חציבה וכרייה

חציבה וכרייה

לא, אני לא מתכוון לפעולת הפקת המינרלים השונים ממעמקי האדמה. אני מתכוון ללקיחת "משאב" ספרותי מסויים, ושימוש בו כמקור - "לחצוב" ו"לכרות" ממנו, רעיונות לדמויות, ללחשים, ליצורים, לפריטים, וכו'. עד כמה אתם נוהגים לחצוב/לכרות? האם אתם נהנים מכך במיוחד? האם תוכלו להתמודד עם אתגר חציבה/כרייה (ראבק, אני צריך מונח טוב יותר לזה) מזדמן שיזרק לאוויר? אז הנה, זרקתי משהו לאוויר: הסיפור "הדייג ונשמתו" של אוסקר ויילד. מה תחצבו משם? (נראה אם הנושא יתפוס גובה, ואז אציג את מה שאני כריתי וחצבתי מהסיפור)

ננסק

New member
אני קראתי לזה דייג

כי אתה דג את הפרטים שאתה רוצה מתוך הרקע. וזה תקף כמובן גם על סדרות, קומיקס, משחקי מחשב, וכו'.

דיג זה טוב, אבל

בשביל "לדוג" די ברור שיש לך שם דג. בשביל "לחצוב" אתה מוציא דברים שלא גלויים לעין, ולפעמים קצת שובר אותם בדרך. אבל ניחא, דיג נשמע יותר טוב מחציבה.

ננסק

New member
סבבה,

נשמע כמו שתי פעולות דומות אבל שונות. חציבה באמת מתאים יותר בשביל מה שאתה מציע, למצוא בכוח רעיון מתוך סיפור נתון.

l o r e

New member
אפשר להפוך את זה לסיפור בלשי

מישהו מבצע סדרה של פשעים, שאינם קשורים אחד לשני במקומות שונים. הדבר היחידי, שמקשר בין הפשעים הללו, הוא הפושע עצמו (הנשמה). אפשר גם להשתמש בסיפורי המסע עצמם בלי קשר לסיפור המקורי. התיאורים שלו מדהימים. כמובן שהרוח גם יכולה לחפש דרכים אחרות לחזור, ושוכרת לשם כך את הדמויות. הכומר גם יכול להיות המניע מאחורי ניסיונות החזרת הנשמה. יש שם Coven של מכשפות ואדונן השטני. מעניין מה מטרתו שם. דייגים אחרים עלולים לרצות לעצמן בת ים, שתביא להם דגים, ולנסות לחטוף אחת. הדמויות יכולות להיות בצד החוטף או בצד המציל. הנשמה יכולה להפוך למכשף אפל ובלתי פגיע. מחקר אחורה עליה יגלה את מקורותיה, והדמויות ייאלצו ליצור קשר עם הדייג/מכשפה, כדי להתגבר עליו. מסע תת מימי, וכו'... ההיסטוריה והכוחות של הפיגיון הירוק, מראת החוכמה וטבעת העושר יכולים גם להוות בסיס לאירועים בפני עצמם. טוויסט מעניין יהיה להפוך את עניין הנשמה לנקמה של בת הים בדייג. לאחר רדתו למעמקים הוא מעונה לנצח, והנשמה מחפשת דרכים להצילו. חיפוש אחרי אלים יכול להיות מסע מעניין בעולם שבו אין קסם, ויש צורך בעזרתם של האלים למטרות כאלה ואחרות. הדמויות יכולות לבקר מקדשים רבים, כדי למצוא דרך לתקשר עם האלים העתיקים. הרעיון של מעין הנשמה או כל דב"ש אחרת, שמובילה את הדמויות למעשים אפלים יותר ויותר עקב רצונן בעושר, אהבה, כוח וכו'... זהו נראה לי. חציבה זו הגדרה טובה.

SeaLili

New member
הרבה מאוד.

היו לי 2 דמויות שלקחתי מתוך ספר, האמת. שיחקתי עד לא מזמן את סוזנה דין מ'המגדל האפל' של סטיבן קינג. וכיום אני משחקת את ג'ייק מהקמיע/בית שחור/המגדל האפל של סטיבן קינג. [כן, אני אוהבת את סטיבן קינג]

למעלה