חרדים בעל כורחם

חרדים בעל כורחם

מה דעתכם על התופעה,
האם באמת חיבוק הדוב של הממסד החרדי מעיק,
האם יש למי מכם הזדהות כול שהיא עם ה"אנוסים",

נו באמת.

חיבוק הדוס של הממסד לא מעיק, הוא דרמטי טוטאלי ומעודד אנרקוסיזם-עצמאות, אין אחד מאיתנו שלא טבע בדיאטת חשיבה חריפה.
קורה, ככה זה.

לא הבנתי או שאתה ציני

מה זה אנקוסיזם, אני יודע מה זה נרקסיזם.
לא נכנסתי לפורום ע"מ להתווכח, אבל להגיד שהממסד החרדי מעודד עצמאות, נו באמת.
ומה פרוש דיאטת חשיבה חריפה.

אה

שכחתי לכתוב בס"ד,
בס"ד

עכשיו תבין ברור.
ואחתי' - אנרוקסיזם, זלא מילה אלא ביטוי מושאל שפה אומר, התנזרות מחשיבה (כמו אנורקסיה שהיא התנזרות מאוכל..)

אבל היי. מכאן ואילך רק מילים ברורות וחדות.

החרדים לא חושבים עצמאית, כי הממסד לא מאפשר להם זכות קיום אינדוודואלית משל עצמם. ולכן ישיבות, סמינרים וצורת חשיבה - דומים ממש כאילו יצאו מפס יצור אחיד.

קליט

New member
לא נשמע לי נכון

החרדים הם יותר ביקורתיים, וחושבים עצמאית . כל בן אדם - רגיל להאמין מה שחינכו אותו, ולא כ"כ לערער על דברים מסוימים, חילוני מצוי מאמין שזה היה רעיון טוב להקים מדינה, ושאם היתה לנו מדינה לפני כשבעים שנה אז לא היתה לנו שואה, ועוד פנינים נחמדים כאלה ואחרים

ד2ש

New member
"החרדים לא חושבים עצאית"

אני באמת לא יודעת מאיפה באת.
יש לחרדים זכות קיום משל עצמם.
הכל בסדר!!

ממ

א. באתי מאותו אזור שאת באת, מטיפה סרוחה.
ב. חרדים, מטבע היותם קבומה שמרנית - בעולם שבו האפשרויות לאינדוודואל גדולות מאי פעם, אימצו את שיטת התלבושת האחידה בכל תחום בחיים. את יכולה להתווכח, להתכחש ולשבור כלים בחמתך, דבר לא ישנה את העובדה הזו. (עייני ערך צורת חשיבה, קריירה, מקומות מגורים - לא מסובך לפתוח את העיניים ולראות את הכל אותו דבר, ואם יש לך אח שהחליט שהוא לא רוצה ללמוד בגיל 18, ההתנהגות שלו תסביר לך את זה טוב ממני
ג. נכון, יש להם זכות קיום משל עצמם, בואי ננצל את זה..

ד2ש

New member
אתה כל כך לא מכיר אותי

ולכן שלושת רבעי מהדברים שאמרת לא נוגעים בי בשום צורה.
אם היית מכיר- היית מגלה שאפשר להיות דוס.. אבל דוס מגניב!
לא, לא חסר לי כלום בחיים (וזה לא בזכות קיצבת הילדים שאני מקבלת)
ואני גרה בדיוק איפה שאני רוצה!
אני לומדת מיקצוע ברמת תואר! כנ"ל הבעלול.
צורת החשיבה שלנו פתוחה .. מאוד.....!!! ואני לא כמו איזה ילדה מפגרת "יש לי ראש פתוח" אני מתכוונת "ראש פתוח" לדברים שונים ממה שהורגלתי אליהם.
ועם כל זה אני דוסית! בכל רמ"ח איברי.. אוהבת מצוות. שומרת אותם. ואם קשה- אני לא ישר זורקת את מי שברא אותי!!!

אוקי

אדבר בשפה הכי פשוטה שאני מכיר.
את אולי דוסית מגניבה, אבל מעט מאוד דוסים רואים בך דוסית.

גד אט?

