חצי שבתון ??

חצי שבתון ??

שלום לכולם
ידוע לי כי כבר היה דיון בנושא, אבל לא מוצא.

לאחרונה עלה לי רעיון לצאת לחצי שבתון ... גיליתי שאיני יודע על כך הרבה, ולצערי גם יתר המורים הותיקים בבית ספרי אינו יודע.

אשמח לברר (יש 55000 ש"ח בקרן מעסיק+עובד) . כיצד יחולק/ינותב הכסף בחצי שבתון ?

- האם יש השלמה לשכר מלא (כמעט מלא) ? כך שאני עובד חצי משרה ומקבל עוד כ3500 -4000 ש"ח מהקרן ?
- כיצד ממומן חלק הלימודים וההשתלמויות ? וכמה ? ואיך אפשר לדעת ?
- האם לקיחת חצי שבתון בשנה 09/2013 מחייב לקיחת חצי שבתון נוסף ב09/2014

האם יש מישהו (אתם מכירים מישהו) שמומחה בזכויות, חובות ותנאים של השבתון/חצי שבתון ??
האם מזכירי הסניפים של ארגון/הסתדרות המורים בקיאים בכך ??

תודה !

itu1

New member
חצי שבתון

בחצי שבתון מענק הקרן בגובה 33.3% משכרך במשרה הממוצעת שבמחזור החסכון.
ניתן לעבוד בחצי שבתון עד 2/3 משרה (מה שמאפשר המשך חסכון למחזור הבא)
אין חובה לצאת לחצי השבתון השני ברציפות.
יש ללמוד לפי הנתונים האישיים עד 8 ש״ש.
ניתן לפנות לייעוץ נוסף ליו״ר הסניף המקומי של הסתדרות המורים.
אריה

בחצי שבתון מענק הקרן בגובה 33.3% משכרך במשרה

לא הבנתי ?
אם אני מרוויח 9500 ברוטו על משרה מלאה.

לוקח חצי שבתון .... כמה ארוויח לחודש (בערך) ?

תודה !

ארטור 1

New member
קרן ההשתלמות תשלם לך כ 3000 ש"ח לחודש

זאת בתנאי ששכרך לא עבר קפיצה משמעותית בגין רפורמת אופק חדש או עוז לתמורה,או בגלל הגדלה משעותית באחוזי משרה .

יתרת שכרך תקבל עבור עבודתך בכחצי משרה שתהיה כמעט נטולת מיסים לחלוטין .מומלץ שתעבוד בכ 55-60% משרה שבמקרה שלך יהיו שעות כמעט נטלות מיסים .

אני מזכיר שבשבתון קרן ההשתלמות רוכשת עבור המורה זכויות פנסיה של 66% בלבד ,ולכן מורה שיצא ל 2 חצאי שבתון אך ממשיך לעבוד כ 60% משרה ,מצמצם את פגיעת הקטנת ההפרשה לפנסיה לאחוזים בודדים .

batno1402

New member
אני עבדתי פעמיים בשנות שבתון

מלאות(שליש משרה).מבחינה כלכלית-היה מאוד משתלם.
לא יודעת איך היום (אז לא היה אופק.)עבדתי פעמיים בשבוע ועוד היה לי זמן ללמוד ולהנות.
בתחילה זה היה נגד רצוני(המנהל שלי הכריח אותי)-אבל בדיעבד-מבחינה כלכלית-היה משתלם מאוד

ארטור 1

New member
הכי משתלם כלכלית לקחת 2 חצאי שבתון

ולעשות זאת עם שנת הפסקה באמצע של עבודה במשרה מלאה .

מכיוון ששנת לימודים נופלת מספטמבר עד ספטמבר ,יוצא שבשנה שיוצאים לחצי שבתון יש 2 שנות מס שיש בהן חודשי עבודה עם שכר נמוך .מכיוון שמס ההכנסה הינו בתחשיב שנתי יוצא שבשתי שנות המס הללו ,ההפרשות למס הכנסה מזעריות.כמו כן ההפרשות לביטוח לאומי ומס בריאות בשכר של כ 5000 ש"ח זעום ועומד על פחות מ 4% מהשכר לעומת 12% מהשכר שמעל סכומים אלו .

מי שיקח פעמיים חצי שבתון עם מרווח של שנת עבודה אחת (או יותר ) בניהן יזכה ב 4!! שנות תשלומי מיסים מזעריים .מי שיעבוד 50-60% משרה יזכה בשכר חודשי בשנות החצי שבתון שהוא יותר גבוה משכרו הרגיל רק ובעיקר בגלל הפטור החוקעי מתשלומי מס הכנסה וביטוח לאומי .

תודה על הטיפים והאם יש טפסים מיוחדים למס

ארטור תודה על המידע .
האם יש טפסים מיוחדים למלא לטובת מס הכנסה, ביטוח לאומי לקראת שינוי שכזה (עבודה במשרה+ ומעבר לחצי שבתון (חצי משרה או 60% משרה) .

יש לדאוג למשהו כבר בסוף מרץ - מאי שאני מבקש (ומקבל) חצי שבתון ??

תודה.

למעלה