חצלול מוזר.

שני333

New member
אני בהחלט מסכימה,

זו הייתה חוויה עצומה. אחת שגם עוררה אותי לחשוב על אופיים של חלומות צלולים וחלומות בכלל. כמה המוח שלנו מעורב בהם? האם התערבות זו ניתן לגייס גם מחוץ לחלום אך פשוט דיכאנו אותה עם השנים ורק בחלום היא מתפרצת? האם מנגנוני ההגנה שהמוח מציג בחלום, הם מה שנקרא 'אינסטינקטים' במציאות? אותם תחושות וסיגנאלים שהמוח נותן, אך נטולי בסיס הגיוני או נלמד? האם 'תחושות בטן' הם בעצם 'תחושות מוח פנימי'...? כמה המוח עצמאי וחושב בעצמו בלי לשאול אותי? הרי המעבר שניסיתי לעשות לא היה אפשרות ששמעתי עליה, ולכן בהכרח לא אני (המודעית) העלתי אותה... האם ניתן לחזק את הקשר עם התת מודע הזה בהנף רצון כשהמודע מאכזב? ועוד שאלות רבות, שגם את ההיבט האינדיבידואלי שבהן צריך להכניס - האם אצל כולם זה אותו דבר? (מן הסתם לא, אבל האם זה מדיד?) האם יש אנשים שדכאו את תת המודע שלהם בצורה טרמינאלית? האם זה בכלל אפשרי לדכא אותו כך? ומאידך האם ניתן לפתח את זה (כמו שאינדיאנים מתיימרים לפתח התחברות לעצמם)? לדעתי זה כלי מדהים אם ניתן יהיה להשתמש בו גם מחוץ לחלום, בתחום הזה שמשפיע על חיינו ונקרא מציאות... אני חושבת שזה גם עשוי להיות מדד נפלא לאדם. אם הוא יפותח, הוא אף עתיד להשלים את החסר שיש בכלים המרובעים המודדים היום בני אדם, לא כן?... שני הקטנה.

makron2

New member
כולנו בני אדם...

פשוט דיכאנו אותה עם השנים ורק בחלום היא מתפרצת?אני מאמין שאנשים עם חוש ויזואלי מפותח יכולים גם לחלום בהקיץ עם תוצאות טובות אבל כולנו עושים את זה באופן רציף,גם שחושבים/מדברים עושים את זה בצורה ויזואלית רק פחות שמים לב לזה - כמו אל תחשבי על תפוח בדבש,בטח ראית שם תפוח. 'תחושות בטן' הם בעצם 'תחושות מוח פנימי'...?הכל מתחיל בדמיון אבל גם תחושה פנימית יכולה להטעות. המוח עצמאי וחושב בעצמו בלי לשאול אותי?עצמאי הרבה יותר ממה שאנחנו חושבים,רוב הפעולות שמבצעים במהלך היום מתבצעות באופן אוטומטי,כמו ללכת,לנשום ועוד....... האם ניתן לחזק את הקשר עם התת מודע הזה בהנף רצון כשהמודע מאכזב?זה קורה גם ככה ותמיד אפשר להשתפר במשהו מדיד?כולנו זהים בצורה זאת או אחרת אפשרי לדכא אותו כך?תת מודע עובד תמיד,אני חושב שיכולות אחרות אפשר לדכא - תשתמש בזה או שתאבד את זה ומנגד זה בדיוק כמו לרכב על אופניים,שנים לא נסעתי אבל אני עדיין זוכר איך. בכלים המרובעים המודדים היום בני אדם, לא כן?הכל בא מהדמיון גם המצאה מרובעת כמו חישובית,והשאיפות שלנו כבני אדם תמיד משתדרגות וגם שנגיע לשיא ננסה לחשוב על שיא חדש ואם אין שיא להשיג נחפש "אתגר" אחר.

