חצי

SKJUMBO

New member
חצי ../images/Emo32.gif

התחלתי לבנות דגמים של מטוסים ואני רוצה להוריד צבע, האם אתם יכולים להמליץ לי על חומר שמצד אחד לא רעיל ולא מזיק לעור יותר מדי ומצד שני יעיל בהסרת צבע?

DIKZ

New member
מסיר צבע

שלום לשואל. מסירי צבע ( מ"צ ) כימיים הינם רעילים בדרגה כזו או אחרת. בתעשיה, הם מחויבים ברשיון רעלים. לפני שאנסה לענות , שאלתי- מאיזה חומר עשוי הדגם. יש לבחון האם מ"צ הפוטנציאלי אינו תוקף את המוצר הבסיסי ( הדגם במקרה שלך ). שאלה שניה- באיזה צבע נצבע הדגם. בדר"כ , ככל שהצבע "טוב" יותר, אזי מ"צ חייב להיות "תוקפני" יותר. הצבעים , מהפשוט לעמיד יותר - סינטטי ביבוש אויר, דו קומפוננטי, צבע בקליה ( 180 מעלות לערך, ומעלה) אבקות צבע אלקטרוסטטיות ועוד.בהצלחה , dikz.

SKJUMBO

New member
הדגם עשוי מפלסטיק

לגבי הצבע איני יודע... מה שאני כן יודע זה שאצטון לא עוזר ובנוסף הציעו לי להשתמש בשמן בלמים, עד כמה שמן בלמים מסוכן? והאם יש משו טוב יותר?

DIKZ

New member
מ"צ

שלום. במידה והאצטון לא פעל \ הגיב, בשני "הכיוונים", דהיינו - הצבע לא נתקף , והדגם הפלסטי גם הוא לא התרכך \ התמוסס , אזי הפתרון המסתמן הוא שימוש במסיר צבע בטבילה או במריחה ( 2 סוגים שונים ) על בסיס מתילן כלוריד , שהינו מרכיב סטנדרטי במ"צ , ( ורעיל במידה מסוימת ). עיצה כפולה - להשתמש בנייר לטש להסרת מרבית הצבע הקיים. על שאריות הצבע הישן, "הדבוקים" היטב לפני השטח, לאחר ניקוי מאבק ושומן ( מהאצבעות למשל) לצבוע בצבע חדש, בגוון כהה יותר מהמקורי. אופציה שניה: לקנות בחנות לחומרי בנין מ"צ , ולקרוא את מרכיבי החומר, שם יאוזכר חומר הגלם = מתילן כלוריד = די כלורו מתאן. להקפיד על הוראות הבטיחות, ולבדוק שהדגם מפלסטיק - אינו מותקף. אני הייתי בוחר בעיצה הראשונה. בהצלחה, dikz.

SKJUMBO

New member
תודה אני אנסה...

כמה נחמד אחרי כמעט חודשיים שהיה שיעור הכימיה האחרון שלי לחזור ולשמוע את שמות אותם החומרים (די כלורו מתאן)...

למעלה