חרא של גישה

zimes

New member
אבל זה מסריח!

לדעתי - זה ענין של גישה. אם היא ענינית, לא משדרת לילד שיש "בו" בעיה, אלא רק בקקי - אמירות כאלה לא אמורות להביא לתסבוכים. אני אומרת לילדי "פי, אתה מסריח, צריך להחליף", ויחד עם זה - לוקחת על הידיים לאמבטיה, ורוחצת עם היד שלי. או מנגבת במגבון בלי לעשות פרצופים. אני חושבת שילדים מסוגלים להבין את הסתירה לכאורה בין - הקקי מסריח (וגם: אחרי קקי רוחצים ידיים, ואת האוכל משאירים מחוץ לשירותים) ל - אני אוהבת את הילדים, זה בסדר שהם עשו קקי, אני נוגעת בקקי כי צריך לנקות וכו'. ד"א - באותה צורה בדיוק אני מודיעה אחרי יום ארוך וחם ש"אני מרגישה מסריחה לחלוטין, ולכן הולכת למקלחת", וגם - משאירה את הונטה דולקת כמה דקות אחרי שהייתי בשירותים.

סליחה - אבל זה באמת עם ריח לא נעים

מה לעשות. זה חלק מהגוף שלנו ומהחיים שלנו. אז מה להרגיל את הילד שיש רק ריחות נעימים. שאין דבר כזה שהגוף שלו מייצר סרחונות. כשהוא יפליץ תגידו לו שזה בריח שושנים וזה נפלא. סליחה אבל אני עם חמותך. אל תהרגי אותי. וכשאני מחליפה לדפנה אנחנו תמיד אומרים לה איזה מסריח עשית בואי נחליף. אני לא רואה שזה עושה לה טראומה. היא בעצמה כבר יודעת להגיד שהחיתול מסריח וצריך להחליף. אני לא מבינה מה הבעיה כאן.

דורית 11

New member
בדיוק מה שעלה לי בראש

צימעס- הכותרת שלך היא המשפט הראשון שעלה לי לראש כשקראתי את ההודעה של שירה. קקי זה באמת מסריח. לא מבינה מה העניין.

קחי ת'חרא בסבבה, אחותי!

האמת שגם אותי זה מצחיק- כשטלטול מחרבן (טוב- נעדן את זה- עושה קקי...) אני גם אומרת לו בצחוקייה- "מי עשה קקי מסררררריח? מי? מי? בוא נראה אם טלטול עשה קקי?........כן!!!! סררררררררריח"...והוא נקרע מצחוק. מה לעשות? קקי זה מסריח ואין סיבה לקחת את זה קשה- היא לא אומרת שום דבר מעליב. תמצאי סיבות אחרות להתחרע(א) עליה...בטוח יש עוד!

עדי 4

New member
אם זה מפריע לך את חייבת להגיד לה

אותי זה מצחיק ולא נראה לי כל כך נוראי, מה גם שאני בין אלה שאומרות על הקקי שבטיטול :"איחסה,מסריח" וצוחקת ומנשקת את הילד. לא נגעלת ולא עושה פרצופים מהריח אבל מצינת את העובדה שזה מסריח, עובדה שקשה להתעלם ממנה אלא אם כן את מצוננת וסתומת אף.

10shosh

New member
מצוננת וסתומת אף ../images/Emo6.gif ../images/Emo6.gif ../images/Emo6.gif

הילה ס

New member
לדעתי זה פשוט תלוי בטון שבו אומרים

עובדה - קקי זה אכן דבר מסריח. אם אומרים לילד בטון סולד: "איכסה, נועם אתה מסריח בא נחליף". זה באמת משדר לילד סלידה ותחושה לא נעימה. אם אומרים לילד בטון מתבדח וצוחק:" איכסה, נועם עשה קקי מסריח בא נשים לך חיתול נקי" אז משדרים לילד שבסך הכל החיתול מלא בסחורה מדיפה ניחוחות וצריך להחליף.

יציאות ריחניות

לא כל כך ברור לי למה אסור להגיד לילד שהקקי שלו מסריח? יובל (בת שנתיים וחמישה חודשים) עושה קקי בשרותים או בסיר ומודיעה "עשיתי קקי מסריח" ואני לא רואה בכך שום פסול (זה אכן ריחני...) אל תחפשי את חמתך סתם.

שי ז.

New member
הכל תלוי איך הילד מקבל

את ההערה. בדיוק כמו שפה כל אחד הגיב אחרת גם כל ילד מגיב אחרת בהתאם לאופיו ולמה שהוא ספג מסביבתו הקרובה. אם הילד מקבל את זה בצחוק כמו שהסבתא התכוונה אז אני לא רואה עם זה שום בעייה.

רגע - הקקי שלו לא מסריח?

אם כן יש לך ילד יוצא דופן. קקי זה מסריח, וקקי זה איכס, ולכן אנחנו מחליפים חיתול על קקי בשניה שאנחנו מגלים אותו ולא נותנים לו להסתובב עם זה חצי יום. וריח זה חוש שצריך ללמוד אותו, וכמו שהילד צריך להכיר ולהיות מסוגל לזהות ריחות טובים, הוא צריך גם ללמוד שיש ריחות מסריחים. זה חלק מחווית הלמידה. זה חלק מהטבע, ולדעתי אין סיבה להתעלם מזה. גם איה יודעת להגיד שקקי זה מסריח, וזה נורא מצחיק אותה. והיא מבקשת לראות את הקקי ונותנת תאור של הצורה והצבע, וגם הריח. ואם את מחפשת סיבת לשנוא את חמותך. אז קבלי ביטול על כל מה שאמרתי עד עכשיו.

