חצלול מוזר.

שני333

New member
חצלול מוזר.

שוב שלום, אתמול היה לי חצלול מוזר באופיו שרציתי לשתף בו אתכם. כנראה שבתחילתו, לא הייתי צלולה לגמרי. המוזר והמעניין נמצא בתפנית שבסוף: הסתובבתי עם אחותי במקום שמעולם לא הייתי בו (בית עץ פשוט, מאלה שרואים בסרטים של פעם) פתאום ראיתי פקעת של שערות על הרצפה, הרמתי אותה וזרקתי אותה מחלון גבוה שנראה יותר כמו חריץ ששמש מאירה רק דרכו. לפתע שמעתי קולות מעבר לחלון הזה, היו אלה קולות של שתי בנות מחטיבת הביניים שלי (סיימתי אותה לפני עשר שנים ולא פגשתי או חשבתי על אף אחת מהן מאז יותר מעל אחרות). אחת מהשתיים נזפה בי על שזרקתי את השערות האלה החוצה, ואני הובכתי (לא יודעת למה, מה היה אכפת לי בעצם?) וגם אחותי חשה אי נעימות (מה שממש לא מתאים לה). אגב, משום מה, על אף שהן עמדו מעבר לבית ולא יכולתי לראות אותן באופן טבעי, היה לי חיזיון של הקורה שם (לפחות של אחת מהן, זו הנוזפת) לא ראיתי אותה בחיזיון לפני שהיא התחילה לנזוף, היא הייתה בחוץ. בכל אופן, אז קרה הדבר המעניין: הצעתי לאחותי שאבדוק אם יש בכלל ממה לחשוש, אבל לא יצאתי מבית העץ כדי לבדוק, אלא יצאתי מהחלום! יצאתי, ראיתי את המיטה שלי והחדר, נרגעתי וחזרתי לחלום! אחותי שוב הביעה דאגה, ואני הרגעתי אותה שזה רק חלום וששתיהן לא נמצאות שם באמת... פשוט עברתי בלי לחשוב בין החלום למציאות וחזרה, כאילו באמת אלה עולמות שונים שאני מסוגלת לחצות את הגבול ביניהם ברצוני בלבד. שוב, אינני מתאמנת ומעולם לא התאמנתי, אז אני לא יודעת מה האפשרויות וגם חסרה את הידע המספק על אופיים של חלומות, אבל האם זה קרה פעם למישהו באופן טבעי? ומה זה אומר? האם זה מתחבר עם מה שידוע לנו היום על חלומות ומציאות? תודה על ההקשבה ועל כל דעה שתינתן, שני הקטנה.

c12chen16

New member
זה קורה לפעמים

שאפשר להתעורר מחלום ולחזור אליו שוב... ואולי בכלל זה היה סוג של התעוררות כוזבת (זאת אומרת שעדיין חלמת כשראית את החדר והמיטה שלך)...

שני333

New member
אני לא יכולה להגיד בוודאות ש -

אני לא יכולה להגיד בוודאות שההתעוררות לא הייתה כוזבת, אבל רציתי לראות מה הולך מחוץ לחלום וזה באמת מה שקרה - הגעתי לשם. מה שראיתי שם הייתי רואה גם אם הייתי קמה באמת, כלומר שהמראה שראיתי היה מאותה זווית של התנוחה בה הייתי ונשארתי (קצת אחרי שהרגעתי את אחותי, קמתי וראיתי מה שראיתי בחלום מחוץ לחלום). דבר שלישי, לרגעים שהייתי מחוץ לחלום, חשתי את המאוורר שמול המיטה שלי... אולי אני טועה, אבל גם אם הייתי מנסה לשחזר בתת מודע מה אראה אם אקום וכך בעצם להישאר עדיין בחלום, לא הייתי משחזרת גם את זה... חוץ מזה, העובדה שחשבתי בחלום לעשות את המעבר הזה, מוכיחה שהייתה לי את האפשרות, את היכולת. הרי לא ניסיתי מעולם לעשות דבר כזה ולא שמעתי מעולם על האפשרות, מדוע שאעלה בדעתי לעשות זאת דווקא בחלום וגם להצליח?

makron2

New member
נחמד...

אם הבנתי נכון - במידה והתעוררת מהחלום וחזרת אליו זה אפשרי מאוד וייתכן כמו שציינו שזו הייתה התעוררות מדומה. לחצות את הגבול ביניהם ברצוני בלבד - במידה ומתעוררים מחלום ועדיין יש זמן של מחזור חלום אז בדרך כלל להשאר באותה תנוחה ולהשתמש ברצון בלבד זה מה שדרוש.

