חרבות בקלפי החצר ?

חרבות בקלפי החצר ?

אתמול היתה אצלי לקוחה. היא ביקשה לשאול ולבדוק על עבודה ואהבה. לא משנה איזו פריסה ערכתי עבורה הופיעו שם מלך/מלכת/נער/אביר החרבות. לפעמים לבד, לפעמים ביחד ובחלק מן הפריסות כולם גם יחד ! האם אתם הייתם מתייחסים לריבוי זה מעבר לפירוש הרגיל של החרבות בכלל והקלפים הספציפים בפרט ?

ב מ ב ו ש

New member
אינטואיטיבית אני אומרת שכן!!

ומקווה שלא אשמע טיפשית. אני הייתי אומרת שזה משהו שקשור לאופי שלה. אולי שהיא אפילו כל כך תקועה.

תנסי קצת לזרום עם האינטואיציה שלך.

את מאוד צודקת במה שאת כותבת, בואי תנסי לזרום עם זה עוד. יכולה ?

ShirShir

New member
אמממ... אני חושבת ש...

עניין המחשבות, חשיבה, הרהורים, ניתוחי מצב וכו' זה דבר שמעסיק אותה הרבה... וכמאפיין אופיה (אין ספק שזה טבוע בה) - השאלה היא האם הופיעו קלפים אלו באור חיובי או שלילי? לצד אלו קלפים? כך נוכל להבין את אופיה ודרך התנהגותה...

שיר את צודקת

אבל אני לא יכולה להעלות את כל הפריסה כיוון ש... א. אני לא זוכרת :) ב. זה אישי של הלקוחה ועל כן לא לענין שאני אעלה את הפריסות שלה.

ב מ ב ו ש

New member
אני אנסה, מקווה שלא אצור אנטגוניזם

היא אישה קשה. לא יודעת עם שתלטנית אבל הכל צריך להיות לפיה. אני חושבת שמתוך כך החרבות!! עד כדי כך שלא אתפלא עם היא "ביטלה" את הקריאה. לא בטוח שהיא פתוחה לזה מבחינת קבלה. היא זקוקה לעזרה כי ברור שדבר כזה אי אפשר לעבור לבד. עכשיו , אני מקווה שלזה התכוונת ואם לא תנסי לכוון אותי מבחינת לאן לרדת.

וואו, כמה שאת מדייקת במבושה.

אכן קשה, לאו דווקא שתלטנית. זקוקה לעזרה ? בהחלט כן. יפה לך במבושה !

נועָה

New member
../images/Emo187.gif אסנת, שאלה לי אליך

וזו עמדה אישית שלי בלבד. אף פעם לא הייתי אצלך בייעוץ, אז אני לא יודעת איך את מדברת עם השואל ומה את אומרת לו. כשאת מסתכלת על כל הדברים הנכונים שבמבוש ומיקי אמרו, ואני בהחלט מתפעלת, איך זה תורם לך לשורה התחתונה שלך, לחזק את השואל? או אולי הגישה שלך היא לתת לשואל ניתוח אופי ביקורתי, ולהשאיר אותו אחר-כך להתמודד לבד עם השברים, ואם קשה לו עם זה שיבכה לחבר הכי טוב שלו או שיילך לפסיכולוג? אני לא מבקרת אותך. אני מעלה לך שאלה מהותית חשובה. כי אם מדובר באנשים אחרים בחייו של השואל, אני בעד לתת לו ניתוח על הטוב והרע שבהם. אם מדובר בשואל, לרוב אנשים שתלטנים, קשים ועוד, מייסרים מאוד את עצמם, לא פחות מאשר את סביבתם. וקודם כל הם צריכים להתייחס ביותר עדינות ורכות כלפיי עצמם, ולהיות פחות ביקורתיים כלפי ההעצמי שלהם. כלומר לאהוב יותר ולהיות יותר בעד עצמם. האם אדם שנותנים לו ניתוח אופי ביקורתי, יחזור הביתה ויאהב את עצמו יותר? אני אישית בספק. מאמינה שהוא יכעס על עצמו וישנא את עצמו יותר, גם אם זה לא יהיה תמיד ולגמרי במודע. האם בפריסה המיסטיקן הוא זה שנמצא במרכז, או האם זה השואל?

נועה יקרה

לא בטוחה שהבנתי את כוונתך אבל אני מנסה. כאשר מגיע אלי לקוח לייעוץ הוא לא רק מקבל מצב נתון ו/או פוטנציאל התפתחותי אלא גם כלים רוחניים אשר יכולים לתרום לו הלאה. ישנם מצבים בהם אני לא יכולה לעזור ואז אני ממליצה לאותו שואל לגשת לייעוץ נוסף (רוחני, פסיכולוגי) אשר יוכל לקדם אותו ולעזור לו יותר ממני. ניתוח אופי ביקורתי אני ממש לא נותנת. אני בהחלט נותנת מצב נתון קיים ומצביעה על מה שמומלץ לחזק לטוב ולרע.

נועָה

New member
אסנת אהובתי

כוונתי היתה מדוע צריך לעשות לשואל את ניתוח האופי שלו, כפי שנעשה כאן, כשממילא אין בו צורך (את לא נותנת לשואל ניתוח אופי ביקורתי על עצמו). אבל זו כבר שאלה ריטורית בלבד. ותודה על התשובה.

