חרדית לשעבר

אני גם חייב לשאול

איך היעדר השכלה תיכונית פוגע ביכולת של בחור לשרת כחייל קרבי?

גליה1963

New member
מה שאומר מילטון

תזכרו את גולני (הכיבוש מחדש של ״העיניים של המדינה״ - החרמון) החבר׳ה האלה ביחד עם קהלני (גדוד 7 של השיריון) שבסך הכל למד מגמת מכונאות הצילו את עם ישראל במלחמת יום הכיפורים. ככה לבד כאשר כל יפי הבלורית ברחו או נכנעו. מה שחשוב זה אהבת ישראל מושרשת.

החבר'ה האלו מתו כמו זבובים בהסתערות מטופשת

על החרמון, בלי טעם ובלי ריח
בלי התערבות של צנחנים החרמון לא היה נכבש

אותו דבר בקרב בינת ג'ביל במלחמת לבנון השניה

לוקחים ערסים והופכים אותם לבשר תותחים, ואח"כ הטבח ההמוני נהפך למורשת קרב מסריחה

גליה1963

New member
יש בזה משהו

אבל קשה לשמוע את זה מפי חרדי כאשר זוכרים איך הלכו כצאן לטבח בגאון.

גליה1963

New member
״דרך איש לכבוש״

המגזר שכח מה זה להיות גבר. כולם רכיכות ואברכי משי.

מה הקשר בין "כצאן לטבח" לחרדים??

והאם את חושבת שהיהודים באמת יכלו להתקומם נגד מכונת ההשמדה הנאצית?

סרונטס

New member
לפי מה אתה אומר

שזו הייתה הסתערות מטופשת, אתה מכיר את מי שלחם שם? האם המח"ט אמיר דרורי שנפצע בעת נסיון כיבוש מוצב החרמון. היה ערס בשר תותחים? האם רס"ן יואב גולן שתפס את מקומו וסיים את כיבוש מוצב החרמון מידי הסורים. היה "בשר תותחים" או גיבור ישראל, שראוי היה לקבל צל"ש על התנהגותו המופתית בקרב?
ולמה מור"ק כיבוש החרמון הוא מור"ק מסריח והקרב על גבעת התחמושת (שהיה בו הרבה יותר מחדלים מאשר הקרב על כיבוש מוצב החרמון ב-73) הוא קרב גבורה בגלל שמאן דהוא החליט שזה ראוי לשיר?

זה נבילה וזה טריפה

אני לא צנחן, ואם היית בגולני-אני מתנצל

קראתי בלי סוף חומר על כיבוש החרמון

תלך לגדוד 51 (גם ב13) בגולני, מקבץ מבהיל של ערסים
במלחמה יש להם תפקיד אחד:למות

סרונטס

New member
לא הבנתי

את התגובה שלך, אם קראת הרבה חומר על הקרב ההוא, אתה בוודאי יודע שכשהצנחנים הגיעו למוצב החרמון הסורי הוא היה חצי ריק. ולמעשה הארטילריה שהונחתה על מוצבי החרמון והפחד הפסיכולוגי שעדיין היה קיים אצל הסורים מהתבוסה ב-67 , גרם להם לנטוש את שני המוצבים.
זה שהייתי ביחידה כזו או אחרת, לא קשור לקרב ההוא של גולני.
תבין, לחבר'ה שנפלו שם יש משפחות, הם לא חושבות שזה היה קרב מסריח ומיותר. ואני לא חושב שאתה יודע מי בדיוק היו הטיפוסים שנלחמו שם, חלקם נפלו מות גיבורים אחרים נפצעו קשה. אף אחד מהם לא רצה למות, ואף מפקד לא חשב שהוא לוקח משימת התאבדות.
מה לעשות, במלחמה כמו במלחמה נעשות טעויות, ויש גם נתוני שטח קשים. אני לא חושב שזה נבילה וזו טריפה, אני חושב שאלו הגיבורים האמיתיים של המלחמה ההיא.

העדר השכלה עלול לפגוע ניתן לגייס לא משכילים לתפקידים נמוכים שאינם דורשים השכלה וגם אנשים כאלה צריך , כמובן. תפקיד נמוך מכישוריו של החייל, מנמיך מוטיבציה ויכולת.
כיום אפילו חייל פשוט צריך קצת השכלה כללית. חיילים מפעילים ציוד, פותרים בעיות בשטח, עוברים קורסי הכשרה. נכון שזה אולי קטן על אנשים שכל חייהם למדו לימודי קודש קשים, אבל אם אין רצון ומוטיבציה, שום יכולת גאונית בגמרא לא תעזור. וצריך גם נאמנות למדינה. נכון שלא כל החיילים הקרביים החילוניים כל כך נאמנים, וגם אי אפשר לבדוק את זה. כללית, החיילים החרדים ישמעו לרבנים ולא למפקדים. ויש גם פגיעה בחיילות. בקיצור הם יהיה המפקדים של צהל, וצהל יתיישר לפיהם, ככל שיהיו להם דרישות מופלגות יותר, יתרצו ויתנו להם הרבה מעבר למה שאנו מסוגלים לחשוב. הלוואי שאיני צודקת, אני מוכנה "להפסיד " בוויכוח הזה, ולראות כמה שלא צדקתי. אם כן אז

אני לא יודע מהו "תפקיד נמוך"

אני שאלתי שאלה פשוטה. מה מונע מחסר השכלה תיכונית להיות לוחם קרבי ומפקד?
את מוסיפה כעת עוד מגוון בעיות אחרות, אבל אני שואל על הבעיה הספציפית שציינת - אי השלמת לימודים תיכוניים, ומתקשה עדיין להבין איך היא רלוונטית לתפקידי לחימה.

מה שנכון מכל הכתוב

שפעמים רבות אני עושה את החישוב הזה.
תמיד כשמדברים בחברה החרדית על יציאה לעבודה, חלק מהתגובות זה, הרי יש כל כך הרבה מובטלים, ומחפשי עבודה, ובכלל המשכורות הרי הם בדיחה, כבר עדיף להישאר בכוול.
העניין הוא שהדיבורים האלה הם כל כך לא נכונים, כי הארד קור של החברה החרדית- ואני מכירה את הליטאית, מורכבת מאנשים, בגדול, בעלי אינטלקט גבוה, עם יכולות מנטליות מרשימות.
זאת אומרת שאחוז גדול מהחברה הזו היה אמור לתפוס משרות רמות מאוד ולהיות מאוד מוצלחים.
כך שהטיעון, כמה כבר מרויחים בחוץ, הוא ממש לא רלונטי.

זאת אגדה

אין שום קשר בין יכולת אינטלקטואלית וירטואלית
להצלחה ממשית בעולם המעשי.
הייתי שם וגם ידעתי לפלפל ולכתוב "חבורות",
אבל כדי להצליח בעולם המעשי זה בכלל לא מספיק.

נכון מאד

כדי להצליח בעבודה צריך מוסר עבודה גבוה, ראש גדול ועוד הרבה דברים שאדם בוגר שלא עבד קודם יתקשה לעמוד בהם. בתור אחת שמתעסקת בהכשרת עובדים, זיהיתי מוסר עבודה נמוך יותר אצל חרדים/ות

חולק על דברייך

מסכים איתך לגבי היכולות המנטליות המרשימות, האינטלקט הגבוה.
אך יש צורך בבסיס רחב של ידע על מנת להתקדם ברוב המקצועות.

ראי תגובתי לעיל.

למעלה