שני333

New member
אתה יסודי... -

לחלום בהקיץ זה יותר פנטזיה, בדרך כלל משהו רצוני ונחמד שהיית רוצה, אני מדברת על הפעילות הזו של המוח שאינה רצונית ומופעלת כנראה בדרכים אחרות (נושא מרתק לכשעצמו). תוצאות טובות? אתה מתכוון למימוש פנטזיה, אבל אני מדברת על התחברות ושליטה על החלק העצמאי שבי, זה שלא צריך אותי כדי לפעול, ומשום מה מתבטא רק בחלום... גם למה שהזכרת על פעולות אוטומאטיות לא התכוונתי. נשימה שייכת למערכת האוטונומית הקיימת בכל גוף אדם, הליכה היא פעולה יומיומית ולכן אנחנו לא נותנים עליה את דעתינו. שתיהן רצוניות (נשימה לפחות במידה מסויימת) - אתה הולך על פי רצונך, ואלא אם כן אתה חולה ירח, לא תלך בלעדיו. המוח לא מחליט לך ללכת, הוא מקסימום ממשיך פעולה שהתחלת ברצונך על פי דפוסים קודמים שהוא מכיר. לכן גם בסביבה שאתה מכיר, תלך מהר יותר מבסביבה שאתה לא (שם תעצור, תחשוב ותלמד). הנשימה שלך אומנם רצונית פחות, אבל אתה יכול להפסיק אותה באופן זמני אם תרצה. ושוב, שתי הפעולות האלה (ורבות אחרות שיכלת להזכיר) קיימות אצל כולם בתבנית דומה. אני מדברת על התת מודע המתקשר לדמיון ולאינדיבידואל, חלק שכנראה משתנה מאד בין אנשים ואולי אף זה שמייחד אותם. זו כנראה מערכת בלתי רצונית שהופכת אותנו למה שאנחנו ואולי פחדנו להיות... מערכת שמתמזגת עם המודע בשעת חלום והופכת אותו למפתיע עבורנו (כדי להבהיר את העניין, אדם שמחובר אל התת מודע שלו, לא יהיה מופתע מהמוזרויות שבחלומותיו...) חיזוק הקשר עם התת מודע (לאו דווקא בשעות לחץ, שאז כמו שאמרת, זה קורה גם ככה) אלא לחשוב איתו כמו שאני חושבת עם הראש. כשאני רוצה לפתור שאלת היגיון, אני אתרכז, והחלק המודע במוח יתן לי את התשובה. אבל מה אם לא מדובר בשאלת היגיון אלא במשהו שדורש יצירתיות ודמיון? אז, אם זה לא בא אוטומאטית (השראה / מוזה), אני יכולה לשבור את הראש ולחכות שזה יגיע... (באופן מעניין, יגיע כשאני הולכת לישון...) אם הייתי יכולה לשלוט בחלק הזה ולא לחכות שתת המודע שלי תואיל בטובה לשתף פעולה, זה היה יכול להיות נהדר. תת המודע ממש איננה כמו נשימה או הליכה. אומנם על כל הפעולות האלה המוח אחראי, אך אלה דברים שונים לגמרי, המוח זה לא דבר אחד והוא לא מפעיל הכל באותה הדרך. כולנו זהים בצורה זו או אחרת אולי במערכות הגוף הרגילות הדרושות לתפקודינו כבני אדם, אבל דמיון? בחלומות? ביצירתיות? בדיוק בזה נהיה שונים! תת מודע אולי עובד תמיד, אבל נמצא ברקע. הוא לא בא לידי ביטוי. הייתי רוצה לשים אותו בפרונט, להתחבר אליו, לשלוט בו, להיות יותר אני. כשאמרתי לדכא את תת המודע, התכוונתי לאנשים יצירתיים שנאלצים לחיות במסגרת נוקשה תחת כללים מגבילים, שאליהם הם נכנעים לבסוף והולכים להיות רופא... האם היצירתיות והדמיון האלה משתמרים גם בתנאים כאלה? אני לא מזלזלת בחישובית, פשוט לא כולם בנויים אל סוג זה של יצירתיות. לא כולם נמשכים אליה באופן טבעי, אך בגלל תכתיבים של החברה, נאלצים ללמוד אותה. אתה לא באמת יכול לעסוק במה שמתחשק לך, אתה צריך להיות מאד עקשן כדי ללכת בדרך שלך אם היא לא מקובלת... מקווה שלא הגזמתי עם האורך, אתה לא חייב להיות יסודי... שני הקטנה.

makron2

New member
המשך...

