חצי חצי

אדם 08

New member
חצי חצי

אני יודע שחרשו על השאלה

בכל זאת שואל.

החלטתי שאני מפסיק לשלם בדייט הראשון עלי ועל בת הזוג.
אם מישהי חושבת שאני קמצן בגלל זה, זו בעיה שלה.

השאלה היא לא אם לשלם רק חצי, אלא איך הכי אסרטיבי להציג את זה?

להוציא כרטיס ולשאול: חצי-חצי?

לחכות עד שהיא תוציא?

פשוט לשים כרטיס ולחכות שהיא גם תשים (בלי להגיד כלום) ?

מה אתם/ן מציעים?

סימה53

New member
אני חושבת שעוד בשיחת הטל' לפני

שאתם יוצאים צריך לדבר על זה
אם היא לא תבוא עם כסף/כרטיס אשראי ?תשאיר אותה מובכת?
עדיף הכל לסגור מראש להגיד לה שאתה לא קמצן אבל דייט ראשון חצי חצי
אם היא סבבה תזרום איתך
אם היא תחשוב אחרת לפחות היית כנה

אדם 08

New member
לא, זה עושה סיפור

לא צריך לעשות מזה דרמה

אני שואל איך על המקום תוך כדי זרימה נוח לשחק אותה

אם היית בדייט איתי, זה היה נשאר

הראשון והאחרון. קמצנות זו התכונה הכי פחות מצודדת שיכולה להיות לבן זוג...

שאלה מעולה, האם

שאלת את עצמך מה בעצם קורה בדייט הראשון? יש מפגש בין שני אנשים שלא הכירו קודם. ותוך מפגש אחד הם צריכים לבחון אם השני הוא בן זוג שיימצא חן בעיניהם למטרת קשר כלשהו. אם חשוב לך מאוד לא לבחור בבחורה קמצנית, הרי שתיצור, במודע או שלא במודע, מבחן קטן לבדוק את זה.

בעיני נדיבות היא אחת התכונות החשובות לבדיקה אצל בן זוג. כמו גם :חכמה, סקס אפיל, חוש הומור ויכולת תכנון. ולכן אצלי לא עבר אף אחד שלא היה מוכן לשלם על הקפה ששתיתי.
איזה תכונות אתה רוצה לבדוק?

אדם 08

New member
אם נדבנות חשובה לך

איך את ונשים אחרות מפגינות אותה בדייט הראשון?

נדיבות, (לא נדבנות שזה משהו אחר)

זו תכונה שאני , ונשים רבות אחרות, מחפשות בגבר. כל אשה מחפשת את הגבר שיידאג לה היטב. ולי היו דרכים משלי להפגין את מה שטוב אצלי.
אם אתה מחפש נשים שאינן מחפשות תכונה זו, תמיד תוכל להצהיר שאינך משלם ולראות מה קורה.
יש לי הרגשה, שפשוט יצאת להרבה דייטים, ואתה מרגיש שזה מתחיל לעלות לך הרבה כסף. הצעתי לך: קבע מראש רק לקפה. כך תדע שלא תצטרך
להוציא הרבה. אבל תמיד תשלם, ותמיד תהיה אתה הדמות שהיא תרצה לראות לצידה.
בהצלחה רבה!!

dify

New member
"לי היו דרכים משלי להפגין מה שטוב אצלי"

כשאת מצפה שמישהו ישלם עליך, את "מחזירה" לו במקומות אחרים... לא פעם בתחום הדייטים הכוונה שהיאשה נותנת מחסדיה המיניים אם היא מרוצה מהבחור. זו תפיסת עולם מקובלת, הרבה נוהגות כך, אבל זו תפסת עולם שמרנית, שבה האישה נתפסת כקטנה וחלושה שזקוקה להגנה ושסוחרת במיניות שלה. האם זו העמדה שבה את רוצה הליות בתוך הזוגיות שלך?

האמת? לגמרי זכותך לבחור כך. אבל זה לא אומר שזו העמדה שכל הגברים והנשים רוצים להיות בה. יש לא מעט נשים שמרגישות ורוצות להיות שוות ובעלות עמדה שווה בתוך הזוגיות, בלי משחקים מתחת לפני השטח, ובלי חלוקת תפקידים מיגדרית מסורתית ובלי התניה של מין תמורת כסף. כשאדם08 משנה את כללי המשחק בפגישה הראשונה, הוא בעצם מצהיר שהוא מחפש אישה שמעוניינת בשיוויון ולא במשחקים המסורתיים.