שני333

New member
לא עשיתי את זה בעבר כשהתנאים היו אחרים,

כלומר כשלא הייתה לי תוכנית בחלום לעשות את המעבר בין העולמות. זה לא שלא ניסיתי, אם ניסיתי לחזור לחלום שאהבתי, תמיד נרדמתי לחלום אחר... אבל מי יודע, אולי זו פעם ראשונה? בכל אופן אני נוטה יותר לייחס את העניין לתוכנית שלי בחלום לבדוק מה קורה במציאות, אחרת זה חתיכת צירוף מקרים...

makron2

New member
המשך...

"אני נוטה יותר לייחס את העניין לתוכנית שלי בחלום לבדוק מה קורה במציאות" - בחצלולים זה מאוד קל להתעורר התעוררות אמיתית או כוזבת עקב רצון מוקדם,מספיק לרצות להתעורר ולמצמץ עניים כדיי שכוזבת או אמיתית תתרחש ובנסוף לזה מייד לאחר שמתעוררים מחצלול זה מאוד קל לחזור כל עוד נמצאים במחזור זמן חלום - בקיצור שמתעוררים מחלום רגיל ורוצים לחזור אליו זה יותר קשה מבצלול. קחי לדוגמא בהודעה למטה את החצלולים שהיו לי בשישי בהודעה קצת למטה - חצלולים שהיו הלילה.... makron2 - הצלחתי לחזור כמה פעמים לאותה נקודה וזה קורה לי הרבה.

שני333

New member
אוקיי, אתה המומחה ובעל הניסיון... אגב,

איך באמת מבדילים בין התעוררות כוזבת / מדומה ובין אמיתית? בתגובתי למעלה לc12chen16 ניסיתי לתאר את המאפיינים של החצלול הזה המקשרים את ההתעוררות למציאות. מה דעתך, זה עדיין כוזב?...

שני333

New member
התכוונתי בדיעבד,

אני יכולה לבדוק מציאות בזמן אמת, אבל איך אני יודעת אם התעוררות שכבר הייתה לי הייתה כוזבת או אמיתית? תודה, שני.

Amaterasu

New member
ברגע שמתעוררים

אני עדיין לא בטוח שהבנתי את השאלה כמו שצריך. אם זו לא התשובה, אני אשמח אם תחדדי אותה בבקשה. ברגע שאת מתעוררת את יכולה לדעת בהסתכלות לאחור אם משהו היה במציאות או לא. כשאת מתעוררת באמת, את יודעת מיד שההתעוררויות הקודמות היו כוזבות. אבל כן, יכול להיות מצב שבו שלב ההתעוררות כל כך מעורפל שאחרי כמה שעות קשה לדעת אם היית ערה באמת או שלא... אני זוכר מצב שבו קמתי לשירותים וחזרתי למיטה, וכשקמתי אחרי כשעה, לא הייתה לי אפשרות לדעת אם זו הייתה התעוררות כוזבת או שבאמת הלכתי לשירותים. כל עוד לא היה משהו חריג בהתעוררות הכוזבת (קירות עם ציורים של פילים ורודים למשל), קשה לדעת כשמסתכלים לאחור.

שני333

New member
אני אנסה שוב:

"כשאת מתעוררת באמת, את יודעת מיד שההתעוררויות הקודמות היו כוזבות." - ואם ההתעוררות הייתה רק לרגע, כפי שתיארתי בתחילת השרשור הנוכחי (יציאה מהחלום וחזרה אליו)? שני מגיבים לתיאור הציעו שמדובר בהתעוררות כוזבת, אז רציתי לדעת כיצד ניתן לאמת זאת. אגב, בסיטואציה הספיציפית שתיארתי שם, לא ניתן היה לעשות וידוא מציאות, הרי זה היה מעיר אותי ומקלקל את כל התוכנית... "אבל כן, יכול להיות מצב שבו שלב ההתעוררות כל כך מעורפל שאחרי כמה שעות קשה לדעת אם היית ערה באמת או שלא..." - כפי שתיארתי שם, זה היה שלב קצר וגם קצת מעורפל. לא היה שום דבר חריג, רק אני במיטה שלי, בדיוק מה שבאתי לבדוק. מקווה שהפעם הצלחתי להיות יותר ברורה. אם לא, קריאה רציפה של השרשור, עשויה לסייע... תודה על הסבלנות, שני הקטנה.

