חקר החלל

חקר החלל

במשך הרבה מאוד זמן ראיתי את חקר החלל כדבר חשוב. אך אחרי התקרית עם אילן רמון התחלתי לחשוב על כל הכסף שבוזבז בחקר החלל. חשבתי לעצמי איך הידע בחלל תורם לנו כאן בכדור הארץ? וראיתי שזה בצורה דיי מזערית. בזמן שמדינות כמו ארה"ב ורוסיה מוציאות מיליארדי דולרים בשביל ללמוד את החלל ישנם ארצות בהם אנשים רעבים. את הכסף הזה אפשר גם להשקיע במערכות הלימוד של אותם ארצות פיתוח תעשיות ביולוגיה ועוד המון דברים. הרי מה יצא לאדם מזה שהוא דרך על הירח? איך זה טרם באופן מעשי להתקדמות של האדם
אז בסדר האדם יצא מהמעורה שלו אל "העולם הגדול" אבל חוץ מזה האם זה שווה לראות מיליוני אנשים סובלים בשביל לראות איזה בן אדם מקפץ לו על הירח
גם החללית שאילן רמון היה עליה (לא זוכר את שמה) כיצד המידע על "איך הגבישים צומחים בחוסר כוח כבידה" יעזור לנו
ואם לא עכשיו בעתיד הקרוב
(הרי אנחנו בתוך כדור הארץ וצריך להשלים עם זה שהגבישים צומחים למטה) או מה יעזור לנו אם מצאנו עוד גלקסייה במרחק 10000000000 שנות אור
תסתכלו על רוב התגליות הגדולות של עולם הפיזיקה. הפיזקאים לא השתמשו בכמות גדולה של כסף בשביל למצוא את התגלית לדוגמא גלילאו או ניוטון או כל גדולי הפיזקאים והרי אלה הם התגליות החשובות יותר של עולם הפיזיקה. התלונה שלי היא שיש בזבוז כסף עצום שלא יניב תמורה בעתיד הקרוב בזמן שיש מיליוני אנשים שזקוקים לכסף הזה לתמיכה ועזרה יותר מעוד פיסת מידע לא שימושית.

ארינמל1

New member
תשובה

הכסף שאתה משקיע בחיבור לאינטרנט, הוא נותן איזה תמורה מידית? אולי רק לך. אז למה שלא תתנתק מהאינטרנט ואת הכסף שחסכת תשלח לאפריקה להאכיל עשרות ילדים רעבים מדי חודש. כמעט כל התגליות וההמצאות הגדולות בהיסטוריה נעשו לא כשמהנדסים ישבו ותכננו משהו לפי מגבלות התקציב שלהם במטרה לפתור בעיה ספציפית, אלא כשאנשים השקיעו מזמנם ומכספם במדע טהור, כזה שלא ניתן לראות מה יצא ממנו. גלילאו בנה טלסקופ כדי להסתכל על צדק ולגלות 4 מירחיו. לפי ההגיון שלך זה היה בזבוז. אבל תסתכל כמה שימושים יש לטלסקופים(ומיקרוסקופים) היום. לא היה טעם לשלוח את ספוטניק לעשות רונדלים סביב כדור הארץ, כי אין בזה שום תועלת. אבל מה היינו עושים היום בלי כל ה"צאצאים" של ספוטניק? לוויני הGPS, מזג האוויר, המחקר, הריגול, התקשורת ועוד ועוד. החוק הראשון של ארינמל למדע הוא :
כל מחקר וניסוי מביאים בסופו של דבר לתועלת למין האנושי. בנוסף לזה, לתכנית החלל יש הרבה תוצאות עקיפות. אותם אלפי מהנדסים ומדענים שתכננו ובנו את חלליות אפולו והמציאו עוד ועוד פתרונות יצירתיים וטכנולוגיות חדשות תוך כדי הפרויקט, מה הם עשו כשתכנית אפולו הסתיימה? הם נהרו לשוק הפרטי ובעזרת הידע והנסיון שלהם הקימו עשרות ומאות חברות שבסופו של דבר הביאו לנו את מהפכת התקשורת. הרי אולי עוד שניים שלוש עשורים, בזכות המיליארדים שהושקעו בתכנית החלל, נוכל להרוויח טריליונים מהאוצר האדיר של משאבים שיש בחגורת האסטרואידים. וקלישאה קטנה לסיום. אם כל פעם שבני האדם רצו לגלות משהו חדש, בין אם מדעית או גאוגרפית, הם היו מוותרים כי אצלם בבית עוד לא הכול מושלם, אז גם היום אנחנו עדיין היינו מתפסים על עצים.

