חצוצרה

s a n t a n a

New member
חצוצרה

וואלה, יום אחד קמתי בבוקר, וחשבתי לעצמי, איזה מגניב זה יהיה אם אני אנגן על חצוצרה. ובאמת כל הרעיון התחיל מכזאת מחשבה טיפשית, אבל לאחר שהתחלתי לשמוע חצוצרנים והתחלתי להתלהב מהעניין, והדבר התחיל להיות רציני. אז קודם כל, יש כאן בכלל חצוצרנים? דבר שני, מישהו יכול לעזור לי במציאת מורה לחצוצרה באיזור הצפון (איזור כרמיאל - מעלות) פשוט אין הרבה מורים באיזור, ואני לא ממש מוצא אחד כרגע. וכעקרון, מה אתם יודעים על הכלי הזה? אתם בכלל אוהבים אותו? רוב הנגנים שדיברתי איתם מעדיפים את הסאונד של סקסופון על פני החצוצרה, אבל בעיני יש משהו מאוד יפה בסאונד המחוספס הזה של החצוצרה.. חוץ מזה שלפי מה שהבנתי היכולות של חצוצרה מדהימות מבחינת הפקות צלילים שונים..

Aviraman

New member
קודם כל בהצלחה

זה אחלה כלי, ולדעתי הוא גם יפה אבל... הוא נורא נורא קשה... כאילו, עד שתפיק ממנו צליל כמו שצריך תצא לך הנשמה, זה הרבה אימון והרבה הפיכה של הפנים שלך לאדומות. זה גם כלי נורא קולני, העובדה שהוא כלי ללא הגברה לא אומרת שהוא חלש במיוחד, הוא ממש ממש חזק ועוצמתי, ככה שתתכונן לתלונות מהשכנים/הורים/אחים. וסה"כ בהצלחה :] יש לי חבר שניגן 9 שנים... אם אתה מתחיל, תדאג להתמיד, כמו בכל כלי ובמיוחד בחצוצרה, קצת זמן של חוסר נגינה ואתה מאבד את היכולת... ושוב בהצלחה :]

s a n t a n a

New member
לשמחתי אני גר

בישוב קהילתי. המקום שורץ במקלטים אשר רחוקים מבתי מגורים. ככה שיהיה לי איפה להתאמן... ותודה על העידוד!

Just Sleep

New member
אני מנגן כבר 4 שנים..

לא מצטער על רגע. אך לפני שאתה מתחיל - אתה צריך להבין שזה הקרבה של חצי שעה לפחות כל יום לאימון ונגינה, כי בלי זה אתה תתקדם נורא נורא לאט. חצוצרה זה לא כלי קל, לוקח זמן להתרגל לפוזיציה של השפתיים ולנשיפה המיוחדת. אם יש לך כוח להתחיל את זה - בהצלחה. אם אתה חושב שלא תעמוד בזה חבל על הזמן שלך... אם יש רצון ועבודה יש תוצאות
ובקשר למורה - אני לא גר בצפון, אבל אני רק רוצה להעיר שכדאי לך לקחת מורה טוב, עם הרבה ניסיון, אני מכיר אנשים שלומדים עם מורה גרוע ואין להם צליל בכלל. ובכל מקרה, כל שאלה שיש לך אתה מוזמן לשאול ואני אשמח לענות
.

s a n t a n a

New member
ני לא חדש בתחום המוזיקה..

אני מנגן שנתיים וחצי על גיטרה ומתאמן ומשקיע. פשוט בזמן האחרון התחלתי ממש להמשך לחצוצרה. ככה שמבחינת השקעה ורצון -יש. הבעיה שאני לא מוצא מורה טוב. אני בקטע של ג'אז, אבל שמעתי שהמורים הטובים הם מתחום הקלאסי- שזה גם בסדר. מי המורה שלך? אולי אני אפילו איכשהו אצליח להגיע לאיזור המרכז ... ואגב, שוב אם מישהו יודע על מורה טוב באיזור הצפון.. הצפון בשבילי זה חיפה וצפונה..

s a n t a n a

New member
אגב,

איך בדיוק הולכת הפקת הצליל מהחצוצרה? צריך איכשהו לנשוף קווינטות? לא בדיוק הבנתי מה הולך שם..

Just Sleep

New member
הפקת צליל

הפקת צליל בחצוצרה היא שילוב של הידוק השפתיים, מכת עם הלשון והוצאת אוויר... בשביל זה יש שסתומים בחצוצרה (כפתורים) בעזרתם אתה שולט באיזה צליל תפיק. כמובן שיש עליה מסוימת - נגיד כשצריך לנגן דו ואז סול אז השפתיים יתאדקו יותר.

למעלה