ההכנה על האש
בגלל שההכנה צריכה להיות מדוייקת שהמים יפרצו למעלה ושהקפה לא ישרף ושלא יצאו מים בי טעם קפה, צריך לשמור בדיוק על הכמויות ועל אופן ההכנה.
יש לי נסיון עם מקינטה בריקה של ביאלטי 2 מנות. כזו עם משקולת למעלה.
כדי לקבל פחות מ-2 מנות, הכנסתי כדור משחק פלסטי בערך ס"מ קוטר שהפחית את כמות הקפה במשפך. לצערי הוא נזרק לפח בטעות באיזה מלון באילת.
ההסבר שגוף האלומיניום, כמות המים כמות הקפה ומשחק עם הלהבה, בהתחלה חזקה ואחרי הפריצה מקטינים אותה, יוצר פריצת קפה לחלק העליון בטעם מאד דומה לאספרסו.
מעט מידי מים לא יוציאו את הקפה הנוזל למעלה, מתכון לחריכה של המקינטה למטה. יותר מידי מים, הם לא ירתחו או שהקפה יהיה דלוח, כנ"ל מעט מידי ז.א. פחות מ10 גרם קפה, יצא דלוח.