??
לא נראה לי שהבנת אותי נכון, אנה קרא שוב את ההודעה.... "KEN ביפנית היא חרב, ה-DO (כמו שאתה בודאי יודע) הוא ה-DAO הסיני" -(מתוך ההודעה הקודמת) כלומר - KENDO מורכב משתי סימניות 剑 道 (אכן KEN וDO , או חרב ודרך).. לגבי "סייף" ו"להב מושחז" אין לי מושג על מה אתה מדבר, בקנדו משתמשים חרות במבוק ולדעתי גם נמנעים "מהתנגשות חזקה בנשקו של היריב (עלול להשבר )" חוץ מזה גם בKATANA וגם ב TACHI מומלץ להמנע מהתנגשות חזיתית חזקה מידי. אמנות השימוש בחרב לפני ה-KENDO הספורטיבית נקראה KENJUTSU (אני לא מאמין שאתה צריך אותי בשביל ההסבר על השוני שבין DO לJUTSU) עד כמה שידוע לי כיום רוב באמון בKENJUTSU נערך גם הוא בחרב עץ או ביפנית BOKKEN - שם לב למוטיב של הKEN..?? (חרב, לא דרך..) עקרונות הלחימה בסוגי חרבות שונים הם אכן שונים, אבל השם הג'נרי ישאר זהה מכאן "דרך החרב". [אני מוכן לשמוע הסברים מלומדים יותר - "וייס הנפח" מכמה הודעות למעלה הוא סמכות גדולה בענייני קנדו ואיידו, הוא אולי יטען אחרת אבל לפחות לגבי הוא כן..] אם אני לא טועה השאלה שלך הייתה "מדוע אמנות הלחימה בחרב/סכין (小刀,大刀.....) נקראת קנדו (剑道 - דרך הסיף ) האם זה מכיוון שהשם 'דרך החרב' ישמע טיפשי ביפנית ( 刀道 ) - לפחות כך זה נשמע בסינית (daodao) ......." נראה לי שנקודות אלו כוסו, אני תוהה לגבי מה אתה תוהה עכשיו...