חסכונות

Eowyn11

New member
חסכונות

יש לי 150K ש"ח לחסכונות.
אני מעונינת להפקיד 50K לחיסכון ארוך טווח לילדים + הפרשה של 900 ש"ח כל חודש.
ואני מעונינת להפקיד 100K לחיסכון לטווח בינוני.

יש המלצות על מסלולים מסויימים (רמת סיכון בינונית מינוס)? מה היא ריבית "טובה" בימינו? דמי ניהול ועמלות סבירים? למי כדאי לפנות- לבנקים? חברות אחרות?
הידע שלי בנושא הזה הוא אפסי, אבל אני מעונינת ללמוד...
תודה!
תודה.

paretomc

New member
תיק השקעות לטווח הארוך, הקצר והבינוני

העקרון הבסיסי הוא סיכון מול סיכוי.
ככל שהסיכונים שאת מוכנה לקחת על עצמך גדולים - כך הרווח יהיה גדול יותר.
&nbsp
כדי להתמודד עם הסיכוי נכנס העקרון השני - פיזור סיכונים.
ככל שההשקעה תפוצל למרכיבים רבים יותר כך הסיכון יקטן.
אבל המחיר של פיצול גדול הוא עלות גבוהה ופוטנציאל קטן יותר לרווח.
&nbsp
אני מציע לשקול חיבור של שני הסלים - כל ה 150,000 להשקעה אחת לטווח של 5 שנים (אם זו הכוונה בבינוני) ולנהל את ההשקעה הזו בעזרת יועץ השקעות.
&nbsp
אפשרות מעניינת היא להפנות חלק מהתיק להלוואות עמיתים כמו ELOAN, טריא וכיו"ב - עסקים שמנהלים עבורך את הסיכון, הגבייה והתפעול, ואת מקבלת תשואה יפה יחסית בסיכון לא מאוד גבוה.

Eowyn11

New member
תודה וכמה שאלות

למה לאחד את התיקים לתיק אחד? למה לא "ללכת" על שניים מתוך הנחה שאחד יהיה סגור ל 15 שנה?
מה ההבדל בין "הלוואת עמיתים" (פעם ראשונה שאני שומעת את המושג הזה) לבנק?
ו - הומלץ לי להשקיע באג"ח - איך כדאי לעשות את זה?
תודה רבה!

paretomc

New member
תשובות

1. יותר קל לנהל תיק ל-5 שנים, גם אם חלק מהכסף מיועד לטווח ארוך יותר, בטווח הקצר אפשר לקבל החלטות ולנצל הזדמנויות כשרואים את התוצאות במרוכז.
2. הלוואות עמיתים - פשוט חפשי בגוגל - זו הזדמנות שלך לתת הלוואה לאנשים שמחפשים אשראי בסיכון נמוך יחסית, בפערי תיווך נמוכים מאוד. כך מקבל ההלוואה מקבל ריבית סבירה ואת נהנית מתשואה גבוהה יחסית. זה אפיק השקעה נזיל ואם את משקיעה בכמה הלוואות לטווח קצר הסיכון שלך מאוד נמוך.
3. אג"ח יש הרבה. חלקם מסוכנים עם תשואה גבוהה, חלקם בטוחים עם תשואה אפסית. זה חלק מניהול כולל של תיק השקעות.
&nbsp
פרט לרכיב של הלוואות עמיתים, ההתנהלות היא דרך חשבון ניירות ערך בבנק, והעזרה המקצועית היא ייעוץ השקעות - מהבנק או מגורם פרטי

tomtom54

New member
שאלות:

איך אני יודע שהכסף שלי בטוח בהלוואת עמיתים? איך אני יכול להיות בטוח שמישהו לא יקח אותו ויסתלק להונולולו?
איזה ריבית אקבל על הכסף הזה? האם זו ריבית צמודה?
מה יקרה אם מי שהלוותי לו ירצה לפרוע את הכסף מוקדם יותר מתאריכי הפרעון שבחוזה. האם אפסיד את הריבית בפרעון מוקדם?

paretomc

New member
אתה לא יכול להיות בטוח, זה תחום לא מפוקח

נתחיל כנהוג, האמור להלן ולעיל ומאחורי, מלפני ומצדדי אינו מהווה ייעוץ השקעות 1,2,3,...
&nbsp
יחד עם זאת, חברת ELOAN נרכשה על ידי מיטב דש - גוף מאוד אמין, שניתן לדעתי לסמוך עליו.
לגבי הלוואות והחברות האחרות שציינתי, אפשר לפצל את ההשקעה כך שגם אם מתברר בסופו של דבר שגוף מסויים ביצע הונאה, או שאחד הלווים לא החזיר את ההלוואה שלקח, הנזק הוא לא על כל התיק אלא על חלקו הקטן.
&nbsp
לכל גוף התנאים שלו לריבית, לפירעון מוקדם, לפיזור ההשקעה בין מספר לווים וכו'.
&nbsp
אם אתה סולידי מאוד, זה לא המקום בשבילך. ככל שאתה מוכן לסכן חלק מכספך בתמורה לריבית טובה, שווה להקצות חלק מהתיק לשם.

tomtom54

New member
יש איזה בטחונות להחזר ההלואות?

ומה קורה אם 10% מהלווים לא מחזירים את ההלואה?

למעלה