תשובה לתשובה

הכסף שאני משקיע בחיבור לאינטרנט מביא לי תועלת והוא כסף שלי
הוא לא הכסף שהממשלה לוקחת ממני "בכוח" (מיסים) ומשקיעה אותו בצעצועים לחלל. same goes with galileo הוא הוציא מהכסף הפרטי שלו
(וזה לא עלה כל כך הרבה אני מאמין) והוא גילה את מערכת השמש. אם היו אומרים לו שהוא צריך להוציא מילארדי דולרים על זה אני בספק אם הוא היה מוציא כזה סכום גם בשביל תגלית שתכניס אותו לספרי ההיסטוריה. בקשר לחוק הראשון של ארינמל אני חייב להסכים איתו... אבל מה לעשות אוליי בעוד 1000 שנה נקים משהו על הירח השאלה שלי עם בעוד 1000 שנה אז למה אנחנו היינו צריכים לבזבז כל כך הרבה כסף בשביל לשלוח את האדם לירח
עכשיו שנוכל לעשות את זה יותר בזול כאשר ניהיה מוכנים. בוא נגיד נמצא המון מחצבים על אסטרואיד אתה באמת רואה מצב בוא מכדור הארץ תצא משלחת בשביל לחצוב ממנו? כאילו גם אם כל האסטרואיד הוא יהלום אחד גדול זה לא יהיה שווה. לדעתי הביולוגיה והכימיה הם מחקרים יותר חשובים מן האסטרונומיה מכיוון שתגלית בהם משפיעה באופן מהיר ביותר על צורת החיים שלנו ולא צריך לחקות מאות שנים עד שמשהו יזוז. כרגע כל מה שאנחנו מקבלים ממחקר החלל זה ערמות של אינפורמציה יקרה ולא שימושית

ארינמל1

New member
תשובה לתשובה לתשובה

לוויני תקשורת זה צעצועים בחלל? GPS? לוויני מחקר כדה"א? כמו שאמרתי בהודעה הקודמת, לא לכל מחקר או ניסוי או פרויקט יש תוצאות מידיות. ללווינים לקח עשור או שניים כדי להפוך מצעצוע לא רווחי בעליל לעסק האדיר של היום. למטוסים זה לקח 30-40 שנה. טיסה בחלל, במיוחד מאוישת, היא עניין הרבה יותר מסובך ויקר, לכן כל העניין זז לאט יותר. באותה מידה כמו שאתה אומר שאתה לא רוצה להוציא כסף על תכנית החלל(בתכלס מדברים על האמריקאים, אתה לא משלם כלום
), מישהו יכול להגיד שהוא לא רוצה לשלם על סובסידיות לאיזה מכון מחקר רפואי, או למחקר בבתי החולים, או לסלילת הכביש מהבית שלך לעבודה שלך. תתאר לעצמך שלא היינו בונים מטוסים, ולא לומדים וחוקרים את חוקי האווירונאוטיקה. והיום, היינו מחליטים שאנחנו רוצים מכונה מעופפת. היינו מתחילים הכול מהתחלה, ולומדים בדרך הקשה, וזה לא היה זול יותר. אם הממשלות לא היו מבזבזות כסף על טילים, לא היו לווינים ותכנית אפולו לא הייתה קיימת. ללא השקעת כסף בלווינים ותכנית אפולו לא הייתה לנו את מעבורת החלל. ללא השקעת כסף במעבורת החלל, לא היינו יכולים עכשיו להתחיל עם פרויקט פרומיתיאוס להנעה גרעינית, וללא השקעה בפרויקט פרומיתיאוס לא נוכל להגיע למאדים ב3 חודשי טיסה. ובלי השקעה בלהגיע למאדים ב3 חודשי טיסה, לא נוכל לגלות עוד משהו חדש ולהגיע לשם בשבועיים טיסה. ובלי להשקיע בלהגיע למאדים בשבועיים טיסה, לא נוכל לפתח משהו חדש ולהגיע לחגורת האסטרואידים ולכרות משאבים במחיר של שיגור לווין היום. חקר החלל, כמו הרבה דברים אחרים, הוא תהליך הדרגתי. עוד פעם, אני מסכים שהיום, ברגע זה, אין רווח חוץ מלמדע הטהור, אבל בלי להשקיע היום לא נוכל להתקדם בעתיד. אני מצרף לינק לקובץ שמסכם את התקציב השנתי של ארה"ב. לך לעמוד 9 בקובץ ותראה מה יקרה אם לדוגמא יקטינו את המימון הזעיר יחסית שיש לנאסא. כל הכסף ילך לאיזה סוכנות אדירה עם תקציב ענק ויבלע בתוכה בלי לעשות הבדל גדול. יש הרבה דברים שאפשר לקצץ בהם והרבה השקעות מיותרות, אבל נאסא (ואני חוזר לקלישאות) היא ההשקעה לטווח הארוך הטובה ביותר שלנו.