Amaterasu

New member
הבנתי

אוקי, קראתי את כל השרשור מההתחלה והבנתי על מה מדובר. קודם כל, באופן אישי, אני מאמין שאפשר לצאת מחלום, "לבדוק" מה קורה במציאות, ולחזור אל החלום. זה קרה לי כמה וכמה פעמים כך שאני מקבל את זה כתהליך רגיל לחלוטין. שרשרת חלומות היא דבר מאוד נפוץ, ואין סיבה שכשתחזרי לישון לא תחזרי לאותו החלום, או לחלום זהה. מצד שני, כמו שאמרו, זו יכולה הייתה להיות גם התעוררות כוזבת. אני נוטה להאמין שזו הייתה התעוררות אמיתית. בכל מקרה אין אפשרות לאמת את זה בגלל שזה היה כל כך קצר ומעורפל. בפעם הבאה שזה קורה, תוכלי לבצע בדיקות מציאות חסרות תנועה; כמו למשל להסתכל על קירות החדר שלך ולבדוק אם הצבעים זהים, או לתלות שלט הפוך עם טקסט מעל המיטה שלך ולקרוא אותו.

makron2

New member
בקטע הזה...

יש שתיי אפשרויות - לעשות בדיקה בכל התעוררות או פשוט לשם לב שהתעוררת ולהשאר באותה תנוחה בדיוק כדיי להתרכז ולחזור לחלום(אני מעדיף את זה)ויותר קל להשאר באותה תנוחה אם היה חצלול לפניי זה כי אז שמים לב בדרך כלל גם לרגע ההתעוררות עצמו. כמובן שבחצלול ממש לפניי ההתעוררות ובמהלך החלום רצוי לעשות מדיי פעם בדיקות מציאות והגברות צלילות כי זה מונע התעוררות לרוב התעוררות מוקדת אבל שוב אם מפספסים יש את האופציות שמוזכרות למעלה.

שני333

New member
וואו,נשמע לי מתקדם מדי, אין לי רקע וניסיון..:

נדמה לי שאתה מתאר ומזכיר שיטות שמתאימות יותר לאנשים שמתאמנים... אני לא מסוגלת לשלוט במשך החלום שלי, רק בתוכן שלו. מישחקים ותמרונים כמו אלו שהזכרת, עלולים להעיר אותי ולהפסיק את החלום לחלוטין. יתכן ושלך יציבים ויכולים לעמוד בזה, שלי שבריריים ועדינים וחמקניים להחריד. כל שרציתי היה לדעת אם יש מאפיין מובהק המבדיל בין חלום למציאות והיה יכול לסייע לי להכריע אם כשרציתי לצאת מהחלום ולחזור, אכן יצאתי וחזרתי, או שמא נשארתי ורק חשבתי שיצאתי... תודה בכל אופן על העצות, אולי בשלב כלשהו אם אתחיל לקחת את חלומותיי בידיים ולהתערב בהם יותר, אצליח להשתמש בהם באופן יעיל... שני הקטנה.

makron2

New member
זה מאוד פשוט...

רק צריך לזכור לבצע בדיקות והגברות,כל זאת ע"מ להשאר ממוקדים ועם השאר פשוט זורמים.

שני333

New member
פשוט למי שכבר יודע לעשות את זה -

בדיקות והגברות נראים לי כמו משהו שיחזיר אותי למציאות אם הייתי בה ואם לאו... זה דורש אימונים.

makron2

New member
ההפך...

הבדיקות וההגברות נועדו ע"מ לשפר את המיקוד הזמן והחוויה בקיצור הכול,אימונים מעטים מאוד נדרש,את רק צריכה לזכור שזה עוזר ואיך מבצעים ורוב הסיכויים שאת תחשבי ותבצעי את זה לבד ברגע שתהיי בחלום שבו את הזהה שאת חולמת. מספיק לקרוא ואת כבר מודעת לזה.

silverhawk

New member
יפה יפה

התעוררות וחזרה לחלום היא אמנם לא מאוד נפוצה, אך היא גם לא כה נדירה. בעיניי זו תופעה מעניינת ביותר (ושימי לב שבמקרה שלך היא שימשה כמעין מנגנון הגנה, על מנת לאשש לעצמך את העובדה שאת אכן חולמת - נפלאות המוח האנושי). בנוגע לשאלה שלך אודות התעוררות כוזבת מהמשך השרשור, רק את יכולה לדעת זאת בוודאות. התעוררות כוזבת תיראה במקרים רבים מציאותית לחלוטין, ובמבט לאחור, לא תוכלי לדעת באופן וודאי האם היית ערה או שמא אך חלמת. הדרך לברר זאת, כפי שאמרו לך, הינה ע"י שימוש בבדיקת מציאות ברגע ההתעוררות. בדיעבד, מאידך, זה לא ממש אפשרי. אבל כך או כך, בין אם ההתעוררות הייתה ממשית ובין אם הייתה כוזבת, זה לא מפחית מעוצמת החוויה ומעצם הרעיון של התעוררות רגעית על מנת להתמודד ביתר קלות עם המתרחש בחלום.

למעלה