חסכון בדלק

חסכון בדלק

שמעתי פעם שאם נוסעים בכביש ראשי ב100 קמ"ש יותר חסכוני לסגור חלונות ולהדליק מזגן , מאשר להיות עם חלון פתוח בלי מזגן.. בגלל שיש חיכוך עצום כשהחלון פתוח , הרבה יותר גדול מאשר מתי שהוא סגור.. זה בהחלט נשמע הגיוני, מישהו יודע אם יש אמת בדבר ?

באחת התוכניות בסידרה "מכסכי המיתוסי

באחת התוכניות בסידרה "מכסכי המיתוסים" (ערוץ דיסקברי) שני הליצנים בדקו (באופן מעשי) בדיוק את המיתוס הזה, ואם זכור לי נכון לא התגלה הבדל רציני בין שני המצבים. משתמש בצלילים.

SpyKid

New member
אני לא יודעת אם זה נכון או לא,

אבל זה הזכיר לי איך פעם אני ועוד מישהו ניסינו לשער איך חסכוני יותר (מבחינת דלק) לנסוע - לאט אך זמן ממושך יותר, או מהר אך זמן קצר יותר.

מה שאני כמעט בטוח בו הוא ש-

נסיעה בהילוך הגבוה ביותר האפשרי למהירות הספציפית בה נוסעים, די תורמת לחסכון בדלק[לא חשבתי על זה פיזיקלית-טכנית, אלא זכורה לי כזו אימרה מאיפשהוא].

SpyKid

New member
צריך לעשות ניסוי כזה (למרות שזה

כרוך בהסתכנות בהיכבות המנוע
).

sagima

New member
צריך לדעת איך עובד

מנוע בעירה פנימי. בעופן עקרוני הנצילות שך המנוע הכי גבוהה במהירות של 90 - 100 קמ"ש (תלוי ביצרן של המנוע), כשכמובן אפשר לכוון את זה, כשמה שמשפיע זה - 1. סיבובי מנוע במהירות ספציפית ובהילוך ספציפי. 2. תערובת הדלק, ככל שנוסעים יותר מהר בתערובת הדלק צריך להיות יותר אוויר (חמצן). זה אומר שאם תצליחי לגרום למכונית לנסוע עם RPM נמוך במהירות גדולה אז האוטו יהיה ממש חסכוני, אבל הבעיה שכנראה שהוא לא יצליח להזיז את המכונית בגלל שלא יהיה לו מספיק כוח.

sagima

New member
טעות

אתה מודד יעילות של מנוע לפי המרחק שהאוטו עבר והדלק שבו הוא השתמש, אם המהירות שלך 0 זה אומר שאחרי שיגמר לך הדלק אתה תעבור 0 מטר, מה שאומר שהנצילות שלך היא 0 ...

avinamal

New member
זו הדיעה המקובלת, גם אצל יצרני הרכב

לגבי ההילוך - טריווילי שיש לסוע על ההילוך הגבוה ביותר. בקיצור - 80~ קמ"ש על חמישי בלי מזגן ובחלונות סגורים, לשמור על מהירות קבועה, להוציא כל חפץ מיותר מהאוטו ולתדלק רק בשירות עצמי. אה, ולמלא רק דלק דרגון כמובן.

ailag

New member
למיטב ידיעתי

הדלק שמבזבזים תלוי ישירות (אם נזניח מזגן, אורות וכו') בעוצמה שבה לוחצים על הגז. אז אם מאיצים לאט ל 90 ואז קצת לוחצים על הגז לפעמים, בטח שזה יעיל יותר מלעשות את אותו הדבר לגבי 30 קמ"ש. לגבי ההילוך הגבוה האפשרי: א. זה רע למנוע, ב. במהירויות נמוכות כמעט בלתי אפשרי לעשות את זה (והאוטו נכבה לפעמים..) להערכתי צריך לנסוע בהילוך הנכון, את זה כמובן עושים לפי שמיעה (ובמכוניות הנכונות גם הרגשה) ולא לפי מספרים כי במצבי כביש ואוטו שונים ההילוך האופטימלי שונה.

sagima

New member
הדלק לא

מתבזבז כפונקציה של העוצמה שבה לוחצים על הגז, אלא כפונקציה של סיבובי המנוע, כשאתה לוחץ את הדוושה עד הסוף את מעלה את סיבובי המנוע. אותו כנל לגבי העברת ההילוכים, זה כן לפי מספרים אבל לא לפי המהירות אלא לפי סיבובי המנוע.

SpyKid

New member
מסקנה:

מגורים בחיפה לא משתלמים מבחינת צריכת דלק (סביבה הררית מדי)
רגע, אז זה גם גורם לזיהום אויר גדול יותר (כי נשרף יותר דלק...)
?

מתיקט

New member
מסקנה הפוכה:

אם לוקחים בחשבון את הפקקים ובעיות החניה אז בתל-אביב חסכוני פחות.

SpyKid

New member
היא לא הפוכה, היא נוספת ../images/Emo3.gif

(הבעיות בת"א לא סותרות את הבעיות בחיפה).

sagima

New member
בגלל זה

מכוניות מעופפות יפתרו את שתי הבעיות.

SpyKid

New member
ולכן צריך לחשוב על מקורות אנרגיה

חלופיים. (בעיקר בגלל זיהום האויר, שצריך לצמצמם אותו גם בלי קשר לבעיות התקציב והנוחיות שקשורות לנסיעה במכונית).

למעלה