ארינמל1

New member
תוספת קטנה

מצורף לינק לתקציב השנתי של נאסא. המספרים אם בסוף הדף. אתה יכול לראות ששליש מהתקציב מיועד למטרות שהן לא חקר החלל per se. לדוגמא, חקר כדה"א, פיזיקה, ביולוגיה, אווירונאוטיקה, תכניות חינוך ופיתוח טכנולוגיות בתחומים מגוונים אחרים.

הרי לך אינפורמציה יקרה ולא שימושית

שקיימת היום רק בגלל חקר החלל וההשקעות הגדולות בו: לוויני תקשורת לווינים לחיזוי מזג אוויר (או אולי התרעה על אסון טבע לא מספיק חשובה) מחשבים אישיים לוויני ניווט חוטים מתכלים לתפירה בניתוחים חישה מרחוק - על שלל אפשרויותיה שיפור בטיחות מטוסי נוסעים שיפור באיכות המזון(כולל אורז, תירס וחיטה) הבנה טובה יותר של איכות הסביבה ועוד ועוד. למעלה מ - 3000 חומרים חדשים הקשורים בחקר החלל משמשים את האדם בכל תחומי פעילותו. אגב, למה אתה מטפס על חקר החלל? המלחמה בעיראק עלתה למעלה מ 60 מיליארד דולר, ותקציב ההגנה של כלל מדינות העולם עובר את הטריליון... חוצמזה, המשך בנושא עדיף בפורום חלל ולווינים.

תשובות תשובות תשובות...

לגבי המטוסים והאווירודינמיקה- עדיין אנו עוסקים בחקר כדור הארץ. במשך מאות שנים האדם ניסה לחקות את הציפור ולעוף הוא יצר מאות כלי תעופה שונים שנכשלו. מציאת כלי תעופה היא השקעה בטוחה שתניב פירות תוך זמן קצר מאוד (40 שנה) אותו דבר כמו עם המכוניות השקעה בטוחה שהניבה כסף מהר מאוד. מה יצא לאדם אם הוא יוכל להגיע למאדים
אותו דבר כמו שהוא יכל להגיע לירח
שזה לפי מה שאמרתי שווה כלום! בזבוז כסף ומשאבים שאפשר להשקיע במקום טוב יותר. תחשבו איפה היינו עם לא היה לנו היום את חקר החלל בכלל (היה לנו את הידע הבסיסי) השאלה שלי אם היינו עד כדי כך מאחור
בפיגור
אז התשובה היא שלא... אם היו משקיעים את הכספים בחוכמה (מה שקשה לי להאמין) העולם אפילו היה נראה יותר טוב מהיום
אומנם היה לנו פחות ידע בחלל אבל היינו משלימים את ההפרש במהירות מכיוון שעוד מיליוני אנשים שלא היה להם את האפשרות ללמוד בגלל שהיו צריכים להרוויח גרושים ביום על מנת לפרנס את המשפחות שלהם יוכלו ללמוד
והם יוכלו לעזור לעולם להתקדם. לדעתי "יצאנו" אל החלל מוקדם מדי כי אנחנו בהחלט לא מוכנים לזה. בקשר למלחמה בעיראק ובכלל בכל המלחמות ההשקעה של הכסף שהמלחמה עלתה ללא ספק הייתה שווה את זה
הייתה כאן בעולם סכנה לאנושות והיה צריך להפסיק את זה. מה שכן אני תמיד התלוננתי על הבזבוז שיש בביטחון... אך יש דברים שהאדם צריך קודם לסדר בעולם שלו. לפני שהוא יוצא אל העולם הגדול יותר. אני לא דוגל בגישה המטיריאלסטית בקשר למלחמה הזאת מכיוון שאני רואה את המלחמה הזאת כנסיון למנוע שימוש בנשק לא קונבציונאלי אבל ארה"ב כן הרוויחה כמות גדולה מאוד של נפט במלחמה הזאת. מה שכן לדעתי הסיבה שהרבה מדינות אירופה תמכו בעיראק הייתה שהם לא רצו שלארה"ב תיהיה שליטה על בארות הנפט שם. (מצטער אבל איני יכול לקרוא את התקציב של ממשלת ארה"ב מכיוון שהאקרובט רידר שלי לא פועל בימים אלו :\ אם תוכל "לתקצר" אני אודה לך מאוד :)

