חרא של מדינה!

חרא של מדינה!

אף פעם מדינת ישראל לא היתה בשבילי מקור לגאוה או משהו אהוב. תמיד הרגשתי אני פה, נולדתי פה וזהו. זה המצב. בשנתיים האחרונות ניסיתי לפתח אהבה כלפי המדינה הזאת, ניסיתי להיות יותר ציונית, יותר מחוברת למדינה ולחברה שבה אני חיה כיום. לא חינכו אותי לכך, לא דיברו אצלנו נגד המדינה אבל היה תמיד ברור שמהמדינה צריך לנסות להוציא כמה שיותר ולהפוך אותה לכמה שיותר דתית. ומדינה= חילונים. וחילונים= שקרנים, נואפים ובוגדים. הנסיון שלי לאהוב את הארץ הזאת לא נכשל לחלוטין, הייתי בחו"ל ובהחלט התגעגעתי לאנשים, לזרימה, לחמימות. אתמול הייתי במשרד העבודה, הייתי צריכה לקבל סכום כסף מהם שמגיע לי על פי החוק! מנהל המקום נראה כמו איזה מאפיונר, בתור כל אחד עוקף את השני וחיכיתי שעה רק כדי שיגידו לי ללכת לעזעזאל. הלכתי לקופת חולים מכבי שהיתה גם כן חיבת לי סכום כסף על טיפול שהיה לי ביטוח עליו והם מתווכחים איתי ולא רוצים לשלם לי. אחרי צעקות ועצבים של חצי שעה הם הסכימו לשחרר את הכסף. נרשמתי לבית ספר לבגרויות שלא פותח חצי מהשיעורים שהם הבטיחו לי והם לא מוכנים להחזיר לי את הכסף, בינתיים הפסדתי את ההרשמה במקומות אחרים. בקיצור כל מקום מוציאים את הנשמה, אנשים פועלים לפי אינטרסים נטו ולא לפי מוסריות. כדי להוציא מסמך צריך לחכות שעות בכל מקום ואני לא מפסיקה לגלות שקרים ופרוטקציות. נמאס!!! כל הארץ הזאת חתיכת חרא! האם אני עדיין צריכה לנסות לאהוב אותה? האם אני עדיין צריכה לפתח אליה רגשות? מה בעצם יש לי לחפש פה? אני יודעת שלא אעזוב את הארץ, קשה לי בלי המשפחה והחברים אבל באמת אני חושבת האם כדאי להביא ילדים לארץ הזאת שבמקום להתפתח היא רק מתדרדרת מוסרית? מה אתם מרגישים כלפי המדינה? אולי החרדים צודקים בכך שהם לוקחים ממנה? כולם רק מנסים לקחת פה, רק שזה לא גלוי וידוע כמו אצל החרדים. אולי לחיות ביושר זאת לא הדרך פה? אולי בכלל דרך העולם היא אינטרסים ושקרים ואני התמימה והמפגרת? חשבתי על זה שבתפילה אומרים "אלוהי אברהם יצחק ויעקב" מי הם אברהם יצחק ויעקב? האבות שלנו מלפני 6000 שנה, למה הם אמורים לעזור לי? העם היהודי מבקש פרוטקציה מאלוהים ומפעיל את הסב סב סב סבות שלו כדי להשפיע, אז אולי באמת זה העולם? אולי האזרח הפשוט והרגיל אין לו סיכוי פה? חשבתי ללכת ללמוד פסיכולוגיה נראה לי שאני צריכה ללמוד משפטים ולא כי אני אוהבת את זה אלא רק בשביל להגן על עצמי בתוך הבלאגן הזה. <אלוהימית עצבנית>

theshahars

New member
משפטים או פסיכולוגיה?

