חרדות

purple19

New member
חרדות

אני לא בטוחה אם חרדה זו המילה הנכונה, אבל אני מוצאת את עצמי הרבה פעמים במצבים יום-יומיים שאנשים לוקחים בקלות שמשפיעים עליי בצורות מגוחכות. אני בת 21 וכרגע אני מתרוצצת בין ראיונות כדי להתחיל לעבוד (כבר מס' חודשים), זה מכניס אותי ללחצים, אני בקושי ישנה בלילה, זה משפיע על היחסים עם המשפחה (ההורים מלחיצים אותי ,לדעתם אני מבזבזת זמן "תעבדי או תלמדי", אבא שלי ואני לא מדברים כבר חודש בערך..).זה אפילו מגיע למצבים שאני רואה שיחה נכנסת ממקום עבודה מסוים והלב שלי נופל ואני מתחילה לרעוד.
זה קורה לי כשאני פוגשת אנשים שאני לא מכירה, כשאני נכנסת למסגרת חדשה (שירות לאומי, עבודה) ואפילו כשאני נמצאת בחברה של אנשים שאני מכירה ואוהבת (אם לדוגמא מישהו זורק לי הערה שמערערת אותי).
בקיצור, הרבה מצבים שבדיעבד נראים לי קטנים- בפועל משפיעים עליי קשה מנטלית ופיזית, מה זה יכול להיות ומה אני יכולה לעשות עם זה כדי להקל את ההיסטריה? אולי אני יותר מידי רגישה?

ommerl

New member
שלום

אם אני מבין נכון, זה קורה לך בעיקר במצבים חדשים ובמצבים שבהם מופיע לחץ חיצוני.

לשאלותי, לדעתי:
"מה זה יכול להיות"- זה מצב תודעה שעולה אוטומטית כתגובה למצבים ספציפיים בעלי מכנה משותף. לא יודע אם יש לזה שם ולא חושב שצריך לחפש שם לתת לזה. אם את מתעקשת בואי נקרא לזה "דפוס התנהגותי QSD"

"מה אני יכולה לעשות"- לבד עם עצמך? לא יודע. איש מקצוע יכול לעזור.

"אולי אני יותר מידיי רגישה?"- לא. "יותר מידיי רגישה" זו הכללה מעורפלת מידיי. זה לא משפט שבאמת מבטא משהו במציאות ואמונה בו יכולה רק לתקוע אותך במצב הזה. המצב הזה נוצר בהיסטוריה האישית שלך על ידי ניסיון החיים שלך והוא יכול להשתנות על ידי ניסיון חיים. למשל איש מקצוע יכול לתת לך את הניסיון והחוויה שילמדו את תת המודע שלך להגיב אחרת למצבים הללו.

בלי קשר לצד הנפשי, ציינת שאת מחפשת עבודה. יש בפייסבוק קבוצה שנקראת "עבודות בין חברים בירושלים". כל הזמן מפרסמים שם מודעות דרושים. אולי כדאי להעיף מבט.. בהצלחה

BANILAS

New member
שלום וברכה purple19

כשקראתי את הבעיה שלך הדבר הראשון שהרגשתי זה שאת צריכה סביבה תומכת, סביבה שתעצים אותך, תדאגי לשוחח הרבה עם אדם שאת יודעת שמאמין בך שמחמיא לך שיעלה לך את הדימוי העצמי (אני לא בהכרח אומר שאת לא מחזיקה מעצמך אבל סתם אני זורק לך דברים שעזרו לי כשאני הרגשתי דברים כאלו דומים) לפי דעתי תחזרי מהר לקשר שלך עם אבאלה תדעי לך שאבא זו הדמות הכי חזקה בחייו של אדם ואם את "נורמלית" וגם אבא שלך "נורמלי" (אני מתכוווין לא חריג או משהו חח) אז תשלימו ! ! ! זה לגבי הסביבה ובאשר אליך חמודה אל תתביישי להסביר לעצמך שאין לך שום סיבה לרעוד ושאת בן אדם חזק ואת חכמה ואת תצליחי למצוא עבודה וכו.. אז יאלה תראי לעולם מה זה. תשמרי על מצפון נקי ומי שזורק לך הערה תעני לו. ב ה צ ל ח ה

למעלה