חרבות

nitzano

New member
חרבות

חברים אני מחפש אתרים המכילים מידע על חרבות סיניות ויפניות (לא טכניקות לחימה) .בעיקר מבנה החרב ומידותיה . בתודה מראש ניצן

pzirpim

New member
ניצן שלום,

כאן יש המון מידע על חרבות יפניות. בברכה

nitzano

New member
pzirpim san

דומו אריגטו גוזאימשטה (מקווה שבחרתי בנכון..) בעקרון אני מחפש מידות לחרב הנבט סינית ,כך שאם ידוע לכם על אתר כזה אודה לכם מאד .

pzirpim

New member
ניצן,

אנnי מבין בזה דבר אך אולי אתר זה יהיה לעזר. אם תגלה חומר מענין אנא שרשר--ניצור שרשור לארכיון. בברכת חרבות לעטים.

nitzano

New member
נבט כמו Nevet

אם אינני טועה ,ניתן שמה עקב דמיונה לנבט (להב ישר וארוך המתעקל קמעה לאחור בקצהו )

Hwoarang

New member
אולי זה יכול לעזור

אני לא מכיר ממש את האתר אבל בכל מקרה...

nitzano

New member
剑道 刀术

מדוע אמנות הלחימה בחרב/סכין (小刀,大刀.....) נקראת קנדו (剑道 - דרך הסיף )
האם זה מכיוון שהשם 'דרך החרב' ישמע טיפשי ביפנית ( 刀道 ) - לפחות כך זה נשמע בסינית (daodao) .......

dswbg

New member
תשובה חלקית...

לא סייף וגם לא סמכות גדולה בקנדו, אבל אם אתה אומר שזה חשוב, הנה המעט שאני יודע... KEN ביפנית היא חרב, ה-DO (כמו שאתה בודאי יודע) הוא ה-DAO הסיני למה נבחר דווקא הKEN( 剣 ) ולא ה刀 של הKatana למשל אינני יודע, אבל נראה לי שלא בגלל שהשם נשמע טפשי חוץ מזה ליפנים יש חיבה לביטויים "כפולים" (DAN DAN,DON DON,ZEN ZEN) כך שלא נראה לי שהנקודה הזו היתתה עוצרת אותם

nitzano

New member
כן ולא

עקרונות לחימה עם 剑 שונים לחלוטין מעקרונות הלחימה עם 刀 . למיטב הבנתי ה 剑 משמש כסייף ועל כן נמנעים מהתנגשות חזקה בנשקו של היריב (עלול להשבר ) .ובנוסף הלהב מושחז משני צידיו (פפיות) .ה 刀 מושחזת רק מצידו האחד של הלהב והינה עמידה להתנגשות חזיתית . דרך אגב ה do בשם Kendo איננו 刀 (חרב/סכין) כי אם 道 (דרך) .
ועדיין תוהה

dswbg

New member
??