כשעמית עושה קקי יש לו פרצוף שאי

אפשר לטעות בו (ומיד אחר כך מגיע הריח....)... אני בדרך כלל שואלת אותו "אתה עושה קקי"? והוא צוחק...אחר כך אומרת לו בנימה של צחוק....פי יו......והולכת להחליף לו....לא עושה זה ענין גדול מידי.. ו...אם אנחנו כבר בעניינים האלו....אתמול אני מקריאה לעמית את מעשה בחמישה בלונים...וכשאני מגיעה לחלק של ופתאום בום טרח....הבחור מפליץ... טוב, הייתי חייבת לספר, צחקתי הרבה זמן מאז (גם עכשו כשאני נזכרת..) איזה תזמון יש לילד הזה.......

ממש מוזרות התגובות שלכם

אף אחד באמת לא מבחין בהבדל שבין התייחסות עניינית כמו: "עשית קקי חמוד, בוא נחליף לך", לבין: "עשית קקי, איכס פיכסה, בוא נחליף"??? אני די מוכת תימהון, האמת. או שלחלוטין ניטל ממני חוש ההומור.

תחשבי רגע מה באמת מפריע לך

זה שחמותך אומרת את זה או הדרך שבה היא אומרת את זה? אם נאמר, אחד ההורים שלך או אפילו בן זוגך היה אומר את זה, האם היית מקבלת את זה אחרת? האם עצם המשפט "עשית קקי, איכס, בו נחליף" זה מה שמפריע לך? אם המשפט עצמו מפריע פשוט להגיד למי שאומר את זה שלא מקובל עלייך שיגידו לילד שלך בצורה הזאת אלא "עשית קקי, בוא נחליף". גם אני נוטה לעשות מזה מעין משחק של "איכס, איזה קקי מסריח יש בחיתול, צריך להחליף".

zimes

New member
אבל אפשר גם -

"עשית קקי, איכס, בוא נחליף לך, חמוד". ניתן להפריד את ההתיחסות לקקי כאל מסריח מההתיחסות לילד כאל מושלם. לא? ד"א - גם עם ידיים דביקות מפירות או כל אוכל אחר אני מזיזה אותם ממני עם "איכס, אל תגעי בי עם הידיים האלה - תרחצי אותם, ואז תקפצי עלי". וגם פה - בהקשר של - הם יודעים שאני אוהבת אותם, אמירה כזאת לא תגרום להם לשנאה עצמית, אלא לכל היותר לאיסטניסיות
אני מסכימה עם אמא בריבוע - כנראה יש משהו אחר שמפריע לך. אולי, באמת הצורה בה היא אומרת את זה. אולי זה חלק ממכלול. אולי כי היא לא מצליחה לחפות על הגועל שלה מהקקי באהבה לילד. אין לי מושג - זה מפריע לך. אחרי שכתבתי את תשובתי מלמעלה, חשבתי שבעצם מה שאת שואלת זה איך להתמודד עם האמירה של חמותך שלא מקובלת עליך, ולא מה דעתנו על התנהגותה. וכאן - כנראה פישלתי/נו. אבל אולי אם תגדירי לעצמך מה מפריע לך אם חמותך, יהיה קל יותר ליעץ.

פשוט דברי איתה-

היא לא יכולה לנחש שזה מפריע לך ! אני מאמינה שאחרי שתגידי לה שזה מפריע לך היא תפסיק. אא של בעלי נהגה לומר לנכדים "איזו סבתא מטומטמת" ואנחנו פשוט ביקשנו שתפסיק כי לא ממש התאים לנו ללמד את הילדה שסבתא שלה מטומטמת ובכלל. היא משתדלת מאד להמנע מלומר את זה.

ענבל30

New member
היתה לי "חברה" עם גישה כזו... ../images/Emo31.gif

אבל זה היה כשהיינו בצבא!!! אחרי כמה פעמים שהיא עשתה פרצופים והכריזה בקולי קולות "אוףףף איזה ריח מסריח" כשיצאתי מהשרותים, שאלתי אותה אם לתוצרת שלה יש ריח של שושנים?
היום כשרומי עושה קקי (בסיר, במכנסיים, על הרצפה
) היא מיד אומרת בקול גדול: "איחחחחח" וגם "ריח!" ובמקרים מסויימים גם "עיל!" את כל אלו היא הביאה מהגן - אני אף פעם לא אמרתי לה ככה על הקקי שלה, פשוט כי חוש הריח שלי בקושי קיים - ואת הגועל אני מדחיקה היטב

אני מסכימה עם שירה של נועם: "מסריח"

היא לא מילה נטראלית, אלא טעונה מסר שלילי. למה לומר:"בא נחליף, זה מסריח"? כשאפשר להגיד:"בא להחליף כי עשית קקי"?

Kalla

New member
אולי כי אנחנו לא חיים בעולם מושלם

שבו הכל רק נעימות ויופמיזמים. אי אפשר כל הזמן לעקוף את האמת ולהימנע מלהגיד את מה שמרגישים. לא רואה פסול בלהגיד את מה שיש כל עוד זה לא בא כדי לפגוע בילד עצמו ולא להעביר לו מסר שהוא בעצמו רע כי היציאות שלו מסריחות.

למעלה