"מתבטא רק בחלום.." עקרונית רובנו במהלך היום נוטים להכנס למצב דמויי שינה(היפנוזה/גורם ביקורתי מכובה)במקרים רבים ושונים,לדוגמא שאנשים מדברים איתנו ודרך התגובה שלנו כלפיי X שבמקרים רבים היא אוטומטית. - אני מניח שזה חלק גדול מהאינדיבידואל/האני. "בדיוק בזה נהיה שונים!" - למרות שהכיוון שבו נבחר לנתב את הדמיון יהיה שונה עדיין רובנו זהים,חוץ מאנשים עם ניתוב "שונה" בדומה לזכרון צילומי או אוטיזם סאבאנט כלשהוא,זו עובדה ידועה שלאנשים עם יכולות גבוהות בתחום מסויים יש מיקוד יתר בתחום יחודי כלשהוא והם נוטים עקב כך לפגר בתחומים אחרים. "לשלוט בו" "יצירתיות" ו "להיות יותר אני" - אמנים רבים דווקא עושים ההפך כדיי לפתח את היצירתיות שבהם,הם נוטים להשתמש בחומרים שגורמים להם להיות במצב שבו לגורם הביקורתי שבמוח יש פחות השפעה ואז היצירתיות+מחשבות מופשטות נוטות להיווצר בצורה מוגברת - לגישה הזאת יש חסרונות ולשנות את רצף ההתנהגות היום יומית שלנו גורם רק למיקוד/חוסר מיקוד במשהו אחר שאולי עוזר לנו בתחומים אחרים שקשורים להישרדות שלנו,לדעתי. האם היצירתיות והדמיון האלה משתמרים גם בתנאים כאלה?אני מניח שזה עדיין קשור לחשיבה מופשטת/יצירתית - גם אם ישימו בן אדם יצירתי/רגיל במערה הוא יבנה עולומות שונים/פנימיים מכלום. כל מה שכתבתי פה הוא רק דעה מסויימת כמובן והדעה שלי שווה במשקלה באופן מדוייק לדעה אחרת.

makron2

New member
זה קורה...+עוד אפשרויות.

בנושא השראה ליצירתיות אז גם חוויות שונות שחווים בחיים תורמות ליצירתיות מוגברת. בנושא הקשר עם התת מודע אז סוגיי מדיטצייה שונים גם יכולים לעזור - אני מחשיב חלום צלול כחווית מדיטציה מתקדמת אבל יש עוד שיטות של תקשור עם התת מודע כמו להכנס למצבי טראנס בדומה להיפנוגוגיה שבהם אפשר לעצום עניים+להרגע ולבהות לתוך השחור מאחוריי העפעפיים,ברגע שסוטים מהפעולה יש לחזור שוב לבהות בשחור,בערך אחררי 20ד של פעולות כאלה מסרים יתחילו לצוץ מהתת מודע בצורות של מראות,רגשות,תחושות וקולות - כמובן שצריך להתאמן כמה פעמים בזה ועם האימונים התוצאות ישתפרו.

maor16x

New member
תגובה

לי אישית נראה שהיה לך התעוררות כוזבת כמו שאמרו פה למעשה.. אבל גם הגיוני מאוד שקמת באמת וחזרת לחלום , זה קרה לי לא מעט פעמים כל הנושא הזה של החלומות אני גם נכנסתי אליו בתקופה האחרונה והוא ממש נושא גדול ויש לי גם המון שאלות עליו.. שאני מת להגיע לתשובות שם אגב לא הצלחתי להבין החלום שלך היה צלול או לא במהלכו ?

שני333

New member
במהלכו כן, הרי רציתי לצאת ממנו למציאות, -

זאת אומרת שידעתי שהוא חלום. אגב, מה גרם לך לחשוב שזו הייתה התעוררות כוזבת? קראת את כל השרשור? אני חושבת שדי קשה לקבוע.

makron2

New member
בגדול...

כמו שציינו פה,הכל מבוסס על רצון מקדים וזה מניע את ההתרחשיות - ואישית גם אני נוטה להאמין שמדובר בהתעוררות כוזבת אבל זה שולי כי גם אם היא הייתה ריגעית ואמיתית התוצאה יכולה להיות זה - שאפשר לחזור לחלום צלול ממנה.

למעלה