חף מפשע/ג'ון גרישם

silverhawk

New member
חף מפשע/ג'ון גרישם

מישהו קרא את הספר? בקצרה, הספר מביא את סיפורם האמיתי של רון וויליאמסון ודניס פריץ, שנעצרו והואשמו באשמת ברצח (שדינו מוות) על פשע שלא ביצעו. התנהלות מערכות החוק והמשפט שם פשוט מחרידה, ואני תוהה אם יש משהו שהיה מונע ממקרה כזה להתרחש בישראל (למרות עניין המושבעים)...

BlackUnicorn

New member
לא קראתי אבל זה לא שמערכת החוק והמשפט

(והמשטרה בין היתר) מושלמות בארץ.. הן רחוקות מזה. לראייה (ותודה למרצה החביב שלי על המידע), אחוז הנאשמים שיוצאים זכאים מביהמ"ש במשפט הפלילי בארץ הוא.... 0.2%. כן כן, 0.2%. בדיחה, לא? בארה"ב (שם אני כבר לא בטוחה לגבי המס') זה יותר כמו 15-20%. אפשר להניח כמעט בוודאות שיושבים אצלנו בכלא הרבה אנשים חפים מפשע.

flutter girl

New member
רק מקצת הפס"דים שקראתי עד כה

יש תחושה של חוסר הגינות. לא יודעת למה.

BlackUnicorn

New member
יש גם דו"ח סטטיסטי שמראה את אחוז

הזכאים והנאשמים לפי השופט (יהודי או ערבי), לפי הנאשם (יהודי או ערבי), ולפי הקורבן (יהודי או ערבי). ורואים בצורה פשוט מזעזעת איך פשוט לפי הדת של כל אחד מאלו, הסטטיסטיקה משתנה פלאים, מה שמוכיח לחלוטין מערכת משפט שאינה רציונלית אלא נתונה לשיקולים חיצוניים של השופטים (לדוגמא שופט יהודי שמחמיר עם נאשם ערבי שפגע בקורבן יהודי, לעומת שופט ערבי שמחמיר עוד יותר (!!!) עם נאשמים ערביים כי הוא מרגיש אכזבה מהעם שלו, לעומת שופט יהודי שמקל על נאשם יהודי שפוגע בקורבן ערבי וכו').

BlackUnicorn

New member
למאמר קוראים "צדק לכל? יהודים וערבים במערכת

המשפט הישראלית" / רטנר ופישמן

silverhawk

New member
עצוב...

לחשוב שחיים שלמים יכולים לההרס מבלי שמישהו יניד עפעף.

לא בהכרח

אני זוכרת שבזמן שפרשת קצב היתה בכותרות הסבירו את הנתון הזה בכך שהפרקליטות פשוט לא מגישה כתבי אישום כשאין תיק מספיק כדי להגיע להרשעה. ומכאן אפשר גם להניח כמעט בודאות שברחובות שלנו מסתובבים לא מעט אנשים שאינם חפים מפשע...

ואגב,

זה העניין עם סטטיסטיקה, מאוד קל לסובב אותה כדי להוכיח מה שרוצים להוכיח.

לא יודעת אם להאמין בזה

ולא יודעת אם להאמין שזורקים לכלא את כל מי שמגיע למשפט. מאמינה שסטטיסטיקה אפשר לעוות לכל כיוון, ולכן לא מאמינה בשום טיעון שמבוסס אך ורק על נתון סטטיסטי בלי נתונים נוספים.

BlackUnicorn

New member
ומאיפה משיגים תיק מספיק? מהמשטרה

ולמה את חושבת שהמשטרה עושה עבודה נקייה? הרבה פעמים הם עושים עבודה מאוד מלוכלכת רק כדי שיהיה תיק כדי לסגור עניין. הנה סיפור שסיפר המרצה שלי לדוגמא ביום חמישי האחרון (שיהיה ברור - זה לא שאני הולכת בליינד על מה שהוא אומר - זו סתם דוגמא. הדברים האלו היו מוכרים לי עוד הרבה לפני, זו פשוט דוגמא מצויינת) - היה מקרה, אמיתי כמובן, של מישהו ששדד מקום כזה של הפיס, עם כרטיסי גירוד, או פיצוציה עם כרטיסי גירוד של פיס או משהו בסגנון, לא חשוב. בכל אופן, העדים שהיו במקום העידו שהוא היה עם מסכה על כל הראש, כך שהדבר היחיד שהיה ניתן לראות זה העיניים שלו. היחידי! ובנוסף, הם הפנו אצבע מאשימה לאיזה בחור שכונתי ואמרו ש"הוא עשה את זה". המשטרה ישר אצה רצה לאותו בחור, שהיה מוכר להם והיה נרקומן. לקחו אותו לחקירה, לקחו ממנו את הסמים, קצת גם מכות, עניינים, ומה את חושבת שקרה? למרות שזה בכלל לא היה הוא, הוא הודה, רק כדי לקבל את הסמים שלו בחזרה ולחזור למקום שלו. כי הוא מסומם, הוא לא הבין מה הוא עושה בכלל. המשטרה אפילו לא טרחה לעשות מסדר זיהוי לעיניים (והיו לו עיניים מיוחדות לדברי העדים), או של קול או משהו בסגנון. זהו, בום זבנג - הבן אדם בכלא רק בגלל שהעדים החליטו שזה הוא (אולי כי הם שונאים אותו), והמשטרה לא עשתה את העבודה כמו שצריך. ומידע שלי זה קורה הרבה, הרבה מאוד.

yoav298

New member
הייתה כתבהגדולה על הסיפור ב 7 ימים

אחד מהבחורים נפטר נדמה לי לפני כמה שנים והשני החליט לבנות את חייו מחדש ולהקים משפחה למעשה המערכת המשפטית התעלמה מכל העובדות שהיו לפניה והתבססה בהרשעה על נסיבות הזויות לצערי אינני זוכר את הפרטים המלאים סיפור הרוצח האמיתי נתפס בסופו של דבר מקרים בעלי קוים מקבילים בארץ יכולים להיות המקרה של עמוס ברנס ואל עביד דרך אגב מה דעתכם על הרשעתו של סולימאן אל עביד האם הוא חף מפשע או זכאי?

למה למרות עניין המושבעים?

לא קראתי את הספר, אבל אני לא חושבת שלמושבעים יש מספיק רקע/ניסיון להחליט בעניין מסוים או מספיק להתמצא בחוקים/פס"ד. מפחיד קצת

silverhawk

New member
זו בדיוק הנקודה

שלכאורה ניתן היה להאשים את המערכת הטיפשית הזו של המושבעים בהרשעה הביזיונית הזו, אבל העניין הוא שכאן מערכת החוק כולה כשלה ברמות שקשה לדמיין אפילו בסיוטים הגרועים ביותר. פשוט הרסו לחלוטין את חייהם של שני אנשים. אגב, הספר מומלץ בחום לכל מי שמתעניין במערכת המשפט.

למעלה