ד2ש

New member
ואני אבקש גם שפה פשוטה..

כי אני עם הפרעות קשב ומילים גבוהות לא ממש מדברות אלי.
אה, ההפרעות קשב לא קשור לזה שאני דוסית...

קליט

New member
אנוסים אלו

החיים הובילו אותם להרגשה שלהיות חרדי זה חיבוק דוב מעיק, להם זה אכן מעיק להיות חילוני בסתר . . קשה להגיד שאני מזדהה איתם, כדרכו של עולם - רבים מהם, פנאטים היו ופנאטים נשארו, וכעת הם משוכנעים ומאמינים באמונה שלימה שכל החרדים נמצאים בתוך בועה, ושהחרדים הם חברה לא בריאה וכו` . יש דברים שאפשר להזדהות איתם, על פניו יש דברים לא מובנים ביהדות ובחברה החרדית, ויש דברים בחברה החרדית שהם לא בדיוק כפי מה שלמדנו בתורה הקדושה . אני אישית אוהב כל אדם, ומנסה להבין כל אדם באשר הוא שם

האנוסים

חיבוק דוב מעיק זה ניסוח שלי, לטענתם ביום שיוודע שהם חורגים מהמקובל בחברה החרדית יחרימו אותם.
עד כמה שאני התרשמתי לא כולם איבדו את האמונה, חלקם מאסו בצורת החיים החרדית הכובלת,
מהפורום שלהם אני למד שרובם קובלים על חוסר הלימודי הליבה.
גם אתה אומר שיש דברים שאפשר להזדהות איתם.

קליט

New member
ודאי שיש טיעונים שאני מזדהה איתם

החברה החרדית היא לא מושלמת, משום מה יש דברים חשובים שלא מטופלים, זה לא אמור להוביל את האדם לעזוב מקור מים חיים, טבע האדם שיש לו חולשות, טבע האדם שהוא מתעלם ממה שהוא יודע והוא מעשן לדוגמה, ובכל חברה ישנם ליקוים חמורים . משום מה יש בחברה החרדית מספר דברים שנדחקים לשוליים . *יש חלק מההורים שירחיקו את הבן העוזב מהבית, גם ובעיקר כדי לשמור על שאר הילדים שלהם שלא יצאו לתרבות רעה . לא כל ההורים/הרבנים עשוים מקשה אחת, ההנחיה של הרבנים זה לקרב ולאהוב . כמובן שזה מסוג הדברים הקשים לעיכול להורים, זה מסוג הדברים שלא כולם מתייעצים עם רבנים או מומחים מה לעשות . *הקושי שמוטל על חרדי בתור חרדי -הוא שולי . *ודאי שישנם הרבה שעזבו את הדת מסיבות ריגשיות שונות

ומה הם

ראה איך אתה בורר את מילותייך בקפידה שלא לעורר אנטגוניזם בפורום, יש טיעונים שאתה מזדהה עם האנוסים, אבל אתה לא מציין אפילו אחד.
עד רבה, אתם מחפשים נושאים לדיון, תפתחו את זה, אתה כותב שהחברה החרדית לא מושלמת, מספר דברים נדחקים לשוליים,
אתה לא חושב שזה מספיק מעניין לפתוח שירשור. מבחוץ זה נראה חיים בפחד.

קליט

New member
במשך השנים התרעתי פה בפורום על לא מעט כשלים בציבור החרדי

*רחובות ירושלים מלאים ליכלוך .*לא מפגינים והופכים את המדינה על חילולי קברים . *רמקולים מרעישים ברחובות בכל שעות היום והלילה . *`משמרת הצניעות` מונהגת ע"י אנשים מושחתים . *למה אין לימודי ליבה ? . . . ויש עוד שאני לא זוכר כעת . *בגדול, אנחנו חברה נפלאה שמחנכת לערכים נפלאים, כמו ; אהבת ישראל, אהבת אדם, כיבוד ומורא הורים, אהבת חסד, אהבת ה`, שבתות וחגים נפלאים, עבודת המידות בגיל צעיר ואיך עושים את זה, לימוד זכות, לא לשקר, להיות בשמחה וטוב לבב, נקיות הדיבור ונקיות בכלל, ועוד ועוד . *מיעוט הכשלים שיש זה מחוסר יראת שמים, משום מה יש מצוות שהאדם דש בעקביו, אין זה מחזה נדיר לראות ~חרדי~ בלבוש לא נקי ובמגבעת מימות אחיתופל . . - למרות שלבוש כזה זה איסור מהתורה של "חילול ה`" . *בעבר פתחתי כאן שירשור על המצוה הזאת שנקראת - 3 תפילות שעה וחצי כל יום בבית הכנסת, אילו נושאים שהחבר`ה פחות בקיאים בהם, אני לא אקבל פה הרבה מושגים בתורה במנהגים ובטעמי המצוות . .

