חציתי עכשיו

mnm6

New member
אתם ממש חיים בנדמה לי אבל

לא יודע גם אני גדלתי בחברה החרדית ובגלל המוצא שלי הייתי מעורבב גם בחסידית וגם בליטאית לא זכור לי על כזו פשיעה שאתם מתארים. גנבות פריצות לדירות כמעט ולא קיימים,אלימות לדעתי זה אצל כולם אותו דבר,למרות שאולי בצבור החרדי קצת פחות כדי "שלא ידפק השידוך",הטרדות מיניות ואונסים יש הרבה הרבה פחות זה שדברים קורים זה ברור אבל ,בואו לא נשכח שבהרבה מקרים אלו "האנוסים היקרים"שכולם יודעים מי הם ומה הם והאמת בנושא הטרדות מיניות לדעתי במידה ואתה לא מיוחס משמרת הצניעות הרבה הרבה יותר יעילה מהמשטרה צר לי אבל לדעתי אחוז הפשיעה בחברה החרדית הוא אכן הרבה יותר נמוך וזה שיצאנו משם לא אומר שהכל שם עד כדי כך גרוע כי באמת אני לא מכיר הרבה אירגונים של מתנדבים (לא בשכר) חילונים שמחלקים אוכל מלווים כספים ללא ריבית(כמובן למעט הגמח של בר)מביאים לאדם שלא מכירים ונתקע בלי מקום לישון מיטה חמה או שמארגן גמחים כמעט לכל דבר.

אולי יחסית למאה שערים?

בבני ברק יש חרדים, יש חרדים, יש חרדים, יש חרדים, יש חרדים, ואפילו חרדים יש שם. פעם, הלכתי ברחוב וראיתי חרדים, מסתבר שגם הם נמצאים שם. וגם חרדים. בעיניי זה מגוון.

barr1969

New member
כושר אבחון גס וגולמי.

בבני ברק יש מקשה אחת של חרדים. מחיאות כפיים למי שעלתה על זה.

סלסרו

New member
ממש הבדלים תהומיים..

ההוא לובש את הכובע כשהקשר בצד ימין וההוא בצד שמאל, ההוא מכניס את המכנסים לתוך הגרבים ואצל ההוא המכסים מעל הגרבים, לההוא יש רב שמגיע מעירה מסויימת מפולין, והרב של ההוא מגיע מעיירה בהונגריה, ההוא לובש תחתונים חצי, ההוא שלושת-רבעי, וההוא, ה' ישמור, תחתונים סטנדרטים.... פשש, ממש גיוון.

free2

New member
כמו שכל היהודים אותו דבר ?

אני שואל את עצמי מה מונע ממך לבחון אותם בצורה שווה והוגנת ? כמו שאר האוכלוסיה, אני מניח שזה נובע מקנאה ?או כעס מסויים שאתה סוחב איתך מימים עברו ואני מציע לך לטפל בכך

אבחנה מדוייקת (בניגוד לשלי)

סלסרו מקנא בחרדים שבבני ברק. יש להם שולחן שבת, ולימוד תורה ו.. ו.. אושר וסיפוק ולא אין כלום. נאדה. גורנישט. היכן שהוא גר יש אוכלוסיה הומוגנית ומשעממת. אף אחד לא מלווה לשני אפילו ביצה בלי ריבית, ועוד איזה ריבית. כל יום גונבים לו את הרכב מחדש, וגם אונסים ורוצחים אותו אחר הצהריים. כולם אדישים כלפיו ואף אחד לא מברך אותו בבוקר טוב. ובשבת, אסון לאומי. יש כזה רעש וחוסר מנוחה שאי אפשר לנשום. גם המחירים בשמיים, וקליפת מלפפון עולה עשרים דולר (טוב, זה כבר כמעט נכון). הוא מקנא. הנחה נכונה. מצטרפת להצעה שלך - סלסרו לך טפל בכך!

סלסרו

New member
אגב מלפפון, אכלתי מלפפון אחד מ"הגינה",

מלפפונצ'יק אמנם, אבל טעים להפליא!

יאפס. לכך בדיוק התכוונתי.

(כדאי להוסיף, כנראה, שהן המשפט הזה והן הקודם לא נאמרו ברצינות - ואני משוכנעת שהאוכלוסיה בבני ברק מגוונת להפליא). ובאשר לדברייך - לא טענתי שאנשים אינם שונים איש מרעהו, אלא שכאוכלוסיה היא לא מגוונת. תשאלי את ראש עיריית בני ברק, הוא מכיר טוב יותר. הרי לעיר יש ואמור להיות צביון חרדי לא? הווה אומר הומוגני, לא מגוון. אהה, כל אחד חרדי בצורה אחרת. בסדר, אמרו כבר שגיוון זה דבר יחסי.

Patrick kim

New member
מרקם אוכלוסיה מרתק פסיכיאטרית

אחוז חולי הנפש הגלויים והסמויים מהגבוהים בעולם.ואחוזי נכות ופיגור. ואין באמירתי זאת חלילה ללעוג .והאשם העיקרי במצב האוכלוסיה:האוכלוסיה עצמה וזה מרתק לחקור לעומק את סך הגורמים הישירים והעקיפים לבעיות הנפשיות ושאר הפגעים.

בשונה מבר שמבקשת בעדינות אישושים

לקביעה שלך אני אהיה פחות עדין ואקבע שאין שום שחר לקביעה שלך. אבל אתה התחכמת והכנסת את חולי הנפש ה"סמויים" (מה כוונה סמויים? הם עובדים כסוכנים סמויים בשב"כ של חולי הנפש?) ואת זה כמובן א"א להוכיח.אבל תוותר השאלה מנין לך שהם חולי נפש אם הם סמויים? והיפה מכל שבכלל לא התכוונת ללעוג... בעיני בעיית הבעיות בבני ברק הם דוקא השפויים ולא חולי הנפש שמן הסתם הם באחוז יחסי ככל האוכלוסיות. ב"ב היא מאד לא מוצלחת ללא חרדים, ולא מן המשובחות לחרדים.אבל דווקא לאלה שחיים בקו התפר,מהבחינה הדתית, והם גרים בקצותיה של העיר ולא במרכזה,היא עיר נפלאה. במרחק אוטובוס אתה בתל אביב וגם בבית אתה רחוק מספיק מהעין של הסביבה והיאוש נעשה מעט יותר נוח.

Patrick kim

New member
מקורות המידע מבוססים על מידע

מגורמים רשמיים ולא רשמיים.וכן קיים המושג סמויים כאלה ש``אסור`` שידעו שחסר להם בורג ומטופלים לא בדרך השגרתית.ונכון ``קל`` וניסבל יותר לגור בשולי העיר.וכן העיר נגישה למרחבי גוש דן.ואופס כמעט שכחתי שרבים מב``ב עקרו לערי הלווין החרדיות עם כל החולאים שציינתי כחולאי ב``ב אני מקווה שלא דרכתי על יבלות כואבות כי האמת כואבת שבעתיים למי שנחשבים חביבי אללה ומשום מה לא ניראה שאללה ``גוטניו`` באידיש מחבב אותם.ולמה חסר להם בורג?קונפליקטים נפשיים משפחות קשות חינוך פוריטני ומיושן אלימות וכיעור במשפחה אבל !!-אסור לדבר על-זה.

למעלה