רצוי לדעת לפחות קצת משניהם. ומעשית, עלייך להכיר את זכויותייך מחד, ואת הדרכים להשיג את זכויותייך מאידך. האם חתמת על מסמך כלשהו מול הבי"ס לבגרות כששילמת? האם הם נתנו לך קבלה על התשלום? אם כן, מה כתוב במסמכים אלו? אם מגיע לך משהו והם לא נותנים, פני אליהם בכתב תוך צירוף המסמכים, צרפי העתק למשרד התעשיה והמסחר בירושלים (תלונות צרכנים, לידי חזי) ודרשי את כספך חזרה, באיומים להמשך פעילות משפטית נגדם. (מנסיוני, עובד חיש) אם מגיע לך כסף ממשרד העבודה, הביאי את העדויות המתאימות ותקבלי אותו. אם לא מגיע (ויהיו הסיבות לא-הגיוניות ומשונות אשר יהיו) - לא תקבלי. ומילה על הרגשתך. בירוקרטיה זה רע, ושקרים ופרוטקציות זה גם לא משהו, אין מה לומר. אני לא יודעת אם זה אחרת איפהשהו. אבל לומדים להסתדר. אל תקחי יותר מדיי ללב. שחר

rigoletto111

New member
איזה חארות!

תהיי עורך דינית ותגבי 500 שקל עבור מכתב ותראי להם מה זה!

Le Fay

New member
נכון.

אבל ישראלים יש בכל מקום, והם דופקים אותך גם שם... להפתעתי מסתבר שגם בארצות אחרות יש בירוקרטיה, פקיד אל"ף אומר דבר אחד ופקיד בי"ת אחר, קודם מחייבים ולא תמיד מחזירים, וסידורים אלמנטריים לוקחים שבועות וחודשים. כשאת מהגרת עם מבטא זר ובעיית שפה זה רק נעשה יותר גרוע, ולעמוד על הזכויות שלך תצטרכי ללמוד בכל מקום; אז לי יותר קל לעשות את זה כאן. מצד שני יש דברים שאפשר וצריך לשנות: למשל עמלות הבנקים, מדיניות הרווחה של האוצר שמכריחה את הקופות לדפוק מבוטחים, סטנדרט השירות המחפיר של משרדי הממשלה. תזכירי לי, למי הצבעת בבחירות האחרונות?

לטובים.

בכ ביריוקרטיה זה נורמלי אבל שחיתות לדעתי יש פחות או לפחות היא לא בגלוי ובלי בושה. השניה דיברתי עם המרכז לגבייה בארץ כדי לבקש שישלחו לי חשבונית על דו"ח ששולם. הם לא הסכימו כשביקשתי לדבר עם האחראי הם ניתקו לי את הטלפון בפרצוף!!! תאמיני לי במדינות אחרות זה לא היה קורה!!! ואם הצבעתי למפלגה מסוימת זה עזר? קדחת. בבחירות הבאות אני לא מצביעה בכלל, זהו מהיום בעזרת השם יתבבררך, אני נעשית אדישה וגם פחות מופתעת ותמימה. חרא, חרא, חרא, זין, זין, זין, שיט, שיט, שיט. זה היה בשביל להוציא אגרסיות. עימכם הסליחה. וואו הצלחתי לקלל, <אלוהימית מחפשת להכיר מישהוא ברחבי הממשלה, המעונין/ת אנא צור קשר>

Le Fay

New member
יפה לך להוציא אגרסיות ../images/Emo6.gif

האמת היא שגם בשחיתות אנחנו אפילו לא מתקרבים למקומות הראשונים. מה שגיליתי הוא שכמעט בכל מקום יש אנשים טובים, אבל הם מעטים; ושלפעמים פניות בכתב עוזרות.

Mr Majar

New member
לא ברור

את מכירה מפלגה לא מושחטת? אם כן אני אשמח לדעת ולהשתכנע. אלוהימית אני לא חושב שהמצב במקומות אחרים טוב יותר. כל מקום והבעיות שלו..... למרות שיש שקראתי מאמר של איזה דוקטור לפיסיקה או משהו בסגנון שהסביר שמבחינה מדעית הדשא של השכן באמת ירוק יותר. ואני שואל: "מה הוא לקח? ואם נשאר לו גם לי?"

Umberto Eco

New member
אהבתי..