מעניין

בתגובה הראשונה שלך כתבת: "יש דברים בחברה החרדית שהם לא בדיוק כפי מה שלמדנו בתורה הקדושה" וכשביקשתי לפרט, הכשלים שאתה מוצא הם ברמת ניקיון הרחובות...
כמה לא מפתיע. בין הערכים הנפלאים שבחברה בחרדית מנית אהבת אדם, אני מניח שדעתך על האנוסים "פנאטים היו ופנאטים נשארו" מקורה באהבת האדם,
כמו כן "החילוני המצוי", התנשאות שלך שהזכירה לי תגובה ששקראתי בפורום המשוקץ של האנוסים, והרי היא .

"אציין פה כמה ערכים שמאפיינים באופן מובהק את הציבור החרדי:גזענות קשה (נישואי חצי חצי, רבע רבע, ושליש שליש), פלגנות, חטטנות, מציצנות,
רכלנות, שיפוטיות, אלימות מילולית, שנאת השונה והזר, דורסנות, התנשאות, וחוסר ביקורת עצמית מינימלית."

אגב, בנוסף להפגנה נגד חילול קברים כנענים, למה שלא תפגינו בעד הפרדת הדת מהמדינה?
כחילוני מצוי אך סקרן החלטתי לפשפש בארכיון הפורום, ויד נעלמה או השגחה עליונה הביא אותי להודעה הבאה:

זה היום עשה ה נגילה ונשמחה בו
הנסיך מהגבעה
08/01/07 18:06

סוף סוף יהיה לי מקום ובית כדי להביא את הדעות השפיות שלי ,ולפעמים לא תמיד מקובלות על כולם במגזר החרדי , ואולי גם להוציא קצת כביסה מלוכלת החוצה זה לא נורא ,
ולך חברי היקר מיין פיערל הרבה הצלחה וברכות לרגל קבלת הניהול של פורם חשוב כמו זה , קח בחשבון שזו עבודה קשה , אבל אני סומך עליך בעינים עצומות ,
ועכשו חברים יקרים מפורום חרדים , האם תרגישו פה יותר חופשי לכתוב ? או שתמיד תשארו במצב סטאטי ולא תכתבו על נושאים בוערים , יש לנו הזדמנות להראות לכולם שאנחנו הציבור החרדי ציבור חזק ולא פחדן ושאנחנו לא מרובעים כמו שחלק מעם חושבים אותנו ,
בתקוה שפורום זה ירומם את המגזר החרדי ללא פחד ומורא לכתוב הכל ועל הכל .

ותשובת פייערל
הסגנון כאן יהיה
מיין פייערל
08/01/07 18:14
ברמת הפתיחות של בחדרי חרדים

ערב טוב

קליט

New member
‏"פנאטים היו, ופנאטים נשארו"

הכוונה שיש להם את התכונה שיש לכולנו, עיוות בראיה, אמונות לא נכונות וכו`, *ליכלוך ברחוב ובחצרות הבתים זו סטיה מדרך התורה . רמקולים וגזל שינה בשעות לא סבירה זו סטיה מדרך התורה . *המנהלת כאן בדיעה שאפשר לדבר על כל נושא, ויש שמנצלים זאת, היה כאן מישהו ששאל על השואה . . . זה לא בדיוק המקום לקבל תשובה על שאלה רצינית שכזאת *הייתי מצפה ממך שתקרא את התגובה שלי פעמיים כדי שתבין אותו

למעלה