לדעתי

אישה אינטלגנטית, שיכלית, חריפה, יודעת מה היא רוצה מעצמה. הרוחניות מפעמת בה ומבלבלת אותה, יוצרת אצלה חוסר בטחון, כי הרוחניות באה לה מהרגשות. אינטרסנטית מעט, מנסה להיות ישרה, שונאת מניפולציות (שיקוף מראה), אם היא מבוגרת מתחילה להתענייו באומנות או מיסטיקה. מנסה לשמור על מראה מכובד, שומרת דייאטה או רוצה לשמור. ויאללה זהו.

לא מבינה בקלפים- נולדתי איתם../images/Emo153.gif

ערב טוב, בנוסף לניתוח של מיקי מרגיש לי קצת חוסר טאקט שמנתב אותה הצידה מהמטרה העיקרית, למרות שכלפי חוץ היא קשוחה ויודעת מה היא רוצה וגם מופיעה כנדיבה ממש משכנעת... קצת אגואיסטית עד כדי לדרוך על אחרים , בידיה היכולת לחתוך לכאן או לכאן, והצלחתה תגיע ממקום של איזון שמאוד חסר לה...... *** הכל בערבון - בלי ערבון- הבנה אינטואיטיבית של הקלפים *** אשמח לתגובה אם זיהית בגברת תכונות אלה ... אריאלה באהבה,

ענבלילה

New member
לדעתי ריבויי קלפי חצר

מעיד על עבודה פנימית שהיא עושה עם עצמה, אולי שינויי דפוסי חשיבה, למשל הורדת דעות קדומות וכו'. מה דעתכם?

ענבלילה, למה את חושבת ככה../images/Emo35.gif

אם את חדשה אז ברוכה הבאה. אהבתי את שמך יש בו הרבה מילים, ענב - מסמל נטיה להתמכרות לדברים (זהירות, רגישות יתר), ענבלי - ילדה אישה, לילה - נטיה לדברים אפלים כמו מיסטיקה, מאגיה, אקזוטיקה. בלילה - יש בך תערובת של דברים אישה מורכבת מאוד, נבל - אומנית ויצירתית מאוד, בלי - שומרת דיסטנץ, מונעת קירבה, ענבל/בל/לה - בעלת נוכחות חזקה, ואישיות עדינה, דואגת שישימו לב אליך. אוהבת מוזיקה ורקודים. סתם סתם סתם.
מיקי

ענבלילה

New member
האמת היא..

האמת היא שזה משהו שמורת קלפי הטארוט שלי הזכירה לי כל הזמן: "ריבויי קלפי החצר מראים כי הקורא עושה עבודה פנימית עם עצמו. מה דעתך? ולגבי השם, בהחלט אהבתי את כל השמות והפרושים שחוביים בשמי- מעניין ויש בזה משהו.

יפה מיקי. יפה מאוד !

אני ממש מתפעלת מהדיוק אליו הגעת וכהרגלי שאלה... מאיפה הפירוש של שומרת דיאטה ?

הילה, מאוד קשה להסביר תחושות.

אך מכיוון שאני מעודד את תלמידי לומר לי מהיכן הם יודעים, או למה הם אומרים. אנסה להסביר ודעי לך שאני מרגיש עכשיו כמו תלמיד חחחחחח. הקלפים הסתדרו לי בראש בסדר שונה מאיך שהצגת אותם. הנער סימל לי את הרצון הפנימי והילדותי של הגברת, חוסר בטחון ותוקפנות, שיכלי ורוחני כאחד, רזה ונמרץ. המלכה נראית לי כאדם בוגר ומריר, מלאה, ולא מרוצה כלל ממראיה, בעלת יכולת דיבור עדיין רציונלית, אך כאילו כבר אין בה רוחניות כלל, למרות היותה ישרה (זאת היא עכשיו). המלך כבר ניראה יותר טוב עדיין צריך לטפל מבחינה דייאטטית, באיזור האגן והבטן, וכאילו הרוחניות חזרה אליה (הסגול בגלימה), אך גם למרות שיכלו הוא הפך גם לאינטרסנט (החרב מוטה הצידה) הוא מוכן להתמודד עם הכל ללא פחד, אך עדיין מתגונן במילים. (שאיפה שלה להשתפרות, או כך היא רוצה להיראות) האביר מראה כי היא כבר לא מקשיבה לסביבה שלה, היא הולכת בדרכה מתוך דון קישוטיות מסויימת, מאמינה שהמהירות תשיג לה את מה שהיא רוצה, היא מרגישה שהיא עומדת לפספס את הרכבת, (אולי הגיל). לכן היא מעוניינת להיראות טוב כמו פעם. באהבה לך מיקי

אנחנו לעולם לא מפסיקים ללמוד...

הלא כך ? מיקי יקר, אין לך מושג עד כמה אתה מדייק. כאמור מפאת שמירה על פרטיותה (אני יודעת שהיא קוראת את הפורום) לא אוכל לפרט בנושא. לא העלתי את הענין על מנת לבחון חלילה מי מכם אלא ממקום שמעניין כיצד מתייחסים לא רק לריבוי קלפים אלא לקלפים חוזרים. קלפים "עקשנים" שחוזרים שוב ושוב ושוב ולא משנה מהי השאלה ו/או העמדה. מעניין לא ?

רשף כשף

New member
בעקרון תלוי בשאלה ובקלפים הספציפיים

בכללי קלפי החצר מסדרת החרבות מצביעים על עולם השכל שמשתלט על כל תחומי חייה של אישה זו, היא נוהגת להשתמש בעודף אלמנטים של הגיון על פני יסודות אחרים. האם היה חוסר באלמנט אחר בפריסות? יסוד הגביעים למשל?

למעלה