברה שמרנית וסגורה עם שליטים רודנים . אני אישית לא הייתי מאמינה בציבור כזה. מה שעלול לקרות, שהמגוייסים החרדים שהתגייסו בעל כורחם , יחזירו בתשובה חיילים חילוניים רבים יותר מאשר להפך, ואז מה הרווחנו? עוד חיילים אנטי ציוניים בצבא.

למעלה