חפלה עירקית

Amelli

New member
חפלה עירקית

שלום לכולם, השתתפתי אתמול כאורחת בחפלה של יוצאי עירק, עם שירה ומוסיקה ערבית מקורית, המון שמחה שירה ורקודים לאורך כל החפלה,בערך קרוב לארבע שעות. התקאנתי בכל אלה ששרו יחד עם הזמר והבינו את משמעות השירים. עקב זאת, הגעתי להחלטה שאני חייבת ללמוד ערבית, לפחות ברמה של ערבית מדוברת, וקריאה וכתיבה ברמה בסיסית. יצאתי מהחפלה מלאת אנרגיות, ועם חיוך בלב שלא עזב אותי עד לרגע זה. AMELLI

סביוני

New member
אני יכול ללמד ואתך

בתור המזרחן שבחבורה - אשמח לפתוח לך צוהר לתחום הזה של השפה. אפשר תחילה לברר באיזו אוריינטציה תרצי ללמוד (נניח רק מדוברת עם דגש על שירים למשל) או גם עם ספרותית (אחרת איך תקראי ותביני את מילות השירים המרושרשים בעטיפות הדיסקים של עמר דיאב...?)

Amelli

New member
תודה על הנכונות

הכוונה שלי בלימוד ערבית, היא: להיות מסוגלת לנהל שיחה , וכמובן קלעת למטרה, להבין את הכתוב על עטיפות הדיסקים,ובכלל..... במקרה אני מסתובבת לעתים תכופות בכפרי הגליל ואני מרגישה לא טובׁ(מתוסכלת) עם העובדה שאיני מסוגלת לשוחח איתם בערבית. אני מקווה שבתקופה הקרובה אתארגן כך שאוכל למצוא זמן פנוי ללימוד. AMELLI

סביוני

New member
שמחת פתיחת הצוהר בערבית בעינה תעמוד

ועל כך ייאמר בערבית "بالنجاح الكامل" יעני: בהצלחה רבה (באל-נג'אח אל-כאמל). בכל עת שתוכלי.

mikucho

New member
אולי תעשה לנו מילון ערבי

עברי בפורום? או שכל יום תלמד אותנו כמה מילים חדשות? מה דעתך??????

סביוני

New member
רעיון יפה וחשוב

רעיון כזה יכול להפרות מאוד פורום הזה. אלא שאין לי הרשאת ניהול בו, רק לבאלאדיה ולטלינגיט. מציע שתפנה בקשה זו אליהן והן כבר תחלטנה כיצד לממש את הרעיון היפה הזה שלך. המשך יום נעים ומרושרש סביוני

סביוני

New member
ברוכה הנמצאת כמובן

כנראה שהסיומת של הניק שלך (שהיא סיומת זכר באיטלקית, ספרדית ופורטוגזית) הייתה לי טריוויאלית יתר על המידה. ולא עוד. המשך יום נעים ומרושרש!

tlingit

New member
גם אני חשבתי שיהיה נחמד ללמוד

ושאולי אפשר לעשות משהו דרך הפורום
אפשר לפתוח כל יום או פעם בשבוע (מה שנראה לי יותר סביר, כי כל יום זה די תובעני) שרשור עם מילת היום, או משפט השבוע, או כמה מילים, כך שלאט לאט נבנה פה אוצר מילים.
אפשר להתחיל בערבית מדוברת, שאותה אפשר לכתוב באותיות עברית וקל יותר לכולם ואולי להתחיל בביטויי ברכה שגורים, מילים נחוצות למפגשים יום-יומיים, ומונחים הקשורים לריקודי בטן שמעניינים אותנו (כך שדי מהר נוכל להכנס בצורה מנומסת לחנות בכפר ערבי בגליל ולרכוש ציוד לריקודי בטן למשל
) או ללמוד מילים מתוך שירים שאנחנו רוקדות, ומשם להמשיך. אלה דברים שאינם דורשים הרשאות מיוחדות ולכן יהיה קל (אני מקווה) לביצוע.
(אח"כ, אם זה באמת יתפוס, אפשר יהיה נניח לפתוח מילון (כמו שיש לנו מילון מונחים לריקודי בטן), אבל צריך לצבור לפחות 50 מילים או ביטוים כדי להתחיל אותו. מה אתם אומרים?

סביוני

New member
מציע שנתחיל ממילון לביטויי אהבה

כל מיני ביטויים שמופיעים בשירים שחלקנו רוקדים ברישרוש מדליק ומבטאים את הדימיון המזרחי, הפיוטי והחושי של אהבה. ואחר כך נמשיך בערבית שימושית ליום יום. (זו הצעה כמובן). אפשר גם לבנות רשימת נושאים בתוך סקר בפורום זה ובהתאם לתוצאות הסקר נתחיל בעבודה... שיהיה לנו בהצלחה. נכון כיף פה? (זה לא שאין לי מה לעשות חוץ מלהיות פה, אבל אני מודה: ה-ת-מ-כ-ר-ת-י ...

tlingit

New member
יופי. בוא נלך על זה ../images/Emo13.gif

אפשר באמת להתחיל כמו שהצעת, באמת רעיון נהדר. אנחנו הרי רוקדים להרבה שירי אהבה. פשוט פתח שירשור חדש לזה. במקביל שלח לי שאלת סקר עם אפשרויות ונראה מה מעדיפים בפורום. ואיזה כיף לשמוע שאנחנו ממכרים

olgi

New member
רעיון מצוין ../images/Emo70.gif אני בעד ../images/Emo70.gif

גם תרגום של שירים מוכרים עוזר ללמוד יותר מילים. אולי סביוני יתרגם לנו כמה...

t t4

New member
רעיון מעולה../images/Emo70.gif

אני אהבתי שהביטוי כתוב בערבית, מתורגם מבחינה מילולית ופונטית לעברית.

tirza 32

New member
t t4 זאת אני...

קבלו תיקון לשמי המוכר. השם ההוא היה רק ניסיון...

Amelli

New member
הענין תופס תאוצה

רעיון המילון, והלימוד דרך הפורום,מענין ,ואני מקווה שיתבצע במהרה בימינו, אמן. AMELLI

mikucho

New member
גם אני מאוד רוצה לדעת ערבית

לכן הלכתי לחנות ספרים וקניתי ספר ללימוד ערבית מדוברת ללא עזרת מורה , שכחתי את שם המחבר. הוא נחמד למדתי כבר כמה מילים חדשות. ממליצה לך בתור התחלה.

למעלה