"ישראלים יש בכל מקום, והם דופקים אותך גם שם" בנוגע לבירוקרטיה לדעתי הדברים רק משתפרים. המצב הרבה יותר טוב מזה שהיה כאן לפני 5 ובטח עשר שנה (ע"פ השמועה). מה שכן, במדינות אחרות הבירוקרטיה לפחות מנומסת..

Le Fay

New member
צודק. שכחתי להוסיף "רק יותר מנומסת"

לא שזה מנחם אותך כשהניו-יורקי מעבר לקו (בדרך כלל הודי) מתעקש שאתה לא רשום אצלם אחרי שחייבו אותך בחיוב כפול של דמי המנוי במשך שלושה חודשים.

Le Fay

New member
../images/Emo6.gif

אופס, שכחתי: ולוקח לכם שעה להבין מה השני אומר...

חרא של דבר

כל ישראלי שאתה פוגש נשבע לך בפקיד הבנק שלו שהמדינה כאן היא הכי גרועה שבעולם, לי נראה, כמו שאומר זאב בויים, יש איזה פגם גנטי אצל היהודים, לך תדע, או סתם פגם גלותי, כל דבר הם מוציאים מפורופורציות. בהכל הם מספר אחד. הם הרודפים האכזרים הפושעים הכובשים מספר אחד בעולם! הם הנרדפים המסכנים הנדפקים השנואים מספר אחד בעולם! הלוו אתם שם, היהודים לא כאלו מיוחדים, תרגיעו, לא כל זפתה שנחתה עליכם היא הזפתה האיומה ביותר בעולם, יש עוד כאלו. יהודי לא יכול לקבל את המדינה שלו בתור הדבר הפשוט ביותר, הוי אומר ה"מדינה שלו" היא פשוט המדינה שלו! בה הוא חי ועליה הוא צריך לשמור, לישראלי זה לא מספיק. המדינה חייבת להיות או "מקור לגאווה" או "מקור לבושה". אחד מהשניים, או שאנחנו הכי טובים שבעולם או שאנחנו הכי רעים שבעולם העיקר שאנחנו הכי, זה מה שחשוב. די, חלאס. זה שיש פה אנשים מניאקים מגעילים מזוהמים, זה לא כי הם ישראלים זה כי הם בני אדם, כזה הוא האדם, אין מה לעשות, ומכיון שזה טבע האדם בכל מקום הוא יהיה כך, זה מה יש. לפעמים דופקים, לפעמים נדפקים. זה העולם. לא אלוהים?

spag

New member
כרגיל,

אתה אומר דברים נכונים - אבל קסת כבוד, אתה מדבר פה עם אלוהימית

קסת כבוד?

לא מכיר. חוץ מזה אנלא מדבר פה עם אלוהימית אני מדבר באופן כללי על עמישראל באשר הוא.

לא אמרתי את זה,

זאת לא המדינה הגרועה בעולם, למזלי לא נולדתי באיראן לדוג' אני גם לא חושבת שיש בנו פגם גנטי, חלילה לא בנו וגם לא בערבים אגב. מה שרציתי להגיד זה שאני לא חונכתי על אהבת הארץ והחברה בה. לא חינכו אותי גם לשנאה אלא לאדישות כלפיה. אני מנסה לשנות את הגישה שלי, לנסות להתקשר יותר, להתגאות יותר. לצערי ראיתי שאין לי למה. הכל פה קומבינות ובלאגן אחד שלם. יש לנו בהחלט דברים להתגאות עליהם, אבל פעם ראשונה שעברתי על בשרי עוולות. והתחלתי להבין על מה כולם מדברים. והגעתי למסקנה שאולי החרדים צודקים ואם הקטע פה זה לשרוד או להתעשר על חשבון השני אז אין מה להתבייש בזה. וזה מעצבן. אותי בכל אופן.

Le Fay

New member
מנקודת מבט חרדית המדינה זה "הם"

מנקודת המבט שלי זה "אנחנו", וזה ענייני לשנות אותה.

לא מבין אותך

יש מספיק דברים יפים בחילוניות ואת נדבקת דפקא ל"ערכים" עאלק... (שאבד עליהם הכלח)

למעלה