חסכון לילדים

men52

New member
חסכון לילדים

האם עדיף לעשות תוכנית חסכון אחת לשלושת הילדים או תוכנית חסכון נפרדת לכל ילד ?

ai22

New member
העמלות בדרך כלל הן באחוזים

כך שאין הבדל.

אבל כנראה שלא תרצה לפתוח תוכנית חיסכון - העמלות שלהם עלובות.
עדיף לך לחסוך כמות נורמאלית ואז להפקיד לקופת גמל (בדומה לקרן השתלמות או פנסיה רק בלי הטבות מס).
או לפחות להפקיד ישירות לאג"ח שתוכנית החיסכון מקבילה לה - ולקבל ריבית יותר טובה.

new generation

New member
קופ"ג???

אז ממש לא!!!!
נתחיל עם זה שכנראה התכוונת לריביות נמוכות/תשואות ולא עמלות (עמלות זה מה שהבנק גובה ממך ולא נותן לך).
לגבי קופ"ג – אז ממש ממש לא!!! קופ"ג מ-2008 סגורה עד גיל פנסיה – ז"א שהכסף לא נזיל עד שבעל הקופה מגיע לגיל פנסיה.
לגבי אג"ח – אז זו השקעה לכל דבר ולא הפקדה. סכום מינימאלי לרכישת אג"ח באופן ישיר הוא 30,000 ₪ וקשה לי להאמין שאדם מן הישוב מסוגל לשים הוראת קבע של סכום כזה בחודש.
אז מה כן??
יש מספר רב של אלטרנטיבות:
1. קרן נאמנות/תעודת סל – ניתן דרך הבנק לעשות הוראת קבע להשקעה באפיקים אלו – יש לבחור עם יועץ רמות סיכון רלוונטיות.
2. תיק השקעות – במידה ויש סכום ראשוני גבוה ניתן לפתוח תיק שינוהל ע"י איש מקצוע – סכום מינימאלי ברוב בתי ההשקעות עומד על כ-200,000 ₪.
3. האלטרנטיבה הטובה ביותר לטעמי – פוליסת חיסכון – ניתן לעשות הוראת קבע לאחת מחברות הביטוח של מינימום 500 ₪, לבחור רמת סיכון ולהנות מעלות אפסית של קניה ומכירה של ניירות בתיק השקעות. בנוסף הכסף נזיל בכל רגע נתון וניתן למשיכה.
אם יש לך שאלות בנושא אשמח לעמוד לשירותך

ai22

New member
אכן - תודה על התיקון וברוך הבא

1. אם אתה מפקיד שלא בתור פנסיה או קרן השתלמות(וההמלצה היא בצדק לנצל את כל הזכויות), אז בכל מקרה אתה משלם את המיסים - כך שניתן לפתוח בכל זמן.
2. סכומי מינימום תלויים בעמלות שגובים ממך. אם אין עמלת מינימום - אין בעיה כזו. אבל אכן צריך לדרוש זאת מהבנק.
3. אין הבדל אמיתי בין קניית אג"ח לקניית ניירות ערך אחרים (כמו תעודות סל). אם יש עמלת מינימום היא תקפה גם שם.
4. תיק השקעות מצריך מינימום גבוה - לא מתאים למקרה שתואר.
על פוליסת חיסכון לא שמעתי - נשמע מעניין.

לסיכום:
1. עדיף להתמקח על גובה עמלת המינימום ואחוז העמלה. את "עמלת שמירה" ניתן לדרוש לבטל.
2. עדיף להפקיד פעם או מספר פעמים בשנה - ואז לשלם עמלה נמוכה יותר.
3. אפיקים של אג"ח ממשלתי (מקביל לגמרי אבל משתלם יותר מפק"מ), קרן נאמנות, תעודת סל, או פוליסת חיסכון.
4. רצוי להתייעץ עם מומחה - כמו NEW GEGERATION

galgal21

New member
כמה שאלות:

1. מה זו תעודת סל?
שמעתי פעם על אפשרות להשקיע כסף כך שיהיה צמוד לעלית או ירידת 25 המניות החשובות ביותר בבורסה בתל-אביב ויש גם משהו דומה לזה לגבי 100 המניות החשובות ביותר. האם לזה הכוונה.
2. אם אני רוצה להשקיע באג"ח מדינה, למה לי לקנות קרן נאמנות? למה לא להשקיע באג"ח ישירות? מה זה קנית אג"ח באופן ישיר? אם ברצוני לקנות אג"ח בבנק אצטרך לקנות לפחות ב-30000 ש"ח?
3. לא ברור לי מה זו פוליסת חיסכון? האם זהו כסף שאני מפקיד בחברת ביטוח כמו בבנק וקונה באמצעותו אג"ח או מניות בעמלות נמוכות מאילו של הבנק? האם אפשר להפקיד שם סכומים חד פעמיים?

new generation

New member
אז ככה....

1. תעודת סל זה נייר שעוקב אחרי מדדים - לדוגמא ת"א 25 (25 המניות הגדולות בת"א) או ת"א 100 או סוגי אג"חים למינהם. אתה מוזמן להיכנס לאתר BIZPORTAL.CO.IL ותחת לשונית תעודות סל לראות כמה סוגים יש בבורסה בת"א - היתרון שהעמלות שם נמוכות (דמי ניהול).
2. בכל אג"ח יש מינימום קנייה - לא קשור לעמלה פשוט סכום מינימאלי לקניה - 30,000 ש"ח - ז"א שלא תוכל לפזר תתיק שלך בין הרבה אג"חים אם יש לך מעט כסף - לכן תעודות סל וקרנות נאמנות פותרות את הבעיה.
3. פוליסת חיסכון זו תוכנית שממש כמו קרן נאמנות משקיעה במניות ואג"חים - רק ששם העמלות קניה ומכירה לא קיימות וכך התיק לא נשחק בגלל עלויות מלבד דמי ניהול. וניתן להפקיד סכומים חד פעמיים וגם הוראות קבע.

למעלה