../images/Emo10.gifחבל על המאמץ להמשיך בדיון

עמדותיך כל כך שגויות ומעידות על חוסר הבנה כל כך גדול של המציאות - כל טוב לך... ציטוטים מופלאיםן מדבריך: "מה יצא לאדם אם הוא יוכל להגיע למאדים אותו דבר כמו שהוא יכל להגיע לירח שזה לפי מה שאמרתי שווה כלום! בזבוז כסף ומשאבים שאפשר להשקיע במקום טוב יותר." "בקשר למלחמה בעיראק ובכלל בכל המלחמות ההשקעה של הכסף שהמלחמה עלתה ללא ספק הייתה שווה את זה הייתה כאן בעולם סכנה לאנושות והיה צריך להפסיק את זה"

אם אתה לא מסכים

לפחות תרשום למה אתה לא מסכים ורק קצת הוספה למה שאמרתי..."בקשר למלחמה בעיראק ובכלל בכל המלחמות ההשקעה של הכסף שהמלחמה עלתה ללא ספק הייתה שווה את זה הייתה כאן בעולם סכנה לאנושות והיה צריך להפסיק את זה" שאמרתי בכלל בכל המלחמות התכוונתי למלחמות של ארה"ב... (בטרור כמו באפגניסטן,נגד המשטר הנאצי, בעיראק ומי יתן שתיהיה אחת גם באיראן) כי בעקרון אני מאמין במדיניות של שלום וויתור אבל בשביל להפוך את העולם לבטוח לפעמים צריך להשתמש בכוח.

symptoms

New member
אבל אתה מפספס כאן משהו ../images/Emo59.gif

אתה לא יכול לדעת לאן חקר החלל יוביל, אתה אומר שהוא לא יביא להתפתחות בעתיד הקרוב, ואתה לא יכול לדעת את זה (אלא אם כן יש לך יכולת חיזוי עתידות ואני מפקפקת בכך). חייבים להשקיע בפיתוח בכל תחומי המדע כי אי אפשר לדעת מאיפה תבוא התגלית הבאה שתשנה את חיינו. ככה זה אתה לא יכול להגיד שבגלל שעד עכשיו זה לא תרם הרבה (ונגיד שזה כך) זה גם לא יתרום בעתיד. אם הגישה של כולם הייתה כמו הגישה שלך לא היו מתחילים בכלל מחקר בשום נושא חדש והרבה מאוד תגליות לא היו מתגלות. (יצא לי משפט מה זה חכם אבל לא משנה
) רעות

מצטער אבל אני לא רואה את הפיספוס

שלי... גם אם חקר החלל יביא "לפריצת דרך" יש כאן הימור אי אפשר לדעת מתי זה יביא ולדעתי אפשר לדחות את כל הקטע הזה ביחוד שיש כמות עוני וניצול ענקית כאן בעולם. קודם צריך לפתור את בעיות הפנים אחר כך להתעסק בנסיונות להתקדם. חוץ מזה אל תשכחי-> מכל תגלית מדעית האדם עשה בסוף נשק
:) ואת גם בפורום באפי נכון
בעצם למה אני שואל חחח אני יודע :)

בעשור האחרון של המאה ה - 19

לא היה עוני בעולם? לא סבלו מיליוני בני אדם? ובכל זאת הושקע הון עתק (ממשלתי) במחקרים מוזרים עם מכשירים משונים, שניבו לבדוק תכונות של משהו שאף אחד לא ראה...האלקטרון. אתה היית רוצה לחיות בעולם בלי ש ו ם מכשיר אלקטרוני? אני לא.

ארינמל1

New member
תחזור לתגובה הראשונה שלי

למשפט האחרון. החיים על העצים היו אפילו לא קרובים להיות מושלמים. תוחלת חיים נמוכה, מחלות, סכנות, וכו' וכו'. אבל אם הקופים לא היו יורדים מהעצים, ההומו ספיאנס ספיאנס לא היה מופיע. (בהנחה סבירה יחסית שתאורית האבולוציה נכונה) ואת אותו הדבר אפשר להגיד על כל תגלית ועל כל מחקר.