לא נראה לי שהבנת אותי נכון, אנה קרא שוב את ההודעה.... "KEN ביפנית היא חרב, ה-DO (כמו שאתה בודאי יודע) הוא ה-DAO הסיני" -(מתוך ההודעה הקודמת) כלומר - KENDO מורכב משתי סימניות 剑 道 (אכן KEN וDO , או חרב ודרך).. לגבי "סייף" ו"להב מושחז" אין לי מושג על מה אתה מדבר, בקנדו משתמשים חרות במבוק ולדעתי גם נמנעים "מהתנגשות חזקה בנשקו של היריב (עלול להשבר )" חוץ מזה גם בKATANA וגם ב TACHI מומלץ להמנע מהתנגשות חזיתית חזקה מידי. אמנות השימוש בחרב לפני ה-KENDO הספורטיבית נקראה KENJUTSU (אני לא מאמין שאתה צריך אותי בשביל ההסבר על השוני שבין DO לJUTSU) עד כמה שידוע לי כיום רוב באמון בKENJUTSU נערך גם הוא בחרב עץ או ביפנית BOKKEN - שם לב למוטיב של הKEN..?? (חרב, לא דרך..) עקרונות הלחימה בסוגי חרבות שונים הם אכן שונים, אבל השם הג'נרי ישאר זהה מכאן "דרך החרב". [אני מוכן לשמוע הסברים מלומדים יותר - "וייס הנפח" מכמה הודעות למעלה הוא סמכות גדולה בענייני קנדו ואיידו, הוא אולי יטען אחרת אבל לפחות לגבי הוא כן..] אם אני לא טועה השאלה שלך הייתה "מדוע אמנות הלחימה בחרב/סכין (小刀,大刀.....) נקראת קנדו (剑道 - דרך הסיף ) האם זה מכיוון שהשם 'דרך החרב' ישמע טיפשי ביפנית ( 刀道 ) - לפחות כך זה נשמע בסינית (daodao) ......." נראה לי שנקודות אלו כוסו, אני תוהה לגבי מה אתה תוהה עכשיו...

nitzano

New member
חרב וסייף

הן מילים בעיברית לקרוא ל 剑 חרב או סייף אינו משנה . השאלה נשארה ,מדוע לחימה עם 刀 נקראת "דרך ה 剑" ?. לחימה עם X נקראת "דרך ה Y" . אצל הסינים מבדילים בברור בין 剑 ל 刀 ,שהינם כלי נשק שונים .האם אצל היפנים אין הבדל ,וה 刀 מכונה גם 剑 ?

dswbg

New member
שאלה טובה...

שאלתי היום כמה אנשים, נראה שה剑 אכן מושחז משני קצותיו ובעל להב ישר לעומת ה刀 המעוקלת קמעה. ה-SHINAI , חרב הבמבוק המשמשת בקנדו (לא KATANA) הא אכן ישרה, כך (וכאן אני עוזב את העובדות וגולש לספקולציות) שנראה לי שניתן להסיק שהקנדו אכן מבוסס על לחימה בKEN ... כל זה אגב,עדיין לא מסביר מדוע ה-Bokken) 木剣) המעוצב בצורת KATANA אכן נקרא KEN ... ומדוע בסימנית 竹刀 (במבוק, חרב) של SHINAI מופיעה הסימנית של 刀 ולא של 剑... רק עכשיו אני מתחיל לקלוט כמה השאלה שלך היתה טובה...

Zeev Foux

New member
אם אני לא טועה,

את שני האתרים הללו כבר ראית בפורום בעבר: http://thomaschen.freewebspace.com/index.html http://www.chinesearms.com אנא זכור שבסין הקטנה והשכונתית, מידות שונות ביותר לאותה חרב היו נהוגות לא אחת. לגבי ה 苗刀, הכי טוב לחפש בסינית. באתר הזה: http://www.wushuchina.com/zlzhx/qixie/md.htm מצאת את הטקסט הבא, המתאר אורך החרב: 到明朝末年,新都程冲斗,向浙师刘云峰学得此刀法,于天启元年,编著《单刀法选》一书,程氏在这本书中说:“刀长三尺八寸,把一尺二寸,则全长五尺。”历史上的苗刀,有势、有法而无名,程氏为使这一珍品便于记忆,流传久远,故“依势、依像、撰其名”,为此刀的发展作出了贡献。 או מהאתר הזה: http://www.sltj.com/files/read.php?ID=210 את הטקסט הבא: 三、苗刀的技术特征   1.部位名称   苗刀主要分为刀柄、护手和刀身三部分。其中刀身部分又可分成刀尖、前刃与后刃三个部分(图8)。   2.规格标准   苗刀全长5尺,刀身长3尺8寸,刀柄长1尺2寸,刀宽1寸2分,护手(刀盘)呈圆形或椭圆形(图8)。   3.基本握法 זאב

למעלה