נ.ב. כל פעם שאני רואה את "זה רק 20 שח על קפה" אני תוהה איך אישה בכלל יכולה להסיק משהו על נדיבות של אדם שמשלם את ה20 שח על הקפה שלה. תכלס, היום רוב הבחורים משחקים את המשחק, וקונים את הקפה ב20 שח כי זה סכום שכל בחור יכול לעמוד בו בקלות, זה לא מעיד שום כלום על מצב חשבון הבנק שלו ולא על נדיבותו האמיתית כשיהיה מדובר בסכומים מהותיים. אז קיבלת הצגה והוא שם את ה20 שח עליך, ואח"כ ישב עם חבר שלו על כוס בירה והתלונן על איך נשים הן נצלניות, ואח"כ יצא לעוד דייט ראשון ושם עוד 20 שח על הקפה שלה, לא כי הוא רצה לשים אלא כי הוא ידע שאחרת היא תקרא לו קמצן וזה סכום קטן מידי מכדי לריב עליו אז הוא שם אותו למרות שהוא חושב שזה מנהג מגוחך. הכל הצגה, העמדת פנים, במפגש שבו לכאורה באים לגשש לגבי העתיד. אז מזה שהוא ישים עליך 20 שח את לומדת משהו על הנדיבות שלו? הרשי לי להגיד לך שזו דרך מאד מאד לא אמינה.

נורא מוזרה הפרשנות שלך. את לא מכירה

אותי, ואת חושבת שמה שטוב אצלי זה המיניות?
באמת נורא מוזר, אבל תודה על המחמאה...

רושם ראשון אף פעם לא אמין במאת אחוזים. זה מה שהוא, רק רושם ראשון. ומטרתו - לבחון אפשרות להמשך קשר.
ובכל זאת, בחור שלא מוכן לשלם על כוס קפה בפגישה לא היה עובר אצלי.

dify

New member
לא מכירה אותך

אבל כן מכירה את תפיסת העולם המקובלת סביב נושא הדייטים, הן לגבי מי משלם והן לגבי היחס למיניות.

אני מתה לדעת ספציפית עליך במה את מפגינה מה שטוב אצלך, שהבחור שמולך לא מפגין גם במקביל?

ella xoxo

New member
וואו, אתה חי בסרט!

ואולי הבחורה לא בונה לה ניתוח אופי עלפי מה שהוא שילם? זה פשוט נותן תחושה נעימה, כמו כשאני יוצאת עם חברה והיא מזמינה אותי. למה כל הרווקים המתוסכלים יושבים להם מול המחשב ואוכלים סרטים? מה נהיה עם הדור הזה?...

ella xoxo

New member
טוב עכשיו כששמתי לב שאת בחורה...

תראי, דייט ראשון=זוגיות? לא מבחינתי. ומבחינתי, אם הוא משלם, זה לא אומר עליו כלום.

וגם - יש בחורות, ויש בחורות. הרבה גברים נהנים שנותנים להם להרגיש "גבריים" או וואטבר, אז "אני לא מצליחה להגיע למדף ההוא", או "לפתוח את הבקבוק הזה", ו"אני ממש גרועה במשחק הזה, אתה תמיד מנצח!" ו"אוף, איך מתקנים את הכיסא הדפוק הזה?!" בכנות, אין לי בעייה לעשות אף אחת מהפעולות,אבל קשה להתעלם מהחיוך שנמרח לו על הפרצוף, והמצברוח הטוב הפתאומי שממלא אותו.

וקשה להתווכח עם העובדה, שגברים, בצורה הכי טבעית, אוהבים לבטא את ה"גבריות" שלהם איתנו...או לפחות חלקם (החלק שאני מכירה)

אז אתה רוצה לשחק את המשחק הזה? יאללה, עד הסוף - תוציא את הארנק, טנגו זה לשניים מותק...
בדייט השני, אני יותר מאשמח להצטרף לתשלום, ובהמשך גם על הכל! באמת בכייף, אני מזמינה חברות לדרינקים כל הזמן, למה שהוא יהיה שונה? אבל דייט ראשון זה דייט ראשון, ואולי אני פשוט בחורה כזו, ואני מצטערת אם אני הורסת לבחורות עם אידיאל שונה

dify

New member
אני באמת לא מבינה את התשובות שלך

קודם כל, כשאת יוצאת עם חברה לסרט, אין לך ציפיה אוטומטית שברור שחברות שלך צריכות לשלם עליך. אם תנהגי כך, סביר שמהר מאד הן יחשבו עליך שאת נצלנית. לכן יש הבדל ענק בין שמישהו משלם עלי חד פעמית כי מתחשק לו לעשות ג'סטה, לבין מישהו שמשלם תמיד כי זו ציפיה חברתית שרק הוא ישלם בכל הדייטים הראשונים שלו.

