הא? איני יודעת לאיזה שזר אתה מתייחס, לא זכור לי דבר כזה
אם דנים במונחים רפואיים הנציגים המקצועיים הם רופאים. ועדות המינוח לא עוסקות ב"מדעים" אלא יש מילון מונחים לכל תחום ותחום בנפרד. כמו כן שמם של אנשי המקצוע מוזכר בפרוטוקולים ובין חברי הוועדה. לא מדובר במשהו נסתר או חפיפניקי ולא בשיחות מסדרון, אין לי מושג מהיכן שאבת את התסריט הזה.
לדוגמה, בחרתי מילון רפואי (באקראי) מתוך מאגר המונחים של האקדמיה ללשון:
הקדמה – מונחים שונים ברפואה (תשע"א)
את רשימת המונחים הכינה הוועדה למונחי רפואה של האקדמיה ללשון העברית.
חברי הוועדה: הרופאים – צבי גימון (יו"ר), דרור גוברמן, יואל דונחין, עודד זמיר, בני מזוז, עידית פוזנר, הלל פרת (חבר מכותב), יהודה שינפלד, משה תירוש; מן האקדמיה – בנימין אליצור, אפרים חזן, שמא פרידמן; רכזת הוועדה: איילת בצלאל.
המונחים אושרו בישיבת ועדת המינוח המרכזית בכ"ב בתמוז תש"ע, 4 ביולי 2010 (ישיבה 84); כמה עניינים נדונו שוב בישיבה בי"ב במרחשוון תשע"א, 20 באוקטובר 2010 (ישיבה 85).
מליאת האקדמיה אישרה את הרשימה בישיבתה מיום כ"ד במרחשוון תשע"א, 1 בנובמבר 2010.
עיניך הרואות, בוועדה למונחים רפואיים ישבו יותר רופאים מלשונאים, ואחד הרופאים היה יו"ר הוועדה. בחיי שאין לי מושג על איזה "שכרון כוח" אתה מדבר. אפשר להציג את העובדות ולהצביע על טעות, בעיניך, גם בלי להוסיף לה פרשנויות מכוערות ולהשתלח בחמת זעם באנשי האקדמיה ללשון. אין לי כוונה להמשיך לאפשר השתלחויות כאלה בפורום, אני מבקשת לעדן את הטון ואת הסגנון או לעצור את הדיון.