חציל מטוגן

חציל מטוגן

היי לכולם אשמח לקבל הצעתכם טיגנתי חציל פרוסות וגם קוביות הוספתי לזה פטרוזיליה קצוצה ופלפל אדום רגיל חתוך לקוביות קטנות והכל התערבב עם השמן של הטיגון. מה עוד אפשר להוסיף ואיזה רוטב מכינים לזה. ניסיתי שיצא משהו כמו במסעדות בתודה מראש

Rebeccan

New member
אפשר לימון ואפשר חומץ

אפשר בתוספת מלפפון כבוש עדיף את השמן של הטיגון לסנן או לספוג ואז להוסיף שמן זית מעט מאוד מלח (לפי הטעם), אפשר גם פפריקה מתוקה, לצבע פרינצסה
בגן הפרחים

נירהמ1

New member
הנה לך כמה אפשרויות../images/Emo140.gif

אפשרות ראשונה: מיץ לימון סחוט טרי עם כמה שיני שום כתושות - לערבב, לשפוך על החצילים ולערבב שוב. אפשר שניה: להכין רוטב טחינה (או טחינה מוכנה), לשפוך על החצילים ולערבב. אפשרות שלישית להכין רוטב יוגורט: מכל אחד (200 מ"ל) יוגורט טבעי, כמה שיני שום, שופכים על על החצילים ומערבבים. ואפשרות רביעית: לטגן גם עגבניות קצוצות (בלי הנוזלים והגרעינים) עם רצועות פלפלים מתוקים (אפשר גם פלפלון חריף - אם אוהבים) בשמן שבו טוגנו החצילים, להוסיף פלפל שחור גרוס טרי (1/2 כפית) מעט מלח, מעט טימין, אפשר גם כוסברה קצוצה, ולערבב את החצילים ברוטב.

Rebeccan

New member
רצוי להספיג את השמן של הטיגון

ולהוסיף שמן זית או שמן קנולה טריים - יחד עם הרוטב

נירהמ1

New member
אני לא מטגנת בכלל את החצילים

אני אופה אותם. כך הם לא סופגים שמן. אני מניחה פרוסות חצילים על תבנית מרופדת בנייר אפיה, מורחת אותם משני הצדדים במעט שמן ואופה עד שמזהיב-משחים. יש להם טעם של חצילים מטוגנים, אבל לא ספוגים בשמן.

yifatushc

New member
טחינה!!../images/Emo99.gif../images/Emo45.gif

אני אישית לא חובבת חצילים במיוחד, אבל לדעתי עם טחינה הם יכולים לצאת מעדן.
יפעת

merf

New member
יפעתוש תתביישי לך! חצילים הם המצאת

המאה (או האלף, או המיליון). ואי ואי צריך לשלוח אותך למחנה לחינוך קולינרי מחדש!! סתם, סתם - אבל חצילים זה תענוג - את פשוט לא יודעת את זה עדיין
מרב

yifatushc

New member
../images/Emo6.gif

מבחינתי חצילים וקישואים לא בתפריט...
אבל תודה לאל- הרבה דברים אחרים כן...
חציל- רק כשהוא קלוי טוב טוב על האש, מרוסק היטב עם שום, לימון ושמן זית (ועם טחינה, אז בכלל...). קישואים- רק כשהם בתוך פשטידה טעימה, מוסווים היטב. וכשהייתי ממש קטנה לא אהבתי אבוקדו- ובמשך השנים למדתי פשוט להתאהב בו כליל...
יפעת

hogo26

New member
זה דווקא טעים חצילים וטחינה

הבעיה בחצילים שהם סופגים כמות שמן אדירה, אבל לפעמים כשיש על האש מכין אנטיפסטי על הגריל,

hogo26

New member
כן מכיר את השיטה הזאת

אני אוהב את הטעם של הקליה, אפשר גם במחבת יצוקה על הגז

נירהמ1

New member
יפעתוש - קישואים בטעם כבד

הם מעדן. והם גם מוסווים היטב. את בכלל לא יודעת שיש קישואים.

מחזקת את ידייה של נירה, מי שלא הכין

עדיין את הסלט קישואים בטעם כבד לפי המתכון שלה, לא יודע מה הוא מפסיד
נירוש הזכרת לי שיש לי קישואים במקרר שמחכים שאני יכין מהם ת'סלט הטעים שלך

למעלה