דבר שני, כשחברה משלמת עלי, סביר שזה נשען על יחסי חברות ארוכי שנים שבהם מידי פעם אני נתתי ומידי פעם היא נתנה. האם תצפי מסתם אדם מיקרי לשלם עליך כשאתם נפגשים פעם ראשונה? אני בטוחה שלא! יש הבדל גדול בין לבחור לשלם על מישהו שמכירים לעומק לבין לשלם על אוסף בחורות זרות כי חייבים. ממש ממש לא אותו דבר.

דבר שלישי, את מתלוננת על בחורים שרוצים לשחק אותה גדולים מהחיים. וואלה, כאלו אני פוסלת על הסף עוד לפני שמגיע סעיף התשלום. למה לשחק משחקים "אוי אני לא מגיעה" "אני אוכלת רק חסה" "אני ממש גרועה במשחק הזה אתה תמיד מנצח!"
וואלה? זה מה שעושה לך טוב בפגישות ראשונות? אם כן, אני בהחלט מבינה למה את משתפת פעולה עם כל ההצגה על כל גווניה, את משחקת את האישה הקטנה ומצפה שהוא ישחק את האביר, למרות שאת יודעת שאת לא אישה קטנה ויש סיכוי טוב שהוא בכלל לא אביר. מה שמשאיר בי את התהייה- למה המשחק הזה כן טוב?

אז מי שרוצה לשחק משחקים, או מחפשת לחיות בזוגיות שבה היא צריכה להגיד משפטים בסגנון "אני ממש גרועה במשחק הזה אתה תמיד מנצח!" זכותה המלאה! אל תטעי לרגע, אני חושבת שזה לגיטימי, מדינה חופשית :)
\
אבל, זה לא אומר שזו צורת הזוגיות שכל הגברים וכל הנשים מחפשים, ומי שמחפש להיות דוגרי ולהרגיש שווה ולהימנע ממשחקים, אין לו סיבה לשחק מהרגע הראשון. אז מה אם זה דייט ראשון? מי קבע חוק בכנסת שדייט ראשון יכול להתנהל אך ורק בדרך אחת?

מבחינתי, כשאדם משחק בדייט הראשון על פי הכללים המקובלים, אז אחד מהשניים- או שהוא מאמין שככה צריך לחיות, שיש הבדלים בין גברם לנשים, שנשים חלושות וזקוקות להגנה ושגבר צריך להיות חזק ומגן.
או שהוא לא מאמין בזה אבל משק משחקים במקום להיות דוגרי.

לי אישית לא מתאים לצאת לא עם כאלה ולא עם כאלה.
ואני לא צריכה את הבחור שיחסוך לי להוציא על עצמי 20 שח, למזלי אני חיה בעידן שבו נשים יכולות ללמוד, לעבוד, להחזיק לעצמן חשבון בנק ולשלם על עצמן, לא זקוקה שגבר זר ישלם עלי. אין בזה שום היגיון שנכון לימנו מלבד חיפוש אחר הגבר השמרני. למי שמחפשת גבר שמרני בדעותיו זה מצויין.

dify

New member
אכן מדהים איך ה"נדיבות" נבחנת רק אצל הגברים

ella xoxo

New member
בזה שאני מגיעה בשמלה ההיא

עם האודם ההוא? ויכול להיות שמהתרגשות זה לקח לי שעה של התלבטויות, מדידות והתארגנות? ואולי יותר?..
אם השקעה שווה פתאום לתחת, חבל לי מאוד..
ושוב, זה שאתה משלם, לא אומר שאתה נדיב או קמצן, זאת הנחה מטופשת לגמריי שאני לא מבינה מאיפה בחורות מביאות

karmon4

New member
,תמיד מצחיק אותי לקרוא

שהנדיבות שלכם באה בכך שלקח לכם זמן לבחור שימלה או אודם.
כל עוד שתתלבשי יפה אז זה מספיק.
יצאתי עם בנות שהיו מתארגנות שעות ויצאתי גם עם בנות שהיו מתארגנות בפחות משעה את יודעת מה בשני המקרים הבנות היו מגיעות יפות ומאורגנות.
והבחורה האחרונה שיצאתי איתה היא הייתה מתארגנת בפחות משעה בגד יפה איפור עדין בדיוק כמו שאני אוהב ולדעתי היא הייתה מאורגנת להפליא ואיך שהוא לקח לה פחות משעה ואפילו חצי שעה

סימה53

New member
לא אין דבר כזה תוך כדי..

ואם היא לא תבוא עם כסף???????????
מה אז?

למעלה