symptoms

New member
טוב ../images/Emo59.gif

ברור שיש כאן הימור, כל דבר מדעי, כל מחקר הוא בגדר הימור, יש אנשים שעבדו שנים בניסיון לגלות משהו ולא הצליחו - זה הימור. ויש הימורים שמצליחים ויש כאלה שלא, אתה מוכן לקחת את הסיכון שדווקא ההימור על חקר החלל הוא זה שאולי יציל את העולם מתישהוא בעתיד? כי אני מצטערת להגיד לך אם הכסף לא יושקע בחקר החלל הוא זה לא אומר שהוא יושקע בפיתוח אזורים עניים בעולם - זה לא עובד ככה. אהה ובקשר לנשק, האופי של האדם (לצערי) הוא התקפי ולכן מכל דבר האדם יעשה נשק בין אם זה יהיה מחקר בחלל או מחקר בפיזיקה. ככה זה. וכן אני גם בפורום באפי
רעות

2_be

New member
איזה אורחת../images/Emo8.gifברוכה הבאה../images/Emo24.gif

1100F

New member
יש במדינה שלנו 2 סוגים של "מנהיגים"

אלה שמסתכלים קדימה לטווח של לא יותר מהבחירות הקרובות (לטווח הקצר) והם הרוב, ואלה שמסתכלים קצת יותר רחוק והם המיעוט. תוך כדי כתיבת המשפט הקודם רציתי להוסיף את המילה "לצערי". כל אחד יחליט לעצמו איפה לשים אותה: לפני "הרוב" כשזה יוצא: "... והם לצערי הרוב...", או לפני "המיועט" כך שזה יוצא "... והם לצערי המיעוט...". אני אישית בוחר בראשון

אלי1234

New member
אין דיכוטומיה

ברור שיש חשיבות אדירה לטווח הקרוב, בלעדיו לא יהיה טווח רחוק. אבל מנהיג טוב צריך להתמודד עם הבעיות המידיות וגם לתכנן ולהשקיע בעתיד, וכן, לפעמים צריך להשקיע בעתיד ולהשאיר חלק מהבעיות המידיות לא פתורות .

ailag

New member
-=-=-=-

- בקשר לירח : בת'כלס, לא הרווחנו עד כדי כך מהנחיתה שם, ולכן אנחנו לא חוזרים לשם בינתיים (על כמה משימות לירח שמעת בשנים האחרונות?) אבל הטיסה הראשונה הביאה משהו אדיר: היא קידמה את חקר החלל בהמון. רגע אחד, לא יכולנו לצאת מכדוה"א. ברגע הבא, ברה"מ וארה"ב מתחרות על טיסות לחלל, ממציאות דברים גדולים ומטורפים ומצליחות לשלוח אנשים לחלל, בזכות האתגר. - בקשר לחקר החלל : לפני כמה שנים (כשהייתי בי"ב.. 98?99?) אסטרונומים ניבאו שבעוד כמה שנים (עדיין בזמן חיינו) יגיע אסטרואיד לכדוה"א ויחריב אותו. למזלנו, הסתבר שהיתה טעות קטנה. אבל תשמע, אם לא היתה טעות ואסטרואיד היה מאיים להחריב אותנו, אני אישית הייתי רוצה להיות מסוגלת לגור על מאדים. זה נשמע ממש הזוי, אבל דברים כאלה יכולים לקרות. - בקשר לחקר פלנטות, אסטרואידים - אתה יכול לגלות עליהם חומרים שיספרו לך מאיפה הם באו, יהיו חומרים חדשים ששווה לחקור, מי יודע מה תמצא? אולי תנחת על אסטרואיד ותמצא אנשים ירוקים וקטנים. לא תדע עד שלא תנסה. לא שווה? - בקשר לנשק - אנשים ייצרו נשק בכל מקרה. גם בלי איינשטיין היתה נוצרת פצצת אטום (פשוט לא היינו מבינים למה היא עובדת ככה). אנשים מנסים להרוג אחד את השני תמיד. דוקא מטרה משותפת של העולם כיחידה אחת בתוך היקום יכולה לאחד אותנו. אם מחר היו מגיעים אלינו יצורים כמו שאתה רואה בסטאר טרק, לא היית רואה הרבה אנשים בעולם שאכפת להם להמשיך ולריב במלחמות מטופשות. חוץ מזה, יחד עם פיתוח נשק, ניתן גם לפתח הגנה. מי יודע, אולי נמצא יסוד שאם בונים ממנו כיפה גדולה, פצצת אטום לא תפגע במה שבתוכה? אולי נמצא יסוד מוכר בצורה אחרת שעושה דבר כזה? הדוגמאות של "מי יודע, אולי נמצא" הן די דמיוניות, כי יש לנו מושג בקשר למה שיש מסביבנו, אבל עדיין - יש לנו מושג בזכות חקר החלל, ותמיד יש עוד דברים שאנחנו יכולים לגלות.

למעלה