חצילים

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל
מטוגנים
עם קליפה
מקולפים
חמוצים
עם שום
קלויים
על האש
אחר..
מה טעמכם?

צביה.ש

Well-known member
שנים?
פעם בשבוע או שבועיים, אני חייב חצילים.
בשביל הנפש.|מאוהב|
אני מאוד אוהבת חצילים...
יש לי מתכון טעים מאוד לחצילים מתובלים בתנור ויש לי גם מתכון טעים לחצילים ברוטב מבושלים..
ואני גם אוהבת להכין חצילים בתנור עם טחינה...

משתפרת1

Well-known member
משהו כזה הכנתי הערב.
שנים לא טיגנתי חצילים.
אז מסיבות דיאטה אחרי ההמלחה והגרת הנוזלים אני מניחה את קוביות החציל על נייר אפיה משומן קלות, מרססת מעל מעט שמן זית ומכניסה לתנור ב- 200 מעלות לכמה דקות, עד שישחימו ויתרככו. אח"כ- מעבירה לסיר עם רוטב עגבניות מתובל היטב. יאממממי.
אוהבת חצילים קלויים על המנגל עם טחינה או עם מיונז או פשוט סלט רומני.
אוהבת אותם מאודים קלות עם מעט בצל, עגבניה, חומץ, בתיבול של פלפל אנגלי (וכמובן מלח-פלפל- וטיפה ממתיק כדי לאזן את החומץ).
ומתכון שגיסתי הביאה למשפחה לפני כמה עשורים: פרוסות חצילים מטוגנות (כיום- אפויות בתנור על נייר אפה משומן עם מעט שמן זית מעליהן) בתוך רוטב שמכינים ממיונז, מדולל בהרבה חומץ (כמעט נפח שווה לנפח המיונז, עד שמתקבל רוטב בסמיכות של יוגורט בחוש), עם כמה שיני שום כתושות וסחוג אדום לחריפות נעימה. מסדרים שכבת פרוסות, עליה מורחים שכבת רוטב ושוב חצילים ועליהם רוטב. מניחים לטעמים להספג לפחות כמה שעות, עדיף יום, לפני שאוכלים.

סבא של כיפה אדומה

Well-known member
מנהל
אז מסיבות דיאטה אחרי ההמלחה והגרת הנוזלים אני מניחה את קוביות החציל על נייר אפיה משומן קלות, מרססת מעל מעט שמן זית ומכניסה לתנור ב- 200 מעלות לכמה דקות, עד שישחימו ויתרככו. אח"כ- מעבירה לסיר עם רוטב עגבניות מתובל היטב. יאממממי.
אוהבת חצילים קלויים על המנגל עם טחינה או עם מיונז או פשוט סלט רומני.
אוהבת אותם מאודים קלות עם מעט בצל, עגבניה, חומץ, בתיבול של פלפל אנגלי (וכמובן מלח-פלפל- וטיפה ממתיק כדי לאזן את החומץ).
ומתכון שגיסתי הביאה למשפחה לפני כמה עשורים: פרוסות חצילים מטוגנות (כיום- אפויות בתנור על נייר אפה משומן עם מעט שמן זית מעליהן) בתוך רוטב שמכינים ממיונז, מדולל בהרבה חומץ (כמעט נפח שווה לנפח המיונז, עד שמתקבל רוטב בסמיכות של יוגורט בחוש), עם כמה שיני שום כתושות וסחוג אדום לחריפות נעימה. מסדרים שכבת פרוסות, עליה מורחים שכבת רוטב ושוב חצילים ועליהם רוטב. מניחים לטעמים להספג לפחות כמה שעות, עדיף יום, לפני שאוכלים.
נכון, נכון, נכון, נכון.
לפעמים אני תוהה ביני לבין עצמי
מה שווה העולם הזה ללא חצילים.
וואלה תאמיני לי.
אם ישימו לי על מאזניים קילו חצילים ועל הצד השני קילו נשים. |בלונד|
יש ימים מסויימים שאני אבחר דווקא בחצילים. |מאוהב|

משתפרת1

Well-known member
נכון, נכון, נכון, נכון.
לפעמים אני תוהה ביני לבין עצמי
מה שווה העולם הזה ללא חצילים.
וואלה תאמיני לי.
אם ישימו לי על מאזניים קילו חצילים ועל הצד השני קילו נשים. |בלונד|
יש ימים מסויימים שאני אבחר דווקא בחצילים. |מאוהב|
קילו חצילים מול קילו אישה? ברור שחצילים. אבל אם ישימו לך 55 קילו חצילים מול 55 קילו אישה (אתה יודע מה? אפילו 70 מול 70) אין לי ספק מה תהיה הבחירה שלך.

למעלה